Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek istiyorum..?

mehmet onalan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben P işitme engelliyim b surucu ehliyetim var h sınıfı yapıp otomatik araba almak istiyorum vergi indirimde faydalanmak istiyorum sağlık sorunum en son bel fıtığı ameliyatı oldum sol ayağım debriyajı basamıyorum kronik olarak ağıryor daha rapor çıkartmadım beyin cerahinde ameliyat oldum bir damarım ilaçla yapıştırdığını söyliyor bi daha ameliyat olursan felç olursun diyor gerekli rapor almak için nereye baş vurmalıyım bana bir yol göstren olursa sevinirim vergi indirimden faydanırım ... saygılarımla

öncelikle yetkili hastanelerden birine gidip hsınıfı ehliyet için başvurunu yap sonra heyete gireceksin ancak sana ortopedik engelin olmadığı için vermezler ama 90 ve üzeri alırsan o zaman ötv den muaf olabilirsin bu seferde aracı sen kullanamayabilirsin ona göre

Öncelikle işitme engelliler ötv muafiyetinden faydalanamaz.
Bel fıtığı ameliyatı oldum debriyaja basınca acıyor gibi bir gerekçeyle de ötv muafiyeti vermezler.
Bahsettiğiniz konulardan % 90 rapor da alamayacağınıza göre siz ötv muafiyetinden faydalanamazsınız.

arkdaşlar vergi indirimi nasıl bişeydir anlamadım h sürücü ehliyeti olan vergiden muaf deyilmidir? %40 ortopedik bir arakadşım 48 tl ararabayı 35 tl almış benim durumum beyin cerahiside ameliyat oldum sol ayağım kullanamıyorum yolda zor yuruyorum ortopediye girmiyor fizik olarak tedaviye devam ediyorum ama iyileşemiyorum sağlık kurulu raporu üniveriste hastanesinde mi yoksa devlet hastanesinemi baş vuracağım bilginiz için tşkler

Sevgili Mehmet Önalan kardeşim bak indirim şudur ki...
ÖTVsiz araç almak istiyorsan öncelikle %90 engelli raporun olması lazım eğer %90 altındaysa rapor kesinlikle araç alamazsın ameliyat olup olmaman işitme sorunun olup olmamasına bakmazlar burda rapor önemli açıkçası kimse senin fiziksel SORUNLARINA bakmaz rapora bakar bunun için araç Alman için H Sınıfı ehliyet degil %90 engelli raporu lazım

o zaman h sınıfı ehliyeti almam için uğraşmaya değmez zaten b sürücü ehliyetim var ilginize tşkler

Bencede hiç gerek yok boşuna uğraşma eğer
Alabiliyorsan %90 rapor al sonra git aracı al . He bu arada o raporu aldıktan sonra h Sınıfı ehliyet Alman Şart degil ki . B Sınıfı olarak Kalsın

Üst Alt