Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

didem1990

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm ben işitme engelliyim % 47 hemde cihaz kullanıyorum ehliyet b sınıfı alabiliyor mu?

Bacıbey;

babam diyor verir diyor. :s bi internette okudum b sınıfı alabiliyor dedi... h sınıfı değil uff

Alırsın . Ama o dereceye A2 verirler mi bilmiyorum . %67-70 kaybım var .B-A2 belgem tek kartda .

bak seydo almış b sınıfı işitme engelliyi

ama seydo cihaz kullanıyor mu?

merhaba didem,
bende işitme cihazı kullanıyorum.b sınıfı ehliyet aldım.nasıl dersen.. devlet hastanesinde kbb doktorunda muayene olarak, ve bu doktorun işitme cihazı ile araç kullanabilir şeklinde rapor vermesi ile.. yalnız b sınıfı ehliyet almaya hak kazananlar sadece hususi araç kullanabiliyorlar.yani taksi,minibüs,panelvan,kamyonet,ticari araç kullanamazlar.sizin G kaybınız ile ehliyet almanızda bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum.zira benim ki sizden oldukça yüksek..
ve ehliyetimde, kullandığı protez olarak işitme cihazı yazıyor..

sen/duyar arkadaşım..benimde B sınıfı ehliyetim var. A2 almak istedim ancak hangi kursa gitsem işitme cihazı kullananlara motor ehliyeti verilmediği şeklinde bir yasa aolduğu söylendi. siz nasıl aldınız ? detaylı bir şekilde bilgi verebilirmisiniz ?

bende b aldım ısıtme engellıyım ayrıca cıhaz kullanıom saglık raporumu felan hıc ısdemedıler bende normal vatandasın aldıgından aldım yanı kartda cıhaz protez kullanıo felan hıc bıse yazmıo sormadılar solemedım bende

seydo6565;

Ben de hem gözlük hem de cihaz kullanıyorum, :)

Üst Alt