Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo vermeye çalışanlar kimler?

Bugün 50 dakikayla basladim. Aksam da bir 50 dakika yurusem super olur.

Canim hic istemediginde bile 15 dakikalik yuruyus ve kacamaklara ragmen 3 litrelik su alimina dikkat edecegim.

Hicbir zaman hangi durumda olursak olalim umudumuzu yitirmeyelim. Bunu kilo verme ozelinde degil de genel olarak soyluyorum. Nefes aliyorsak umut vardir, hâlâ bir seyler basarabiliriz.

@DutchvanderLinde akliniz yerinde hocam, cok sukur. Bilgi birikimlerinizi, hayat gorusunuzu ortaya koyarak bile insanlara isik tutabilirsiniz. Yazarak yaptiginiz gibi. Kimse tamamen hayatindan vazgecmemeli. Durumunuzu bilmiyorum ama karamsar olmayin. :)

@canveli1, aynen hocam sıkı bir diyetle kullanmıştım zaten. kullandığım o şeylerin biraz tokluk hissi vermesi o dönem diyet yapmamı da kolaylaştırmıştı.

akşam 5'ten sonra yemeyerek ben 5-6 kilo verdim şimdi 3 kilo fazlam var. akşam yemekleri çok kilo aldırıyor.
Aynen günde iki öğün yemek lazım ve akşam 19:00 sonra yememek gerekiyor.
Çay ya da ilaç ile zayıflamak mümkün değil. Ameliyat ile kelepçe taktırmak bile riskli veya mide küçültmeyi tavsiye etmem. Spor, yürüyüş, yüzme, bisiklet yani herkes engeline göre spor yapabilir. Yüzme tüm engelli gruplara uyar gibi geliyor.

Geçen sene bu zamanlar başladım diyete 100 küsürden 1 yılda 70 civarına düştüm hiç verebileceğimi tahmin etmiyordum.Spor hareket falan tabiki etkili fakat ki bedensel engelliyim harekette belli hareketler ona rağmen oldu tamamen yemede bitiyor iş. Şeker, paketli gıdalar, kızartma ve hamur işi ekmek falan hepsini bıraktım. Özellikle şeker kiloda en büyük etken. İlk zamanlar şeker istiyordu canım ama şuan aklıma bile gelmiyor. Tabi vücut şekere ihtiyac duyuyor enerji için onu da meyveden ve katkısız züber,fellas ın barları var onlardan aldım ara öğünlerde. Arada canım hamur işi çekiyor onu da tam tahıllı makarna yiyorum ve ya tam tahıllı un ile lahmacun vs yapıyorum. Ama en önemlisi Protein ve lifli ağırlıklı beslenilmeli.

Kilonun tek sebebi şekerdir. ( Sadece tadı tatlı olan değil, kan şekerini yükselten,glisemik indeksi yüksek gıdalar) Çünkü vücudun enerji kaynağı yağ ve şekerdir, vücut şeker bulamadı mı yağ yakmaya başlar ve doğal olarak kilo verirsiniz. Konu basit, önemli olan iradedir. Kilo veremiyorsanız mutlaka insülin direnci vardır. Doktora gidip bir kontrol olun.

Yürüyüş yaparak kimse kilo veremez boşa uğraşı.gunde 10500mt.yürüyordum topuk ve eklem agrıları başlayınca bıraktım.
Kilo vermek için aç kalmak zorundayız başka care yok...

Evet.katılıyorum size.

Geçen iki yıl diyetisyenle diyet yapıp 15 kg zayıfladım. Diyetisyeni bırakınca diyeti de bıraktım. Tekrar kilo aldım.
Geçen ay yeniden diyetisyene gitmeye başladım. İlk ay 3,5 kg zayıfladım.
Diyete çok da uymadan…

@Mai57, günde isterseniz 20 km yürüyün kalori açığı oluşturmazsanız kilo veremezsiniz. Aç kalarak kilo evet verilir ama hiç sağlıklı olmaz. Dengeli beslenerek protein ağırlıklı bir diyet yapılarak gayette aç kalmadan kilo verilebilir. Ben 4 kere 40 kilo vermiş biri olarak bunu söylüyorum. Majör depresyon yüzünden 4 kere 40 kilo aldım verdim. Ve günde 50 gr yulaf. 5 yumurta beyazı 2 yumurta sarısı.
350 - 400 gr tavuk göğüsü. 150 gr lapa pirinç. Aklınıza gelebilecek tüm bitkisel proteinler ve bol yeşillik çeşitleri bol su tükettim. Ekmek hiç yok. Tatlı hiç yemedim desem yeridir. Ve haftanın 4 - 5 günü antrenman yaparak bu şekilde verdim.

25 senedir antipsikotik kullanıyorum .Sadece 73 kiloyum

İşin özü ömür boyu sağlıklı beslenmek. Ben 30 kilo vereyim ondan sonra tekrar istediğim gibi yer içerim diyorsanız, hiç uğraşmayın kilo vermeye. Verdiğinizin 10 katı hızla geri alırsınız. Şeker hastası olduktan sonra, mecbur şekeri kesip, meyve -sebze ağırlık beslenince, spor yapmadan bile 10 kilo verdim. Gördüm ki, hayat tarzını değiştirmeden, sonuç alınamıyor. Kendinize değer veriyorsanız kararlı olun, zora gelince amaaan ne olacaksa olsun demeyin. İnanın yaşlandıkça, kilodan sebep, şeker, tansiyon, kolesterol,troid vb. Bütün hastalıklar çıkıyor. O raddeye gelmeden kendinize dur diyin.

Üst Alt