Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi ve kronik böbrek yetmezliği ile hangi oranda rapor alabilirim?

itiraz edimiyo hakem hastaneye bildiğim kadarıyla

Diyorsunuz? Hakem hastaneye gitmedim diyorsunuz?

Siz en iyisi İl sağlık müdürlüğü ile görüşün..yada önceki rapor sonuçlarını yazmayın,bu seneki rapor sürecini tekrar bir özet olarak yazın.

Hayır son 3 rapor 8p doğru, fakat geçen seneki başvurum 86, 88, ve hakem hastane 89
6 ay bekledim bu seneki başvurum

Geçmişi unutun,son 3 rapor 89 diyorsun..hakem hastane 89 diyorsun,hakem hastaneye gitmedim diyorsun?

Ne yazacağımı bende şaşırdım.

Siz sil baştan anlaşılır bir şekilde tekrar bir özet geçin.

Son düzenleme:
Geçen seneki hakem hastane 89 puanla raporu sonuçlandırdım. 6 ay bekledim bu sene şubatda tekrar başvuru yaptım ilk başvuru 89 itiraza gitdim 2.oranda 89 çıktı. Sın kez hakem hastaneye başvuru olurmu bu koşullarda bu iki seneki iki puanım 89

Tamam şimdi oldu..gecen sene olan şeyleri yazınca ister istemez karışıklık oldu,

Geçen seneki süreçte her iki hastane farklı sonuç çıkartmış 86..88 gibi,itiraz edip hakem hastane 89 vermiş.

6 ay sonra tekrar başvuru yapmış 89..itiraz etmişsiniz yine 89 verilmiş,buraya kadar doğru sanırım.

@alpos,

@OğuzHan112,

Ben günü primi tamamladım malulen başvurdum 7 senedir de diyalize giriyorum
2 aydan fazladir bekliyorum sizce olur muyum ?

@alpos,

Her iki hastane 89 vermiş, puanlarda farklılık yok rapor kesinleşmiş oluyor.

İsterseniz il sağlık müdürlüğü ile görüşün/kolay gelsin geçmiş olsun.

@radol03
7 senedir hemodiyaliz programındasınız engel oranı %90 diğer şartları da sağlıyorum diyorsunuz..bence olursunuz/Geçmiş olsun.

Sağolun puanlar aynı olunca dr hatasının bedelini biz ödeyeceğiz bu durumda. olan bir ilaç raporunu e nabızda göremeyip kardiyoloji uygun demesi,halbuki kardiyolojiden sonra kendisine gitdik önüne koyduğumuz sağlık kurulu kağıdında o bölüm imzalı ve kaşeli ,e nabızdan ilaç raporunu çıkartdım elimde mevcut neyse siz çok sağolun yordum sizi

Siz sağ olun.

Siz yarın il sağlık müdürlüğüne gidin,bütün süreci olduğu gibi anlatın, prosedürler belli olsa da il sağlık müdürlüğü her türlü kararı verme yetkisine sahiptir.. tekrar değerlendirmeniz için başka bir hastaneye sevk edebilir.. biz yüzeysel ve anlattıklarınız kadar biliyoruz.

Sizin adınıza gerçekten çok üzgünüm, bayağı bir uğraşmış ve uğraştırılmışsınız..ben inanıyorum sizde bu azim varken kazanan siz olacaksınız.. yardımcı olamadığım için de kendimi kötü hissediyorum, yakın olsaydınız kanunlar çerçevesinde hakkınızda gerçekten bir hukuksuzluk var mı yok mu detaylıca müzakere ederdik.

