Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engelliler MTV'den muaf olabiliyor mu?

Mr.No

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Yaşanmış bir olay, 2 el araç alımında 30,.03.2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan tüzük gereği arkadaşımız MTV.den muaf olabildi.

Amacım konuyu tartışmaya açmak; ilgili resmi gazetede bu konudan ne anladığınızı sormak.

30.03.2013 tarih ve 28249 sayılı resmi gazetede
Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğ içeriğinden alınmıştır.

2- Özel Tüketim Vergisi İstisnasından Faydalanmayan Mükellefler İçin İstisna Uygulaması
Motorlu taşıtlar vergisi istisnasından yararlanacak olan malûl ve engelliler tarafından; Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu düzenlenerek sağlık kurulu raporu, motorlu araç tescil belgesi, araçlar için teknik belge ve proje raporu asılları veya fotokopileri ilgili vergi dairesine verilir. İstisnadan yararlanabilmek için ibrazı zorunlu olan belgelerin fotokopilerinin getirilmesi hâlinde, asıllara uygunluğu kontrol edilerek işlem tesis edilir.

olay söyle gelişti; İşitme engelli makina mühendisleri odasından "stricker" yapıştırılması koşulu ile uygundur teknik belge ve proje ve rapor aldı. Gerisi hastane raporları ve ruhsat işlem bitti...

İşin ilginç yanı MTV dairesinde memurun onay vermesi...

Buraya sizde farklı bir açıdan bakınız istedim...

30.03.2012 tarihli resmi gazetede açılış parafında yazıyor. 197 kanunun 4 madde c bendine göre diye...

Ergül, araçta ne gibi bir tadilat yaptırılıyor? Bir de tadilat yapıldığında emniyet "bu araç özel donanımlı, sadece araç sahibi kullanır" demiyor mu?

İşitme engelliyim. Sadece MTV'den muaf olmam mümkün mü?

%48 oranında işitme kaybım var.Vergi indiriminde var. şuan 2 el aldığım araç için 6 ayda bir MTV vergi ödüyorum.işitme engelli ye ötv faydalanamaz buraya kadar tamam ama 6 ayda bir ödediğim MTV vergi indirimim olduğu için muaf olmam gerekmezmi?

not:aracım h plaka değil ehliyetimde h ehliyeti değil.VERGİ İNDİRİMİM VAR %48 İŞİTME

bi yerde okumuştum olabiliyordu galiba az araştır bulursun sende

yaa arkadaş ne uzun iş yaa bu işlmlerin masrafı 1500 tl geçer nasıl sosyal devlet zihniyeti bu yaaa

satlas;

Nasıl kanıya vardın?
Vergi indirimi ile MTV indirimi ne alaka? Çıkamadım da...

Kazandığımız vergi indirimi ile taşıt vergisindede indirim olmalı sonuçta sadece vergi indirimi maaşta olmaz taşıt vergiside bir vergidir.adı üstünde

Ergül, bu konuda detaylı bilgi verebilirsen çok yararlı olur

Üst Alt