Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybından %50 raporum var. ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

piyanist_27

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim işitme kaybım var %50raporum vergiden muaf h ehliyeti alıpta sıfır araç alabilirmiyim 25 000 tl degerindeki arabakaca mal olur biligilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk:(

%90 ve üzeri raporunuz olması lazım.bunun altındaki oranlarla sadece ortopedik engelli olanlar faydalanabiliyor ötv indiriminden.

ama dr h ehliyeti alabilirsin diyor maden yararlanamazsan neden h ehliyeti alayımki

piyanist_27;

boşver arkadaş napacaksın h ehliyetini bir işe yaradığı yok zaten b ehliyetin varsa uğraşma yoksa alırsın h ehliyetini.. ötv'yi bırak a2 ehliyeti bile alamıyorsun onuda yasakladılar bize :) ama yasa çıkmadan önce almıştım ben B + A2 şimdiki alacaklar için şanssızlık ama inşallah bizede sıkıntı çıkarmazlar..

işitme engelliler ÖTV indiriminden faydalanamazlar..

işitme engellilere H sınıfı ehliyetin uygun görülmesi;
yeterli dikiz aynası ve görünür yerlere (işitme engelli olduğunu belirten) sticker yapıştırma zorunluluğundandır...

%50 raporla sıfır araç alınırmı

arkadaşlar işitme engelliyim %50 roporum var fakat babamın%90 raporu var babamın üstüne sfır araç alabilirmiyim bende h ehliyeti alacagım babamın üstüne araç alırsam bende kullanabilirmiyim bilginiz için şimdeden tşk ededrim

benimde bir sorum olacak R; b sınıfı ehliyetim var bunu h sınıfı ehliyetine çevirebilirmiyim?
sebebi üstte anti oksidan'ın yazmış olduğu etiket konusunda bende aracıma taktırmak istiyorum hiç olmazsa güvenlik açısından..
tamam da ozaman; bu stickerlerden yapıştırılırsa aracı sadece ben mi kullanabileceğim?
normal durumda olan yakınlarım; aracımı kullansalar bu etiket yüzünden ceza alabilirler mi?
şöyle böyle sürebilsem de; daha hiç arabam yok :) ben ve herkesin öğrenmesi açısından sordum bilginiz olsun :)

piyanist_27, evet, % 90 ve üzeri raporlu babanızın adına araç alabilirsiniz. Aracı siz dahil herkes kullanabilir; bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı

İşitme engelliler araç kullanırken aracın arka camına işitme engelli olduklarını belli eden bir stikır iliştirmek zorundalar. Bu stikır ille de yapışmalı olmak zorunda değil. İşitme engelli biri kullanırken arkaya iliştirilir, başkası kullanırken o stikır çıkartılır...

Üst Alt