Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığımdan dolayı % kaç rapor alırım?

perkam5

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yedi seneden beri kalp hastasıyım ilaç tedavisi görüyorum. İlaç raporumda I25 - Z95.5 - E78 - I10 hastalık terimleri yazıyor iki kez anjiyo oldum bir stent var damar %100 tıkalı diğeri %70 ve diğer damar %50 daralmış durumda. Bu durumda yüzde kaç engelli raporu alabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

verdiğiniz bilgiler yeterli değil o yazdığınız kod numaralarınında açıklaması ve dereceleri var bu bakımdan bişe diyemeyiz

Merhabalar.Ben dilate kardiyomiyopati hastasıyım.hastalığımdan dolayı icd cihazı takıldı.ef oranım yüzde 20.geçen hafta engelli raporu için heyete girdim.bugün açıklanacağını söylediler.Sırasıyla psikiyatri,iç hastalıkları,genel cerrah,kardiyoloji,nöroloji,kulak burun boğaz,göz,ortapedi ve fizik tedavi hekimlerine muayene oldum.kardiyoloji hariç diğer hekimler ''sağlam'' notu düştüler.kardiyoloji hekimi dilate kmp+icd implantasyonu ve yanına da yüzde 100 notu düştü.sizce benim rapor oranım ne olur?

EF %20 ise 100% rapor alırsınız.

teşekkür ederim.bugün raporumu aldım.oranı yüzde 100.

Merhabalar siteye yeni uye oldum. Oncelikle herkese Allah kolaylik versin. Nacizane bir sorum olacakti.
3 ay once kalın bagirsaklarimdan ameliyat oldum. 28 cm kalin bagirsagim alindi. Bagirsak duvarlarimda 1 cm kalinlik var. Ayrica serozoda 0.5 capinda ici façes dolu kistik lezyon bulundu. Ameliyat acigim 30 cm. Engelli raporu alabilir mıyım? Alirsam % kac alirim diye soracaktim. Simdiden tesekkurler

mutlaka bir oran verilir ancak sizde oluşan hasara göre olur oranın miktarı yani bu durumda bir şey söylememiz doğru olmaz müracatınızı yapın

Tesekkur ederim sağolun. Muracatimi gec kalmadan yapacagim

Arkadaşlar daha önceden de yazmıştım fakat tam netice öğrenemedim.Ben iskemik kalp hastasıyım iki defa anjiyo oldum bir stent var bir damar %100 tıkalı diğer damarların biri %70 ve diğeri % 50 tıkalı ameliyat etmiyorlar 8 yıldır ilaçla tedavi oluyorum. Aynı zamanda hipertansiyon da var acaba %40 ve üzeri rapor verirlermi. Istanbul anadolu yakasındayım tavsiye edeceğiniz bir hastane varmı teşekkürler

perkam5

hastaneye yattıysanız epikriz raporunuzun bir kopyasından durumunuzu daha kolay anlarız. Kalp ile ilgili oranlarda genelde belirleyici kıstas EF (MODEF) değeri oluyor.

Ayrıca, Malüliyet Cetvelinde Kalp Hastalıkları bölümünü size mesajda gönderiyorum. En azından kendi hastalığınızı oradan tanımanız daha kolay olur.

Hipertansiyon için ise 6 aylık düzenli ilaç kullanımından sonra genelde %10 oran veriyorlar.

perkam5 sonuçta heyete gireceksin rapor oranını onlar belirleyecek EF oranın iyi gözükmesine rağmen, kalp damarı tıkanıklığının diğer organlara artcı etkileri mevcut olabiliyor.

Bukonuda kimse net bir şey söyleyecek durumda deyil, şahsen benim size tavsiyem;rahatsızlıklarını Doktorların'la konuşup açıklayıyıcı bir malumat almandır. ona göre yol haritanı çizersin zaten

Hastaneye yattım 8 gün yoğun bakımda sene 2008 de anjiyoya sevk etti annjiyo oldum stent taktılar bir tane daha sonraları kontrollerimin birinde (5 yıl sonra)tahliller bozuk çıkınca şüphelendiler yeniden anjiyo yaptılar stent takılı yer yeniden tıkanmış (% 100) diğer damarların birisinde de %70 diğerinde de %50 tıkanma gözüküyor özel hastane ameliyat diyor ama devlet hastaneleri vücüdünü tahrip etme diyor bende şaşırmış durumdayım.hastalığımın tanısında kronik iskemik kalp hastalığı-koroner anjioplastiimplant vegrefti-lipoprotein metopolizmasıbozuklukları ve diğer lipidemiler-esansiyel(primer)hipertansiyon diye yazıyor. Sürekli ilaç kullanıyorum.verdiğiniz oranları inceledim ama birdesiz incelerseniz sevinirim teşekkürler

Sizin için en bilgilendirici yol; doktorunuza giderek "engelli sağlık raporu" almak için uğraşacağınızı, hastalıklarınızdan kaynaklı oranın takribi olarak ne olacağını sormak olacaktır. Devlet hastanesindeki bir doktora giderseniz daha sağlıklı bilgi edinirsiniz.

İyi geceler dilerim.

Merkez sağlık kuruluna itiraz

Arkadaşlar bu platformdan öğrendiklerimle hareket ederek yaklaşık iki hafta önce %43sağlık kurulu raporu aldım.bu rapor istanbul vergi dairesi başkanlığına henüz ulaşmadı. Vergi dairesi başkanlığı raporu ankara'ya yolluyormu? Eğer ankara'ya gider de oran düşürülürse vergi mahkemesinde dava açmalımıyım? Daha önce dava açıp kazananlardan elinde mahkeme kararı olan varmı bizimle paylaşırmı acaba?

perkam5

Rapor yeni tarihli ise düşürülme kolay kolay olmaz. Şayet yeni tarihli raporda düşürülme olduysa hastane size fazla oran verdi anlamına gelir mahkemeye verseniz bile bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Raporda geçen rahatsızlıklarını açıklamalı bir şekilde yazarsan yardım daha anlaşılır olur

Koroner arter hastalığı %30 hipertansiyon %10 hiper lipidemi %10 sonuç olarak %43 oluyor. Birde kalp anjiyografi raporlarımı ve ilaç muafiyeti raporumda da hastalığım ile tanılar belirli bir şekilde yazmaktadır onunda fotokopisini heyette aldılar benden

bir düşme olmaz kalp ve tansiyon kroniktir ancak h.lipidemi tartışılabilir yani ilaçla tedavi edilebilir gibisinden onada farklı yorum yapabilirler bekleyin bakalım nolacak

merkez sağlık kurulu

arkadaşlar bu merkez sağlık kurulu sürekli ibaresi bulunan raporlarda oran düşürüyormu acaba

Verilen oran özür cetveline uygunsa,tahlillerde tetkilerde vs eksiklik yoksa düşürmez.

Arkadaşlar %43 raporla 3.derece sürekli vergi indirimi aldım ilk sigorta girişim 11-07-2000 4592 günüm var 18 ay askerlik yaptım 1964 doğumluyum askerden önce sigortam yoktu askerlik borçlanması yapmam halinde ne zaman emekli olurum acaba

perkam5
Kardeş senin şartların 18 yıl 4080 gün prim görünüyor, primin var fakat askerliği borçlanırsan sigorta başlangıcın 18 ay geri gider. Şu şartlarda borçlanmadan 11-07-2018 tarihinde emekli olursun. 18 ay borçlanırsan 11-01-2017 tarihinde emekli olursun. İnşallah yanlış hesap yapmamışımdır :)

teşekkür ederim verdiğin bilgi için. hoşçakal kardeşim

Üst Alt