Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. H sınıfı ehliyetin artıları eksileri nedir?

furkan916

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %49 işitme engelliyim. Sağlık kurulu h sınıfında karar verdi. H sınıfı ehliyetin ne gibi artıları eksikleri var bilgilendirir misiniz? Teşekkürler sağlıcakla kalın :)

Ticari araç kullanamazsınız, camlara sticker yapıştırmalısınız işitme engelli olduğunuza dair ve yeterince dikiz aynası olması ile donatmalısınız.

90 95 db kayıplarla % 45 oranında raporum var ve B sınıf ehliyet aldım kayıp oranlarınızı bundan dolayı sordum mümkünse sizde B sınıfı almaya çalışın ancak yinede ticari araç kullanamaz notu düşürülmüştür.

B sınıfı almamın nedenine gelirsek yarın öbür gün başkaların araçlarını rahatlıkla kullanabilme amacıyla istedim, H sınıfında sadece kendi adına olan aracını kullanabilirsin, özel donanım şartı ve camlara işitme stickker yapıştırma zorunluluğu, ehliyetimi alacağım zamanlarda plakalarda engelli işareti amblemi koyulma zorunluluğu vardı şimdi basılmıyor yasa kalktı , neredeyse aracın her köşesinde engelli işareti vardı duyduğum halde kendimi engelli olarak saymadığım halde bunlardan rahatsız olmuştum, en önemlisi ise başkasının aracının kullandığın zaman çevirmelerde H sınıfı ehliyet geçerli olmadığından dolayı ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesme olasılığı yüksektir ;)

Engel oranım %49 bende H sınıfı almak istemedim ama sağlık kurulu buna karar kıldı. 10 ocaktaki ehliyet sınavında H sınıflarına ayrı bir sınav mı uygulanacak ve manuel kullanabilir miyim?

%49 Caner

Bu haksızlık değil mi ama neden H sınıfı sadece kendine ait araçları kullanabilir ötv ödemeden araba alabildiği için mi böyle bir ayrımcılık söz konusu?

İşitme engelliler tıpkı B sınıfı gibi her aracı kullanabilir. Sadece, işitme engelli olduğunu belli edecek bir stikır yaptırıp kullandığınız aracın görünür bir yerine iliştirmeniz yeterli.

Ve bir de ticari araç kullanamazsınız.

caner_1616;

Yok arkadaş H sınıfı ile başkasının araç kullanabiliyorsunuz :)..

Amaç seni kızdırmak değil; başkasının araç kullanamaz diye bir madde yok...

H sınıfı için ortopedik engelli şartı yokmu göz neden alamıyor ben anlamıyorum bu nasıl bir adalet

Ulaşmak istediğim cevap teşekkürler başkasının aracını kullanırken sıkıntı olmayacaksa h sınıfı veya b sınıfı farketmez öyleyse :)

Üst Alt