Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

@Narmanya, Engelli ehliyetinin verilmiş olması engelli raporunda ki oranı arttırmaz.

İşitme kaybın aynı derecede çıkarsa muhtemelen aynı oranı alırsın.

İşitme kaybında ilerleme veya başka bir hastalığın daha oluşmuşsa oranın ancak o şekilde yükselebilir.

@BnymnYldz, sanırım yanlış ifade ettim 6 ay öncesinde heyete girdim ve rapor sağ kulak 52/49 sol kulak 76/52 geldi ve %32 engel raporu verildi şimdi ise gecen hafta ehliyet için girdiğimde oran sağ kulak 68/55 sol kulak ise 90/65 geldi ve engelli ehliyet verildi acaba heyete girersem oran yükselir mi yahut engelli raporu alabilir miyim

Yazdığınız şekilde bir işitme kaybı olmaz sağ tek değerdir sol tek değer. Farklı şeyleri farklı şekillerde yazıyorsunuz. Kemik ölçümü olabilir, rahatsız edici ses düzeyi olabilir yazdıklarınız ama neyi yazdığınız belli değil. Mesela 95 sağ 65 sol ise ezberden söylemek tam doğru olmasa da %40 ı geçmesi lazım ama 68/55 sol 90/65 sağ kayıp diye bir şey olmaz.

@HuYSuz79,

Belki de haklısın ben Sadce bana verilen odyometri test sonucunda yazan ibareyi aynen paylaştım Sadce merak ettiğim KBB Dr test sonucuna baktı oran yüksek dedi bende açıkcası bilmediğim için burda bilgi edinmek istedim

Hava yolundaki değerleri yazın orada yan yana iki değer vardır sağ sol olarak yada iki raporuda fotoğraf olarak okunacak şekilde paylaşırsanız fark yok mu dediğiniz kadar bakılabilir. Ben 2-3 saat olmayacağım ama başka bir arkadaş yada gelince ben söyleyebilirim.

kardeşim sen doktora sormuyon mu benim değerim nasıl diye , insan kendi kulağından bilir onu , hiç duymayanların oranı yüksek oluyor , ayrıca sağırlığın sebebi ne önemli olan o , insan durduk yere sağır vs olmaz

Verilen değerler İsitme kaybı kemik kaybı ve konuşmayı ayırt etme ise 72/50 72/50 olursa iki kulak ortalama 40 gelir senin su durum biraz ince hesap istiyor Hz araliklarindaki İsitme kaybını paylaşırsan belki arkadaşlar yardımcı olabilir benim fikrim öngörü

@Manemm,

Arkadaşlar Dr verdiği odyometri testi war ama buraya nasıl atacam bilmiyorum ya

Daha önceki raporda duyma kaybı yüksek olan tek kulaktan oran verilmiş gibi daha önce aldığınız raporunuza itiraz ederek ehliyet için sağlık raporu aldığınız hastaneye başvurun oranın arttığını düşünüyorsanız.

Saf ses ortalaması
Sol 50 sag 68

Konuşmayı alma eşiği
Sol 45 sağ 60

Konuşmayı ayırt etme
88. 56

En rahat ses düzeyi
75. 85

En altta şu yazıyor. Solda hafif sağda hafif derecede snik vardır.

Yüzde kac engelli raporu alabilirim bu değerlerle.
Foto atamadım.

@emilyyhey,
odyo test ilazım oradaki 500-1000-2000 neyse onları görmek lazım

@Narmanya,

ama ortalama %70 ve üstü kayıp yoksa rapor alamazsın %40

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Yardımsız ayakta durmayı engelleyen denge bozuklukları ile birlikte olan, ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen, kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

ortalama 71 db kaybı olmayan hiç bulaşmasın çıkmaz %40 başka rahatsızlıklar varsa ama o zaman %40 alabilirsiniz

Son düzenleme:
(Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan ) ? o kadar saçma bir şey ki. insanlar bu yüzden çok uğraştırılıyor. cerrahi yöntemle takılan işitme cihazı ? işitme sağlığını düzeltmiyor ki.

@hepsiyAh,

evet orada implant gibi anlaşılıyor. direk eleme sebebi işitme den de emekli yapmazlar artık eyt den olacan kurtuncan yakında eyt yine çıkar. anlamadığım hafif de onu yazmış diğerlerinde yazmamış

Merhabalar

Benim kulağımın biri 27/16 DB sol 31/19 DB her iki kulakda çok hafif duyma kaybı var engelli oranı ne olur sizce

@Serkan0244,

Bu araliklarda 10 15 oran çıkmaz sanırım

(Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan ) ? o kadar saçma bir şey ki. insanlar bu yüzden çok uğraştırılıyor. cerrahi yöntemle takılan işitme cihazı ? işitme sağlığını düzeltmiyor ki.
Bu kriterleri koyanlar bunu cok iyi bildikleri halde kasıtlı yapıyorlar maksat İsitme engellilerde emeklilik kriterlerini zora sokup engelli sayısını azaltmak bu duzenleme 2021 de çıktı 2025 te de her türlü geçerli oldu vergi indirimi varken isitme kaybı 70 dsb üstü iki kulak olan emekli oluyordu heyet raporu 40 üstü cikiyordu simdi bunlarla sadece fatura dan indirimden baska faydası olmayacak gibi hafif tanı ameliyat ve mekanik cihaz şartı ameliyatlı olma şartı isterken orta tanıya bir bakın ne ameliyat uygun nede İsitme cihazi kullanabilen birisi olman lazım orta tanıda bile agir kriter gel gelelim bunu bilenler bile bile boyle yaptı agir tanıda zaten topyekun bunlarla beraber denge kaybi ayakta duramama gibi sartlari var yani kalp Ef değerinde ölüm sınırında olan adamın emekli olması gibi Allah saglik versinde emekli olmak icin yaşayan ölü olmak lazım heralde, vergi indirimi emekliliği cok adildi ama iste bugun gelinen ekonomik şartlar bu konuma ittirilmek zorunda bırakıldı engelliler

Son düzenleme:
Üst Alt