Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. EKPSS süresi 60 dk mı?

sevdiyar

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben 52 işitme engelliyim sınav surelerını sıtelerden okudugumda 60+20=80 dakika yazıyor ama ben başvuru yaptım sınav suresi 60 dakika yazıyor bunda bır yanlışlık var sanırım nasıl duzeltebiliriz.

Yanlış başvuru yapmışsınız...

İlkokulda okuduğunuz sıralarda işime engelli olduğunuzu belgelemeniz gerek. Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne belgelemeniz gerek

[FONT=sans-serif]Mr.No arkadaşımızın dediği gibi engelinizi belgelemeniz gerekirdi. Engel durumlarına göre sınav süreleri de aşağıdaki gibidir.
[/FONT]

579j9q.jpg

Merhabalar benim işitme kaybım 7 yaşımda oldu okula başladığım yıl ama ileri derecede değildi engelli raporum yoktu Sadece işiitmekaybı olduğuna dair testlerim var işitmem zamanla ilerledi 2014 yılında alabildim raporumu.Şimdi hangi sınava tabi olmam gerekiyor rapora göremi yoksa hastalığımın başlangıcına göremi değerlendiriyor.Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Benimde işitme kaybım var bende de 60 dakika yazıyor, neye göre 20 dakika fazla zaman vericekler bilmiyorum ama büyük ihtimal 60 dakika olucaktır..

Ösym tarafından işitme engellilere verilen kağıtta 60 dakika yazıyor ama Ankara sınav sırasında uygulanacak demiş işitme engelli bir arkadaşa ösym başvuru merkezlerindeki sistemde artı 20 dakikayla ilgili bir ibare yok ösym başvuru merkezinden onaylanmış bir bilgidir yinede herkes tedbirini alsın ösym yi arayıp başvuru süresi bitmeden yapılacak bir şey varsa yapılabilir

Haya toprak bende sizin durumdaydım normal okula gittim ama işitme engelim doğuştan vardı emss için kayıt yaptırırken doğuştan engelliyim dedim ve sürekli raporumda vardı kayıt eden kişi de okul öncesi işitme engelli diye kabul etti ve sınavda falan sorun çıkmadı

Aile ve Sosyal Bakanlığında ön kayıt belgesi alırken soruyorlar, işitme engelli okuluna mı gittin dedi hayır dedim tamam dedi, ösym de sordum başvuru kayıt formunda ne yazıyorsa o dediler 60 dakika yazıyor bakalım sınav süresi ne kadar olucak..

nuri3558

bana sordular İşitme Engelliler ilkokuluna gittin mi iye hayır dedim ama 4 yaşımda hastalığı belgeledim o zaman 80 dk verdiler :)..
Hastalığı belgelemek de yetiyor demek istedim. Doktor yazısı bile yetiyor. İllaki rapor olması yada okumak şart değil.

ösym çağrı merkezini aradım sınav giriş belgesi üzerinde sınav süresinin yazacağını söyledi. şuan için başvuru belgesinde 60 dk yazıyor

Verdiginiz bilgiler icin teşekkür ederim arkadaşlar umarim bende sorunsuz kaydimi yaptiririm.

Üst Alt