Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığım nedeniyle yeni yasaya göre emeklilik için yeterli rapor alabilir miyim?

Merhaba iyi akşamlar. 2019 yılında aort kapak ameliyatı oldum. Aort damarım ve aort kapağım metal kapak ile değilşti. Bunun sonuncunda %64 süresiz rapor aldım. Bu yıl prim günüm ve yılım doldu. Emeklilik başvurusu yaptım. Sonucumu bekliyorum. Merak ettiğiniz varsa sorabilirsiniz.

@Elcin90,
Yabancı bir forumda ameliyat olanların çok yorumlarını okudum. O yorumlara göre Sizin gibi olanlar farkı hemen hissediyor. Çünkü pab düşuyor. Kaçaklar kapanıyor. Dolayısıyla Kalp kapasitesi artıyor. İnşallah iyi bir Ameliyat geçirirsiniz. Bu ameliyatların en kötü tarafı Ameliyat sonrası pıhtı atmasidir. Siz warfmadin kullanmaya alışık olduğunuz için öyle bir sorununuz da olmayacak...

@szrkmcu
Damar nasıl değişiyor? Yapay damar mı takılıyor?

@szrkmcu,

Aynı operasyonu bende geçirdim. İlk raporum % 61 ve 3 yıllıktı. (ortapedi ve göz dahil). Emekli oldum. 10 ay sonra kontrol muayenesinde %23 aldım. ( EF değeri 60). İtiraz ettim. 2 Hastanede %41 oldu. Şimdi Hakem heyetine sevk edilmeye bekliyorum. EF değeriniz iyiyse umarım sizin raporu yeniletmezler.

@serdarante,

Benim 2009/7 Bugün aradım sgk yı İzmir yüksek kurula gitmiş raporum sonuç gelince dönüş yapacağız dediler. İyi haberler bekliyorum inaşallah.

@szrkmcu,

Benim

ef niz kaç? Bir de sadece aort kapaktan mı aldınız? Ben lupus hastayım buna bağlı kalp kapaklarım tutuldu önce aort ileri seviye ve şuan mitral ileri seviye ve mitral darlık. Diğer kapaklarda hafif yetersizlik var. Ef 55 60 benim kalbimde henüz bir bozulma yok şükür. Ameliyat olup 2 kapak replasmanı yapılacak. Buna bağlı olarak bende doğum borçlanmasıyla erken emekliliğe başvurmak istiyorum. Lupus sgk nın mevcut hastalıklar listesinde var. Ama bu durumumda % kaç rapor alabilirim bilemiyorum. Sigortalılık süremde eğer %40 verirlerse 5 yılım var. %50 de 3 yıl. Nasıl yapıyorsunuz önce raporu alıp mı tarihin dolmasını bekliyorsunuz?

Ef%58 aort kapak (klas-3) verdi. aort damarı değişimi ve hipertansiyon(klas-2) den verdi. Evet önce raporu alıp gün sayısının dolmasını bekliyorsunuz.

@gannicus,

Şimdi siz pab deyince baktım benim ekoda 40 görünüyor. Bundan ötürü olsa gerek nefesim kesiliyor. Bana doktorlar 1 senedir ameliyat diyor. Ben erteliyorum bir yanda korku bir yanda çocuklarım ama durumda gittikçe kötüleşiyor. İnşallah çabucak toparlarım.

Üst Alt