Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ameliyatı sonrası hangi oranda rapor alabilirim?

cemgilerkin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar yaklaşık 2 ay önce kalp ameliyatı oldum , 2 kapak tamir ( aort kapak ve trikuspit ) edildi 1 kapak değişti ( mitral kapak ) ayrıca kalp ritm bozukluğu ve hipartansiyon var, comadin ve beloc kulaniyorum şu ana kadar engelli raporu almadim , Ankara da yaşıyorum tüm bu bilgiler isiginda ; ne kadar oranda bir rapor çıkar ?

Teşekkürler

Aslında şöyle , emekliliği zaten haketmis durumdayım , ben engelli raporu alacak olursam , ileride emekli olmak istediğim de engelli olarak mı emekli edilirim yoksa hakettigim şekilde normal emekli olabilir miyim ?

@OturanBoğa, Bir yandan çıkacak rapor oranını merak ediyorum diğer yandan da engelli raporunu kurumuma verdiğim de ileride emekli olmak istediğim de engelli olarak mı emekli edilirim ?

Engelli statüsünde emekliliği hiç karıştırmayın. Normal emekli olabiliyorsanız onu olun. Raporunuzu vermeyin bile kurumunuza.

Yok eğer engelli statüsünde emekli olacaksanız, o zaman hastalığınıza SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı konması şart. Artık bu yeni liste emeklilikte tek belirleyici olan şey

Diğer engelli hakları içinse (artık o demekse onu da bilmiyorum ama) Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre oran belirlenir

En fazla bedava toplu ulaşımdan ve bazı başka avantajlardan yararlanabilirsiniz. Siz istemedikçe sizi zorla kimse Engelli emekliliğinden emekli edemez. Sizin başvurunuzla alakalı. İsterseniz gidip rapor alın. Yine de edemezler...
Bu arada ef kaç? Ameliyat da ameliyatmis. Başarılı olduysa tam usta işi bir ameliyat. Küçük kesiden oldunuz değil mi? Hangi doktor yaptı?

@gannicus,

Ha bu arada muhtemelen olamazsınız da . Korkmayın yani. 😄

Teşekkürler

Alacağım raporu kurumuma verme nedenim okulda nöbet tutmam istemiyorum aksi halde emekliligimi engelli raporunu kullanarak olmak niyetinde değilim zaten şu anda da normal şekilde emekli olma hakkina sahibim fakat malum sizin de bildiğiniz gibi ülkemiz şartların da emekli olmak çok zor .

Ameliyata gelince eve koltuk altindan küçük kesi ile oldum , İstanbul da Mahmut Akyildiz Hoca yapti , sağolsun .

@gannicus, teşekkür ediyorum , anladığım kadarıyla alacağım rapor ile istesem de emekli olamam o halde diyorum ki iyi ki de şimdiden emekliliği hak etmişim :))

O halde raporda verecekleri oranın da pek anlamı kalmıyor değil mi ?

Son düzenleme:
Emeklilik için bir anlamı Yok. Ef 30 altında değil ise yüzde 50 alır dediklerimden yararlanabilirsiniz...

@gannicus, ef oranıni bilmiyorum , ayrıca maasta vergi indiriminden faydalanabilir miyim ? Ya da araç alimin da ?

Araç alımında yüzde 90 olması lazım. Omolmaz. Ama Evet. Vergi indiriminden faydalanırsiniz. Ef ekoda yazar...

Hatta rapor alıp iş kura kayıt olursanız devletin başka teşvikleri de var. Çok iyi bilmiyorum ama Sanırım devlet sigortanın bir kısmını karşılıyor. Onu muhasebeci bilir...

Üst Alt