Sadece üzgünüm tekrar geçmiş olsun. 🙋

@alpos,

Oğuzhan bey önce yardımlarınız için çok sağolun.Allah razı olsun. Bugün il sağlık müdürlüğüne gitdim ,yetkili müdür ile görüştüm ve süreci anlatdım. Haklısınız ama buna bir şey yapamayız bu hastane sağlık kurulunun olayı dedi peki biz şimdi bu seneki son 2 raporum 89 hakem hastaneye başvurabilirmiyiz iki puanda aynı olduğu için dedim.beni itiraz memurları bir baksın diye oraya yönlendirdi.ordada yanlış bir durum olmasın diye son 2 puanım 89 diye belirtdim.bana başvuru yapabileceğimi bu seferde başka bir hastane listesi gösterdiler. gitdiğiniz 2 hastane olmasın onun dışında birini seçin dediler,seçip başvurumu yaptım.ekran görüntüsünü aldım.ve evrak bölümüne teslim etdim.perşembe yine sağlık kurulu maratonu başlıyor. Sonrada hastaneye gitdim.e nabız ve rapor dökümlerini ekleyerek dr şikayet etdim.bir sonuç çıkmayacağını çok iyi biliyorum,fakat yapılan haksızlığın en azından farkında olsunlar,bunu yapmazsam içim rahat etmezdi. Heyete girdikten sonra sonucu yazarım yine size @OğuzHan112

Siz sağolun ALLAH hepimiz den razı olsun.

Hadi hayırlısı diyelim, bu sefer inş istediğin puanı,hakkın olan puanı alırsınız.

Yazarsınız bana.

@alpos,

@OğuzHan112 bey merhaba hakem hastaneye başvurdum bayram öncesi eko,ekg, ultrason ve tahlillerimi verdim.araya bayram girdiği için 8,9,10,11 nisan tarihlerinde her bölüme farklı bir gün randevu verdiler.gittiğim bölümler
Nefroloji % 70 (2 yıl süreli) puan verdi. Şimdiye kadar hiç süreli verilmemişti hocam dedim,bizim hastanemiz böyle ilerde nskil falan olabilir diye düreli dedi.
Endokrin 10 puan
Üroloji 24 puan prostat ve böbrek fonksiyonlarının düzgün çalışsması diye not düşmüş, gelelim kardiyolojiye
Burda sizin bilginize güveniyorum.
Ek0 55-60
1.derece mitral yetmezlik
1.derece aort yetmezlik
1.derece triküsbit kapak yetmezlik
Lvrdd
Buna göre kardiyolojiden almam gereken size zahmet nedir birde hipertansiyon var. Kreatin 3,26 gfr 21 cevabınıza göre verdiği puanları kıyaslamak istiyorum. Bana ne ilaç sordu,ne birşey önceki eko lvf sol ventrükül vardı,bu her ekoda çıkmazmı dosyayı bütün dökümanları verdim yalandan baktı bikaç evrağa puanı söyledi bu hastane ilginç bütün puanları forma yazıyolar daha önceki hakem hastanede puanları yazmamışlardı.müsait bi zamanda cevaplarsanız sevinirim.size verdiği puanları yazacam bakalım hakkaniyetlimi

Bşrde KAH hastalığım var kriz geçirmiştim.anjiyo yapıldı ve 2 stent takılı raporlu ilaçlarım var, primer hipertansiyon var

Merhabalar , ben yüksek tansiyon ve proteinüri hastasıyım, nefroloji doktoru evre 3 kronik böbrek hastalığı yazdı kurul kağıdıma ve bana bu oran yüzde 50 dir dedi..ben yüzde 50 oran bu teşhisle hizmet sürem ve prim günümü doldurunca emekli olabilirmiyim… birde ayrıca göz doktoru , anizmetri ve anikozonu yazmış, sorduğumda iki gözün farklı derece olması dedi buna oran veriliyor mu acaba , yanıtlarsanız sevinirim

Ek0 55-60
1.derece mitral yetmezlik
1.derece aort yetmezlik
1.derece triküsbit kapak yetmezlik

1. Derece kapak defekt leri minimal yetmezlik olarak değerlendiriliyor,yıllık kontroller önerilir.

Minimal yetmezlik için bazı hastaneler de puan verilmiyor,diğer taraftan Ef 55-60 demişsiniz+ht..Lvdd zaten kapaklarla ilgili bir durum.

