Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp pili takıldı, 2500 günüm var. %67 rapor ile malulen emekli olabilir miyim?

koksal42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slmlar kalp pili takıldı 2 ay önce ve % 30 verdiler rapor ve elimde kas iskeleti sorunu var % 54 ampul raporu verdiler rapor % 67 ye düştü malulen emekli olabilirmiyim 2500 prim günü var dilekçeyi verdim sonuç bekliyorum sizce ne olur

koksal42

Maluliyet cetveli'ni incelediniz mi? Oradaki sınırlarda ise malulen emekliliğiniz onaylanacaktır:

1. Kardiyak Aritmiler
A. İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon, cerrahi girişim, kalıcı kalp pili uygulanması ve ICD implantasyonu yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen hayatı tehdit eden ventriküler aritmiye bağlı semptomların devam etmesi.
veya
B. İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon, cerrahi girişim yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen Avrupa kalp ritim derneği (EHRA) skoru EHRA IV olan kronik atriyal fibrilasyon
veya
C. Ejeksiyon fraksiyonu %30'un altında olan hastalarda medikal tedaviye dirençli ventriküler aritmilerin varlığı
veya
D. Ani kalp ölümü sonrası başarılı resüsite edilmiş yaşayan ve medikal veya girişimsel veya cerrahi tedavi yöntemlerle tedavisi olmayan kalp hastalıklarının varlığı

Kanımca malülen emekli olamazsınız.

Malülen emeklilik için sorunlarınızdan biri nedeniyle işgücü kaybınızın %60 üstünde olması gerekir. Kalp pili tek başına size böyle bir oran vermez. Pile rağmen tedavi edilemeyen bir kalp durumunuz varsa veya hayatı tehdit eden ciddiyette bir kalp sorunuysa malülen emeklilik hakkınız olur.

Aksi halde "erken emeklilik" için şartları sağlamanız gerekir.

Üst Alt