Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği ile %100 rapor aldım. Vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

Özgürumut ef ejeksiyon franksiyonun kisaltilmisi yani kalbin kani pompalama gucu diger bir deyisle kasilmasi anlamina gelir saglikli bir insanda kalp yuzde60 ila 65 dir

umut2135 merhaba umut bey size bi sorum olacak yardimci olursaniz sevinirim benim arakdasim tansiyon hastasi suan elimde ilac raporu var raporda varsaltan arti hidroklorotiazid diger hpertansifler ile kombinasyonlarinin kullaniminda hastanin mono terapi ile kanbasinci kontrol altina alinamamistir 04.05artiriyelhpertansif ı10 esosiyel primer hipertansif yaziyo ve co diovan 160 mg ilac kullaniyo 1 tane daha var ilaci hatirlayamadim size gore rapor alabilirmi yada yuzde kac cikar sade tansiyondan simdiden tesekkurler

Altuntas
Sadece tansiyondan engelli raporu almak mümkün değil. Çıkacak oran %10 civarı olur.
Başkaca kalp damar hastalığı varsa durum değişir tabi.

Ufukalp kalpte buyume var gozden ve bobreklerden ve norolojiden alamazmi cunku olac aldigi halde tansiyon 18 den asagi inmiyor

Altuntas
Mesajınızda sadece arkadaşım tansiyon hastası demişsiniz ben de ona göre cevap verdim. Şimdi böbrek, göz, nöroloji falan diyorsunuz, ne rahatsızlıkları varsa ona göre alır artık, bunu buradan bilemeyiz ki.

Merhaba bir şey öğrenmek istiyorum vergi indirimli engelli emeklilik için başvurduktan sonra işten ayrılırsak başvurumuz devam ediyor mu yoksa işlemler bitene kadar çalışmak zorunda mıyız cevap verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

nrnnrn
Vergi indirimine başvuru esnasında aktif sigortalı olma şartı var. Ancak başvurunun sonuçlanmasını beklemek zorunda değilsiniz. Başvurudan sonra tedbiren bir iki hafta çalışıp ayrılabilirsiniz.

Ufukalp
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için bir şey daha öğrenmek istiyorum mümkünse cevaplarsanız sevinirim şimdi eşimi mecburen bir işe başlatıcaz sigorta pirimini tavandan mı yoksa taban da mı ödeyelim alacagı maaşı etkiler mi acaba ?

nrnnrn
Yukarıdaki durumdan çok farklı bir soruyla gelince şaşırdım.
Eşim derken, emekli olacak olan siz misiniz eşiniz mı ?
Emekli olacak olan siz iseniz ve eşiniz fiili olarak çalışacak ise primleri neden siz ödüyorsunuz ?
Ne kadar bir süre için prim ödemekten bahsediyorsunuz ?
Yok emekli olacak olan eşiniz ve şu anda çalışmadığından vergi indirimi başvurusu için bir kaç haftalık sigortalı olmaktan mı bahsediyorsunuz ?
Lütfen açık yazın ki yanlış yönlendirme olmasın.

Ufukalp kusura bakmayın o kadar yogun ve stresli bir gün geçirdim ki derdimi tam anlatamamış olabilirim eşim için vergi indiirmli engelli emekliliğe başvurucaz malulen emekli olmuştu kontrol raporuyla reddedildi yani şuan çalışmıyor ben de işe başlamış göstericem ama çalıştıgı dönemlerde yani 15 yıl boyunca sigorta pirimi tavandan ödenmişti bu yuzden de emekli maaşı yüksekti şimdi ben işe başlamış gösterince pirimini tavandan yada tabandan ödeyince alacagı maaşı etkiler mi bunu sormak istemiştim

nrnnrn
Şimdi anladım, tahmin ettiğim gibiymiş.
Anlıyorum ki vergi indirimi ile emeklilik için de şartlarınız oluşmuş durumda. Sadece vergi indirimi alabilmek için azami bir aylık bir sigortalı gösterme durumundan bahsediyorsunuz, doğru mu ?
Durum dediğim gibiyse hiç gerek yok. Ödenecek tek bir aylık prim emekli maaşınızı etkilemez, ya da şöyle diyeyim; belki 5 - 10 kuruş.
Tavan matrahı şu anda 19.188 TL ve tek bir aylık tavandan ödeme için cebinizden 6.000 TL gibi bir para çıkar, bu parayı çöpe atmaya hiç gerek yok.

Ufukalp
EVET EVET SADECE İŞLEMLERİ BAŞLATMAK İÇİN SİGORTA GİRİŞİ YAPICAZ SİGORTA PİRİMİNİ DE KENDİ CEBİMDEN ÖDİCEM MAAŞI ETKİLER Mİ DİYE DÜŞÜNÜYORDUM ZATEN GİRİŞ YAPTIKTAN BİR KAÇ GÜN SONRA BAŞVURU YAPIP 2-3 HAFTA SONRADA ÇIKIŞINI ALICAM ETKİLEMEMESİNE SEVİNDİM DEDİĞİNİZ GİBİ BOŞUNA PARA VERMEK İSTMEZDİM

nrnnrn
Aynen öyle yapın.
Sigorta girişinizi yaptırın, üç beş gün sonra sigorta girişi yaptırdığınız işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve varsa raporunuz ile vergi dairesine başvurun.
Tedbiren başvuruyu izleyen 2 hafta gibi bir süre de sigortalı kaldıktan sonra çıkış yapabilirsiniz.
30.03.2013 tarihinden sonraya ait bir raporunuz varsa vergi dairesince kabul görür, yoksa hastaneye sevk edilirsiniz.
İnşaallah bir an önce tekrar emekli maaşınıza kavuşursunuz.

Ufukalp
Aynen dediğiniz gibi yapıcam raporumuz var dün vergi dairesine gittik elimiz de ki raporu gösterdik %86 daimi raporumuz var tmm bununla başvuracaksnız yeni rapora gerek yok dediler bir tane de belge verdiler iş yeri dolduracak dediler malı müşaviri bekliyorum gelsin hemen sgk girişini yaptırıcam inş

Altuntas Mrb
Tansiyona%10 kalp būyūmesine %10
Ayrıca böbrek içinde oran verilir kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunabilirsiniz engelli raporu için.

Üst Alt