Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler ÖTV'den muaf olabiliyorlar mı?

0mix

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Özel Tüketim Vergisi Kanununda 5228 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonucu malül ve engellilere sağlanan ÖTV istisnasının kapsamı genişletilmiş ve engel derecesi % 90 nı aşanların herhangi bir mekanik ilave veya tadilat yapılması şartı olmaksızın yurt içinden veya yurt dışından iktisap ettikleri taşıt araçlarından ÖTV tahsil edilmemesi sağlanmıştır. Engel sebebinin önemi bulunmamaktadır. Görme, işitme, konuşma veya ortopedik olabileceği gibi zihinsel engellilerde yasadan yararlanabilmektedir.

Isitme engelliye muafiyet geldi mi arkadaslar. Boyle bir yazi buldum ne diyorsunuz ? Yasa tasarisi yasalasti mi acaba ?

siz bunu nereden duydunuz? resmi kaynağınız nedir?

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin çabaları sayesinde milletvekili sn. Akif Hamzaçebi tarafından "İşitme Engelliye de otomobil alımında ÖTV muafiyeti" için sunulmuş kanun teklifi var. Ancak komisyonda. aylardır bekliyoruz. HALEN KANUNLAŞMADI.

YASALAŞMASINI BEKLEDİĞİMİZ KANUN TEKLİFİ BUDUR: http://www.akifhamzacebi.org/teklif/isitmeengelliler.pdf

Tamam da işitme engelli bireye 90% ve üzeri rapor vermiyorlar ki en fazla 52% dir.

Arkadaşlar bugun anlaştık Hyundai ile ama içimize kurt düştü bir araştırayım dedim fakat sadece yasa tasarısı varmış. Yukarıdaki ilgili açıklama şu: Fatma Özkan » Özürlünün Sahip Olduğu Konuta Vergi Muafiyeti sitede buldum. Resmi kaynağı araştırdım ama bulamadım. Ama an itibari ile 2.el araç alacağız. Ötv muafiyeti konusunda böyle ayrım olması kötü oldu açıkçası. Sitede bir arkadaşın davası bile olmuş bu bakımdan ptesi iptal ettireceğiz az daha kapora vs. verecektik.

fatma özkan'da okuduğunuz tek şey %90 üzerine olduğu. ama %90 üzeri rapor alan İŞİTME ENGELLİ YOK. onu bulursanız bomba bir haber olur zaten :)))
ayrım hep vardı ve hep eleştiriliyordu. yıllardır yazılıp çiziliyordu bu. en sonunda verildi teklif. emeği geçenlerin eline gerçekten sağlık.

BIKTIK BU AYRIMCILIKTAN!!! YASALAŞSIN ARTIK!!!

officer;

İlker,vergi indirimi için yönlendirip yardımcı olduğum bir işitme engelliye x rapor aldık ve Ankara'dan da aynı x onaylanarak geldi geçen ay.
Bu işitme engelli için gördüğüm en yüksek orandı,Ankara'nın bile aynen onaylamasına biraz şaşırdım doğrusu.

bahsettiğiniz işitme engelli % 90 üzeri rapor mu aldı? hangi hastaneden?

sitede hangi arkadaşın ne davası olmuş? devlet eliyle yapılan bu ayrımcılıktan bıktık artık!!!!!!!!!!

Pronet oranı yazmıştım ama x şeklinde çıkmış nedense oran % 78 (yüzde yetmişsekiz)

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Yalnız o arkadaş hiç duymuyor ve konuşamıyor

Üst Alt