Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısa boylu olmak ve işitme engel ile ÖTV'siz ve MTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
28
Reaksiyonlar
6
Terbitat ortopedik engelliler için mi gerekli?

Tertibat*

Boyum kısa mesela özel donanımlı araç alabilir miyim ehliyet kursuna bildirmek mi gerekli bunu

@OturanBoğa Merhabalar. Bir sorum olacak. Benim işitme engelim var ve aynı zamanda boyum kısa. ÖTV ve MTV muafiyeti araç almak için ne yapabilirim? Engelim %90'ın altında. Sürücü olur raporunda ne yazmalı bunun için mesela ? Açtığınız bir konuda kısa boyluların vergiden muaf olduğunu okudum daha detaylı bilgi alabilir miyim rica etsem ?

2020 yılında engelli raporu almıştım fakat açıklama kısmı boş. Turner sendromu tanım var boyum kısa. İşitme engelim de var. Bunlar vergi muafiyeti için bana yardımcı olur mu ? Pedallara istediğim gibi yetişemiyorum.

merhaba bende işitme engelliyim 100-105 db kaybım mevcut işitme engellilerin ötv muafiyet durumu oldukça karmaşık bir durum resmiyettte muaf söz konusu yok ancak dava yoluyla kazananları duymaya başladım, cihazlarla odyo testine girerek 33db alarak normal B sınıf ehliyeti alabildim

@16Caner16,

Anlıyorum olmuyor diyorsunuz yani. Boy kısalığı ve işitme yeterli değil vergi muafiyeti için o zaman.

Manuel mi otomatik mi sizin?

Üst Alt