Ef 55-60 korunmuş efli kalp yetmezliği denilebilir,%10 diğer minimal kapak yetmezlikleri göz önüne alınarak evre 2 %30 +ht %10 evre 2 ht düşünülmüş ise ht %20 verilebilir.

@alpos,

@OğuzHan112 çok teşekkür ederim .dediğim gibi hiç ilgilenmedi bile,ne hastalık geçmişi ne ilaç bişey sormadı ,bayağı bir gergindi.sadece itirazmı dedi evet,deyince hangi bölüm diye sormadı bile,ben esas endokrin için itiraz etmişdim daha öncede yazmıştımya ,puanınız biraz düşecek.30,10,10 dedi.Neden olduğunu sordum,Ef 55_60 dedi bende bunun kapak hastalık diliminde klas 2 ye girdiğini neden o zaman daha önce 2 kez 56 aldığımı o dr mı yanlış verdi peki dedim. hastalığımın ilerlediğini onun için anjiyo gerekli olduğunu böbrek yüzünden olamadığımı söyledim.sizi Allaha havale ediyorum.her seferinde bi bahane buluyosunuz dedim ve çıktım.artık sabrımın sonuna geldim .rapor bölümüne gitdim ve raporu yarıda sonlandırdığımı söyleyip işlemleri yaptırdım ve böyle sonuçlandı bu itirazda, işin garip yanı bu hastanede puanlar forma yazılıyo ve görüyosunuz,kesinlikle hakkaniyetli davranmıyolar,ve her seferinde bir bölümde sıkıntı çıkarıyolar.6 ay sonra başvuru hakkı doğuyomuş ,emeklerime ve hasta hasta kaç gündür koşturduğumamı yanayım bilemedim.kusura bakmayın hakkınızı helal edin sizide yordum

@alpos, butun geçmişe dönük yaşananları okudum cok geçmiş olsun üzüldüm emin olun cok engelli kişilerin bu sekilde surunduruldugunu raporlarında oran dusuklugune gidildiğini duyduk kızmaktan öteye geçememek kötü bir durum :(

1 puan bilinçli olarak düşük gösteriyorlar ki bazı haklardan faydalanmasın diye. Kalp krizine anında müdahele ettikleri için doku kaybı olmamış ve kalp grafisinde gözükmüyordur muhtemelen, ef 55 gibi iyi ir oran çıkınca kalpten daha yüksek oran alamassınız tahminim. Konunun hepsine hakim değilim hepsini okumadım, yanlışım varsa kusura bakmayın.

@senveben,

Doktor hastayı tanımıyor bile. Olanı yazıyor. Neden düşük göstersin? Hastanın düşmanı mı? KriZden etkilenmemis sapasağlam bir kalp. Kapaklarda hastalık bile yok zaten. Başka doktor baksa belki o yetmezlikleri bile görmez...

@gannicus,
hastaya özel bir durum değil, ben 2008 den beri raporlu ve emekliyim, 4 rapor aldım 3 tanesi kontrol muayenesiydi toplam 7 yıl sürdü, şu anda sistem nedir bilmiyorum ama 2008-2015 yılları arası raporlar en son onay için Ankara Merkez sağlık kuruluna giderdi oradan onay gelirse rapor geçerli olurdu. Onlarca arkadaş bilirim 40-45 arası raporları 39 olarak geri gelmişti, o doktorlarda hastayı tanımıyor hastanın düşmanı değildi. O 1 puan düşük gösteriyoru buna istinaden yazdım, yazının devamında da bazı açıklamalar yapmışım zaten, genede siz daha doğrusunu bilirsiniz ben uzun süredir foruma girmiyordum. tüm hastalara acil şifalar

Üst Alt