Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo vermeye çalışanlar kimler?

Evet.katılıyorum size.

Geçen iki yıl diyetisyenle diyet yapıp 15 kg zayıfladım. Diyetisyeni bırakınca diyeti de bıraktım. Tekrar kilo aldım.
Geçen ay yeniden diyetisyene gitmeye başladım. İlk ay 3,5 kg zayıfladım.
Diyete çok da uymadan…

@Mai57, günde isterseniz 20 km yürüyün kalori açığı oluşturmazsanız kilo veremezsiniz. Aç kalarak kilo evet verilir ama hiç sağlıklı olmaz. Dengeli beslenerek protein ağırlıklı bir diyet yapılarak gayette aç kalmadan kilo verilebilir. Ben 4 kere 40 kilo vermiş biri olarak bunu söylüyorum. Majör depresyon yüzünden 4 kere 40 kilo aldım verdim. Ve günde 50 gr yulaf. 5 yumurta beyazı 2 yumurta sarısı.
350 - 400 gr tavuk göğüsü. 150 gr lapa pirinç. Aklınıza gelebilecek tüm bitkisel proteinler ve bol yeşillik çeşitleri bol su tükettim. Ekmek hiç yok. Tatlı hiç yemedim desem yeridir. Ve haftanın 4 - 5 günü antrenman yaparak bu şekilde verdim.

İşin özü ömür boyu sağlıklı beslenmek. Ben 30 kilo vereyim ondan sonra tekrar istediğim gibi yer içerim diyorsanız, hiç uğraşmayın kilo vermeye. Verdiğinizin 10 katı hızla geri alırsınız. Şeker hastası olduktan sonra, mecbur şekeri kesip, meyve -sebze ağırlık beslenince, spor yapmadan bile 10 kilo verdim. Gördüm ki, hayat tarzını değiştirmeden, sonuç alınamıyor. Kendinize değer veriyorsanız kararlı olun, zora gelince amaaan ne olacaksa olsun demeyin. İnanın yaşlandıkça, kilodan sebep, şeker, tansiyon, kolesterol,troid vb. Bütün hastalıklar çıkıyor. O raddeye gelmeden kendinize dur diyin.

Gunde iki ögun yemek ve ozellikle protein ve sebze agirlikli beslenmek ise yariyorrrr...bi kilo gitti.... Tek sorun tatli krizleri...

İlaçlar çok kilo aldırıyor ben zayıflayamıyorum

Günde iki öğün yiyordum zaten devam ediyorum tek farkı şekeri tamamen çıkarttım öğünlerden ve 3 haftada 2 kilo verdim. Yavaş ve istikrarlı olan kazanır.

Sekeri bende biraksam daha hizli kilo veririm yaa..ama onu yapamiyorum

@sevals, sen 4 kilo fazlam var demiştin, 1 i gitti kaldı 3, onu da hadi veremedin diyelim kim anlayacak 3 kilo fazlan olduğunu, bence anlaşılmaz kolay kolay. Benim baya yolum var ve verdikten sonra da şeker diyetine devam etmem lazım ki verdiğim kiloyu geri almayayım.

Akşam 6 dan sonra bir yemeği kesmek harika olur herkes için

Hem yemek yiyip hem kilo vermek diye bir şeyi bulsun artık insanlık. Yapay zeka fln bile buldular, bunu bulamadılar yaw. 1 kg dondurma yiyeceksin, bazı günler de 1 kg tatlı yiyeceksin ama fit hatta kaslı olacaksın.

@Elijah,

Iyi de 1.65 birinin 3 kilo fazlasi fazla oluyor iste...basenlerde olursa birde fazlalik oluyor...iki ogun devam edersen ve sekeri biraktiysan zaten kilon kalmaz seninde...yavas kilo vermek en sagliklisi zaten...durmak yok devam edecegiz😁

Kiloyu kafaya takinca veremiyor insan. Üstüne birde psikolojik olarak etkileniyor. Bedeni rahat bırakın yavas yavasta olsa kilo düşmeye başlıyor. 110 dan 100 e düştüm. Hic umursamıyorum. Abartmadan doyuncaya kadar herseyden yiyip içiyorum

Ekmek yemeyin, günde iki öğün yiyin imkanınız varsa bol bol yürüyün, bisiklete binin ve yüzün.

@sevals,

Sabah 2 gevrek 3 kızarmış yumurta yiyorum. 4 bardak çay içiyorum. Akşam 22.00da ise 2 tabak kuru fasulye, tavuk eti ve salata yiyorum. Yani Ben de 2 öğün, protein ağırlıklı besleniyorum. Ama veremiyorum. Tezinizi çürüttüm bence. Neymiş? Günde 2 öğün ile de kilo verilmiyormuş... Maalesef...😭

@gannicus,

Bu saatte bu kadar yersen kilo vermek yerine alırsın.. Ayrıca ekmek yersen yine kilo verilmez ki...iki öğünde yediklernde önemli...

selamlar
tamda bu konu hakkında bayram öncesi dietisyene gittim
bölgesel yağlanma , düzensiz ve fastfood beslenmeye dayalı şeker kolestrol vs gibi belirtiler mevcut

buna bağlı olarak verilen diet programı aşağıdaki gibidir
elbette kişiye değişkenlere göre belirleniyor bu diet
ancak yinede paylaşmak istedim sizlerlede

