Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için EKPSS süreci..?

mka41

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
1
Merhaba Arkadaşlar,

İlk kez ekpss sınavına girecek olan işitme engelli dostlarımız bu başlık altında koordinasyon sağlarsak sınava hazırlık için birbirimizi bilgilendirebiliriz. Bilindiği üzere işitme engellilerin Ekpp önkayıt, sınav soruları ve bir çok şeyde farklılıklar olabiliyor. Dolayısıyla bunun için geçmişteki ekpss sınavına giren özellikle işitme engelliler olmak üzere ve adminlerin bizleri bilgilendirmeleri için destek çıkmasını rica ediyorum.

Şimdiden herkese bol şanslar.

Merhaba,
İşitme engelliyim.
Genel - görme - işitme 'den girdim sınava.

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engeli edinmişse ekpss işitme grubundan sınavına sonrası edinmişse genel grubundan sınavına da girecektir.

konuya bilgisi olan herkes müdahil olursa sonuç olarak bütün önemli bilgileri maddeler halinde toplayabiliriz.

Gruplar isitme kaybinin olus zamanina gore ayriliyor. (Yani Ilkogretimden once ise ayri , sonra ise daha ayri bi gruba girersiniz.) Ablamin isitme kaybi dogustan oldugu icin 1. gruba girmisti. Dogustan olanlarin ne yazik ki kelime darcigi cok kisitli. Bu yuzden ayriliyor. En cok eklerde zorlaniyorlar

pekı benım de anlama zorlugum var yanlıs anlıyom hep cabuk unutuyom panık atak hastasıyım depresyon var ayrıcada 1 kulagım sagır ben hangı kategorıden grerım

Bir kulagin duydugu icin 2. Gruptan sayilirsin. (2. Grup 1. Gruba gore daha zor) Fakat 1'den de sayilma durumun da var. Isitme kaybin dogustan mi?

yok 14 yasımda havale gecırdım kulak sınırlerını oldurmus

ama raporumda ruhsal duygusal yazıyo osym sıtesınde zıhınsel yazıyor rapormu dogru osym mı

Bir gorevliyle iletisime gecmeniz acikcasi daha iyi olur. Muhtemelen 2. Grupta olursunuz fakat emin degilim. :/ Rapor konusuna gelince tabikide raporun dedigi dogrudur. Panik atak hastalarinda zihinsel bir hasar yok sonucta.

Plumeria nefise ben kpss ye kaydolurken sınava ilk ögretim düzeyinde girmek istiyorum ama engelli raporumu 1 sene önce aldım yani önlisans bitirdikten sonra. ancak benim ilköğretim zamanıma ait odyo testi ve işitme cihaz alırken belgeler(doktor imzalı) mevcut bunlar ilkögretim düzeyine tabi olmak için yeterli midir ?

mka41 Evet İlköğretim öncesi işitme engelli olduğunu belgelerseniz o düzeyde giriyorsunuz sınava

Öncesi ve sonrası olan için bir farklı vardır çok ağır derece kaybı ve cümleyi iyi düzgün kurmayan işitme gruba girecektir az duyuyan işitebilen ve konuşabilen okuma yazma bilen sonrası genel gruba girecektir. Bi de doğuştan ve sonra olan buna gerek yok rapor üzerinde yüzde kaçınca göre belli olur ve sağırlar okulunda okumuşsa işitme gruba girecektir

Merhabalar 3 gun once isitme problemim basladi sag kulagim cok az isitiyor oran gittikce dusuyir ilk doktora gittigimde %45 di 2 gun sonra yani bugun tekrar doktora gittim suan sag kulagim %85 isitmiyor engelli raporu alabiliyor muyum

mrb

mrb sağ kulakta %63 işitme kaybı var ekpssye başvuru yapabilir miyim

saga kulak hava 92kemik 50 sol kulak hava 11.kemik 5 bu teste gore yuzde kac rapor alabilirim cevap icin simdiden tskler.

asadaki teste gore yuzde 20 alabilirmiyim

arkadaşlar bende 2014 sınava genel girdim halbuki okul öncesi işitme engelliyim böyle bişseyin fark eettiginide bilmiyorum ... simdi bunu düzeltmek istiyorum ne ösym nede ailesosyal politika bilgi vermiyor o diyor buna o öbürüne sor işitme testlerim duruyor kanıtlayabilirim....Lütfen bilgisi olan paylaşsın

Merhabalar,

Bende sınava hazırlanıyorum, lise son sınıfım şuan lise mezunu olarak gözüktüğüm için ortaöğretim düzeyden sınava girme hakkım var. Fakat ilk sınavım olduğu için ne yapıcağımı bilemiyorum. Sınav başvurusu için ilçe aile sosyal politikalar bakanlığına gidip kağıt alması gerekiyormuş doğru mu ?

Üst Alt