Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser, yüksek tansiyon ve şeker için verilecek rapor oranı ne olur?

Ruhix

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yılbaşında kalın bağırsagimda Timor vardı ameliyat oldum ince bagarsaktada bozuk bir yer varmış ince bagarsagida kısa bir parçası alındı. Özel bir hastanede şimdi karaciğerimdede Timor var. Onun içinde ameliyat olacağım. Duydum ki karaciğer kendini yeniliyor diye engelli raporu verilmiyormus daha önce. Olduğum bagarsak ameliyatı için yüzde kaç engelli raporu alırım .şekerde var 200 300 civarı çıkıyor hep.rapor alma şansım varmı .Tepecik eğitim Araştırma Hastanesine gidicem pazartesi .konu hakkinda bilgi verirmisiniz Teşekkürler

Son düzenleme:
arkadaşım kanser durumu farklılık gösterir yani kademe kademe değişir ama 30 alırsın sanırım ordan tansiyondan 10 şekerdende 20 olur bu şartlarda kesin olmamakla birlikte oran %50 olur Ruhix

Işlemlere başladım sadece bir doktora girdim cerrahi girişteki personel ilgilendi sağolsun. Bendeki metzras mis bagarsak ameliyatı patoloji ve ameliyat epikiz evraklarni inceledi doktora da soktu doktor yüzde 80 verecek hkaberin olsun dedi. Şimdi diğer doktor randavularinada girip sonucu beklicem bakalım nasıl olacak. Doktorların verdiği oran kağıtta yazmıyor inşallah doktor yüzde seksen verecek dediği dogrudur. Teşekkürler

Ayrica sekerden 2012 de acile yattıgima acil den yukarı odaya yatış olduğu. Şekerin700 e ciktigi Bozyaka ssk yatıp insülin tedavisi verildiği epikiriz evrakları ilaç raporunda buldum bu evraklarına faydası olurmu kardeşim.

Ruhix elinde ne kadar belge varsa göstermen senin yararınadır.Ayrıca karaciğerinden de yüksek oran alırsın.İşe ilk başlama tarihini,yatan prim sayını yazmamışsın ama malulen emeklilik için gerekli kriterleri taşımaktasın.Karaciğerdeki tümörlerler malign yapısında ise ki doktorlar bunu zaten belirtirler,malulen emekli olabilirsin.Bu arada Resimde çok yakışıklı çıkmışsın kardeşim :)

Deniz tutku benim için sagol.
1987 sgk girişim. 28 yıllık sgk liyim. 8900 günüm var. Şu an 2.000 tl net 2.600 civarı bürüt maaşım var. Ben malul deil engelli den emekli olmak istiyorum. Teşekkürler

Engelli vergi indirimi olarak başvuru yaptım. Belli bir oradan sonra malulen mi oluyor .Ben daha sonra calismaya devam edebilirmiyim

Şoförluk yapıyorum ehliyetimi elimden Alirlarmi

Erken emeklilik şartlarını %40 rapor ve 3600 gün ile taşımaktasın.Raporun her halukarda %40 ı geçecektir zaten.

Ruhix sende sağol kardeşim,geçmiş olsun.Raporunu aldıktan sonra,Maliyeye vererek vergi indirimi için onaylatman gerekiyor.Vergi indirimin onaylanıp,işyerine ulaştığında,erken emeklilik için müracaatını yapabilirsin.Ehliyetini iptal ettirecek bir rahatsızlığın yok.Bu konuda endişe etme.

Çok teşekkür

Birde bi sorum daha olacak .emekli maaşım düşük mü olur yoksa biraz daha yuksekmi olur bazı arkadaşlar daha düşük olur yada yüksek olur diyor .

Erken emeklilikte maaş kaybın olmaz.Normal emekli maaşı neyse,erken emeklilikte de onu alırsın.