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
1 salatalık
4 adet zeytin
1 tatlı kaşığı diabetik reçel
1 bütün ceviz
1 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak açık çay

öğle yemeği
3 köfte kadar (90 gr) et/tavuk/balık - ızgara/fırın/haşlama
salata veya haşlanmış/ızgaza sebze veya 5 kaşık soğuk zeytinyağlı meze

ara
1 ortaboy veya 4 iri taneli meyve
1 activia yoğurt

akşam

8 yemek kaşığı etli/kıymalı sebze veya kurubaklagil (suyu tüketilmemeli)
4 kaşık yoğurt

ek olarak domates patates ve havuç ilk 2 hafta uzak durulmalı
her gun en az 2 lt su tüketilmeli

akşam 7 den sonra birşey yenilmemeli

@ENGELLEKTUEL, katkınız için teşekkürler. Bende benzer bir program uyguluyordum ama genetik kaynaklı gut hastalığı çıktı. Şimdi ise çok daha kısıtlı besleneceğim. Yeniden diyetisyene gideceğim. Bu arada rexapin adlı atipik antipsikotik i 20mg dan 5mg a düşünce 8 kilo verdim. Şimdi 90kg ım (170cm boy). Hedefim 75 kg. Gazlı içecekleri çok içiyorum, azalttım ama bırakamadım.

@sevals,

Aç yatamıyorum maalesef. Yazıyı Biraz da şaka amaçlı yazdım. Bana şu içsem yarıyor... 😀

@dreamfail,

evimde su yok ama asitli içecek/alkol her daim vardır
su yerine redbull içen ilginç biriyim diyebilirim
ama zayıflamak için kestim ve su içmeye başladım
1,5 lt şişeden gunde 2 adet bitiriyorum

bakalım bayram sonu cuma günü tekrar gideceğim

aşırı harreketsizlikte etkiliyor tabi
20 kg vermek hedefim benimde :)

Sabah gün ışığına maruz kalmak yaklaşık 30 dk yag yakımını hızlandırıyormus.... Yurusyus yapmıyosan bıle balkon yada bahçeye çıkıp gün ışığını alın diyor araştırmada...

@sevals,

eskiden yok artık diyeceğim şeylere artık olabilir valla der hale geldim :)

Biraz kilo verdim ama iştahım çok açık.Hareketli olmaya çalışıyorum.
Birşeyler yapmaya isteksizlik oluyor genelde veya çabuk yoruluyorum.
Elimden geldiğince çabalıyorum çünkü kilo hakikaten büyük sorun.

@Samarra,

🤚sorma ya bende vermek istiyorum aksine alıyor da alıyorum🥺🥺🥺🥺ama ayağım iyileşsin yine yürüyüşe basliycam inşallah bide 2 litre su tüketmeye niyet edicem🥲

@Descartes,

Hocam göründüğüm psikiyatrilerden biri bu ilaçları uzun süre kullanmak organlara zarar veriyor demişti. Sizin durumunuz nasıl bu ilaçlar kötü etki ettimi size ?

Aslında kilo vermek çok kolay korumak zor. Öncelikle doktora gidip kan tahlili vermenizi tavsiye ederim.Bazı değerlerin düşüklüğü kilo vermenizi zorlaştırır.Diger kısım arkadaşların söylediği gibi yürüyüş, akşam 6'dan sonra bir şey yememek,vs.. protein bakımından zengin beslenmek de kas kaybı yaşamamak açısından önemli.

@sevals, Sanırım kilo alma olayı biraz bünye ile birazda toplamda ne kadar yediğinizle alakalı. Mesela ben söylenenlerin aksine makarna, ekmek, şeker tarzı şeylerden hayatın boyunca kaçınmadım çünkü zaten zayıfım. Günde 2 ekmek yediğim zamanları da bilirim, öğlen yaptığım bir tencere makarnayı akşama bitirdiğimi de ancak düşünürseniz bir tencere makarna 250gr dır zaten ve yanında başka yemekler yemem. Az yediğim için çok sık acıkırım ve en az 6-7 kere bir şeyler yerim. Bu olay uyumadığım sürece devam eder. Hani gece yemek kilo aldırır diyorsunuz ya ben yataktan çıkıp saat 12 de 01 de bile bir şeyler yerim çünkü açlıktan uyuyamam fakat dediğim gibi bu sayıya bakarak aldanılacak bir şey değil. Bazılarının bir oturuşta yediğini ben gün içinde parçalara bölüyorum gibi düşünülebilir.
Ekmek, makarna, şeker vb gibi şeyler evet kilo aldırır ama bu sizin yanında diğer şeyleri ne kadar yediğinize bağlı. Ben masadan 2. tabak yemeği yiyip kalkamam mesela. İstesem de yiyemem çünkü ama 1 ekmek yiyebiliyorsam yerim. Baklavayı çok severim ama 2 dilimden fazla yiyemem çünkü çok fazla çiğnerim ve keser. Muhtemelen üst üste 5-6 tane yiyen kişi benim 1 taneden aldğım tadı ve hazzı alamaz. Çikolatayı severim ama hayatım boyunca o bir tableti bitirdiğimi bilmem mesela. 1-2cm lik bir parça kırıp alsam yeter bana fakat işte bazıları şaka ile karışık bir oturuşta bir kazan yemek yiyim bir daha yemeyim kilo almayım diyorsa kendini aldatır.

Üst Alt