Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli annemin adına ÖTV ve MTV'den muaf araç almak için ne yapmalıyım?

oguz35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar herkeze annem işitme engelli kulaklık takıyor ben araç ötv si ve araç vergisinden ikisinden de yararlanmak için ne yapmam gerek nereye ilk nereye gitmemiz gerekiyor veya gitmem gerekiyor bilginiz varsa verirmisiniz bilgi acaba.. teşekkürler şimdiden..

nereye gitmemiz gerekiyor veya gitmem gerekiyor

% 90 ve üzeri oranı varsa annenizin raporu ve paranızı cebinize koyup bayiiye gitmeniz yeterli Bir de anneniz bayiiye bi vekalet verecek işlemleri yapması için o kadar. Aracı ÖTV ve MTV istisnası ile satın alabilir ve kullanabilirsiniz.

işte o raporu devlet hastanesinden mi alıcam veya özel hastaneden mi

yanlız şunu söğlemeyi unuttum annemin tek kulağı duymuyor diyer kulağı çok ta iyi olmasa duyuyor genede yararlana bilirmiyim acaba. ??

İki kulağı tamamende duymasa alamaz o oranı.

anladım teşekkür ederim yardımınız içinn

İşitme engelliler ÖTV muafiyetinden faydalanamaz.
- Yakınımız kullansın diye bir araba alacak olsak, alacağımız rapor oranı en fazla %52 alabiliyoruz. Ama ÖTV den faydalana bilmemiz için en az %90 olması gerekli.
-Kendimiz kullanalım diye ÖTV den faydalanarak araba almak istesek ho (İşitme engeliler) sen engelli değilsin diyorlar.İşitme engellilerin tadilata ihtiyacı yok diyorlar. Ama ehliyet verirken engelli sayarlar :)

Üst Alt