Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığım ile önce engelli ehliyeti sonra da ÖTV'siz araç alabilir miyim?

hakanhakoglu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar 7 yasinda kalp ameliyati oldum. omurboyu ilac kullanmaya mahkum oldugum icin %48 surekli raporum var.

Su konuyu arastiriyorum yardimlarinizi rica ederim

Ehliyetim yok h sinifi otomatik vites arac kullanabilir ehliyet alabilir raporu alabilir miyim.
Bu raporu alip ehliyet alabilirsem sonrasında otv indirimli arac alabilir miyim.

Nasil bir yol izlemem gerekiyor.yonlendirmelerinize ihtiyacım var.

Kardeşim normal ehliyette alabilirsin. Lakin Kalp rahatsızlıklarında ötv indirimli araç alabilmen için rapor oranın %90 üzeri olması gerekmektedir.

Bu rapor yeterli mi? Acil yardım lütfen.

Arkadaslar kalkpten kaynakli % 48 engelli raporum.
Once h sinifi ehliyet almak ve sonrasinda otv den kaynakli arac almak icin hastaneye sevk aldim. Saglik kurulu bizlik birsey yok doktorları gezmen lazim dedi
Goz ve kalp doktoru ekteki raporu doldurdu.saglik kuruluna gittim bizlik bisey yok gidebilirsin dedi.

Bu rapor yeterli midir?

[/QUOTE]

Otv muafiyeti için ortopedik engel deniyor, kalple ilgili engel grubu dahil mı diye araştırın.

ÖTV muafiyetinde, ortopedi dışında engeli olanlar için, mesela kalp, engel oranının %90 ve üzeri olması gerekiyor

bedensel engelliler özel tertibatlı otomatik vitesli yüzde 1 dahi olsa ötv siz araç alabilir h sınıfı ehliyet şimdiki adıyla b sınıfı ehliyet almanız ötv siz araç alacağınız anlamına gelmez yüzde 90 üst lerine şu an özel tertibatlı araç verilmiyor 3 üncü dereceye kadar ailesinden biri kullanabilir

eki bu durumda benim h sınıfı almama gerek yok mu?
Direk b mi alayım.

ötv siz araç alabilme konusunu daha detaylı nereden araştırabilirim.

hakanhakoglu

Basit bir soru-cevap nasıl bu kadar uzamış anlamadım :)

HAYIR, vergi indirimli araç alamazsınız.

Üst Alt