Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığım var. B sınıfı ehliyetimi H'ye çevirip araba almak istiyorum..?

Nissa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim % 40 ortopedi raporum var. sorunum çift taraflı kalça çıkığı. raporda sürekli yazıyor. Bu raporla özürlü kimliği de çıkarttım. Ama ehliyetimi 1991 yılında B sınıfı olarak verdiler. Ama şimdi bu raporla H sınıfına çevirip indirimli araç almak istiyorum. Bu mümkün olur mu?

Nissa raporunda H sınıfı sürücü olabilir tertibatlı manuel vites otomobil - otomatik vites otomobil kullanabili ötv den yararlanır yazması lazım. yazmıyor ise bunun için yeni bir rapor alman gerekiyor. bende aynı şekilde raporumda bu ibareler olmadığı için yeni rapor alacağım ama yılbaşından sonra yeni belirlenecek ehliyet sınıfları ve raporu kimlerin verebileceği konusu netleşsin diye bekliyorum.

Benim ayaklarımda güçsüzlük var.Debriyaja basarken bazen sorun oluyor.
Otomatik vites kullanabilirim.Çok önceden almış olduğum B-sınıfı ehliyetim var.
Şimdi ben ötv indirimli araba almak istersem tam olarak ne yapmam gerekecek?
Bir de eğer otomatik vites de kullanamaz gibi bir kanıya varırsa doktor,ehliyetimden de olur muyum?

Peki hiçbir donanıma gerek olmadan otomatik vitesli bir arabayı ötv indirimli alabilir miyim?Yani raporda otomatik vites arabayı kullanabilir demesi yeterli mi?

yakups

Hangi uzvunuzda hareket kısıtlılığı olduğu önemli. Daha doğrusu, özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanamayacak olmanız, buna karşı salt otomatik vitesli aracı donanımsız kullanabilmeniz gerek. Buna dair rapor alabilirseniz, otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.

Peki arac icin alinan rapor daha onceki vergi indirimi icin aldigimiz raporu etkilermi?gecersiz kılarmı?

Üst Alt