Anladım bakalım inşallah hayırlısı. Neyse o olsun.
Herkes İçin

Ruhix tepecikte işler nasıl yürüyor,hemen işlemler başlıyormu yoksa ileri bir tarihe gün mü veriyorlar

merhaba hocam eşimin sol göğsü malign 1 evre 1,5 cm timör kötü huylu diye alındı lenfleri temiz çıktı sindrigrafiside temiz çıktı acnak 6 kür 21 günde bir kemoterapi alıyor ancak piskolojisi çok bozuk 1993 ssk girişi ve 2780 günü var ve 1 çocuktan 720 günde yeni kanuna göre hakkı var bu durumda malulen değilde engelden dolayı 3600 günden emekli obalibirmi

HVS1 Konuyu en iyi onkoloji uzmanları bilir.Bahsettiğiniz rahatsızlıkta evre1 ve 2 hastalarda %20 oran alanlar var.Fakat tekrar kontrol şerhi konur bu tür raporlarda.Kemoterapi esnasında yada sonrasında kollarda şişlik yani ödem oluşursa,fizik tedavi yada kalp damar cerrahisinden de oran alabilmeniz mümkündür.Bu tür ödemlerde verilen oranlar ise %5-10 arasındadır.Öte yandan göğüsün alınmasından dolayı oluşan anatomik kayba oran verip vermeyecekleri uzmanların görüşüne kalmış durumda.Öte yandan hastalık sebebiyle oluşan psikolojik bozukluk için,bana sorarsanız rapora başvurmadan önce psikoloji doktoruna görünüp,tedavi olun derim.Doktor ilaç raporu yazıp tedaviye başlarsa,bir müddet sonra psikolojidende oran almanız mümkün olur.Bir başka husus ta bu tür hastalıklarda,ve operasyon sonrasında bazı hastalarda,akciğerle alakalı sorunlar(nefes alıp vermede zorlanmalar)meydana gelebilmekte.Şayet eşinizde böyler bir durum varsa göğüs hastalıkları uzmanına da görünerek solunum fonksiyon testi yaptırmasını isteyebilirsiniz.

Geçmiş olsun Allah şifa versin

Tepecik te işlemler hemen başlıyor fakat kaç doktoru gezmen gerekiyorsa o bölümün Sekreterliğinden kayıt yaptırıp verilen tarihte muayeneye gideceksin en son dahiliye bakıyor

teşekkürler ayın ayın 29 da işlemleri tepecikte başlatıcam,bi tavsiyen varmı

Allahın izniyle bugün son doktora gittim. Onkoloji metastaz var diye 80 verdi. Radyoloji şekere 20 tansiyona 10 verdi .ortopedi düz taban lıga 10 verdi.
Bu oranları heyet nası cetvele göre verir yüzde kaç olur acaba . Yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler

Benim işim bitti evrakı heyete teslim edeceğim
Onkoloji metastaz var diye 80 verdi.
Ortopedi düz taban 10 verdi
Radyoloji şekere 20 tansiyona 10 verdi . Bu oranlara gireceğim heyet rapor oranı yüzde kaç yazar.

Ruhix baltazar hesabına göre % 87 yapar toplam da hayırlı olsun

Çok teşekkür. Bi sey daha sorsam. Evrakı heyete teslim etmedim daha karaciğer ameliyatı olup karaciğerin bir kısmını daha alıp o ameliyat belgelerinde versem oran az daha yükselir mi faydası olurmu kardeşim.

Ruhix önemli deil sizin gün ve hizmet yılı tamam olduğundan %40 bile işinizi görür emeklilik için bence evraklarınızı bir an önce teslim edin emekli olun zaman kaybetmeye gerek yok karar sizin.

Selam arkadaşlar tüm işlemleri bitirdim %90 rapor aldım. 1971 doğumluyum. 1987 sgk girişliyim 9000 gün primim var 20 yıl dan beri ayni işyerinde çalışıyorum maaşım brutten yatıyor 2.500 tl . vergi indiriminden faydalanıp emekli olmak için başvuru yaptım heyet %90 verdi şimdi emekli olunca ne kadar maaş alırım konu hakkinda yardimci olurmusunuz. Teşekkürler

Ruhix bu arada vergi indiriminiz onaylandığı cevap geldimi raporunuz hakkında ankaradan özel msj cevap verdim bilginiz olsun

Üst Alt