Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçinden Geçeni Yaz

kendini müslüman görüp etraftaki tüm allaha peygambere inanıp olumsuz ya da kendisinin beğenmediği işlere bulaşmış insanları tü kaka gören bir kesim var, bunu bir çok kesimde gördüm, sen iyisin müslümansız öbürleri tü kaka. olmaz kardeşim yanlış yoldasın, onları da Allah müslüman yaratmış,

mesela bu olayın en şiddetlisini ebu hanzala gibi tekfirciler yapıyor, diyanetin camisi yok imam kafir asker kafir, iyi o zaman herkesi zaten sen dışladın , müslüman bırakmadın ,senin cemaatine girmeyince müslüman olamayacağız herhalde :unsure: :D

Yine bir seminer dönemi ve yine ilerlemeyen videolar silsilesi. Halbuki bu defa gönülden izlemek istiyordum :(

çok güzel olmuş

Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. Alak Sûresi(96) 3. Ayet

Amenna ve saddakna

Benim güzel Zuzu'm kaç gündür seni arıyorum, meğerse komşunun merdiven altında anne olmuşsun. Artık size özel bakım olacak benim güzel kızıma annelik yakıştı. :):love:
E6SaMC.jpg

Ben kendi problemimi anladım. O, bu, şu ... değilmiş anladım. Geçti oldu ama olsun daha geçte olabilirdi ☺️☺️

hafta salı günü inter real madrid maçı var, uff bir yanda arda güler bir yan da hakan çalhanoğlu kimi tutacağım bari biri yedek çıksa oynamasa maçta.

Onu çok sevdim ama hiç önemsemedi umursamadı ama birşekilde vazgeçemiyorum çok saçma olduğunun farkındayım

AYY kolumu bile kaldıramıyorum. Çarpıldım galiba sonunda. :D Şaka maka çok halsizim.

@Mara, sizin tarafta ona şeytan dürttü deniyor sanırım :) Allah'ım affet hepsi bu şarapçının yüzünden, yazmadan da duramıyorum :)

Ayetler ve Hadislerde Alınyazısı (Kader ve Kaza)

"Alınyazısı" terimi halk arasında kullanılan mecazi bir ifadedir. Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde doğrudan "alında yazılı yazı" şeklinde bir kelime geçmez; bunun yerine kader (ölçü, takdir) ve kaza (hükmetme, yaratma) kavramları kullanılır.

Ayetler:

Kamer Suresi, 49. Ayet: "Şüphesiz biz her şeyi bir ölçüye (kadere) göre yarattık."

Hadid Suresi, 22. Ayet: "Yeryüzünde ve kendi nefislerinizde uğradığınız hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce bir kitapta (Levh-i Mahfuz) yazılmış olmasın..."

Furkan Suresi, 2. Ayet: "...O, her şeyi yaratmış, ona bir ölçü, biçim ve düzen (kader) vermiştir."

Hadisler:

Cibril Hadisi (Sahih-i Muslim): Cebrail'in "İman nedir?" sorusuna Hz. Muhammed (s.a.v.), "İman; Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kaderin, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna inanmandır" şeklinde yanıt vermiştir.

Sahih-i Buhari Hadisi: "Allah, mahlukatı yaratmadan elli bin yıl önce miktarlarını (kaderlerini) takdir etti..."
[1.09.2026 23:46:16] Musab: İsra Suresi, 13. Ayet: "Her insanın kuşunu (kaderini/eylemlerini) kendi boynuna doladık..." (Buradaki "boynuna doladık" ifadesi Arapça bir deyimdir; sorumluluğun insana ait olduğunu ve kaderin insanla ayrılmazlığını ifade eder.)

Levh-i Mahfuz (اللَّوْحُ الْمَحْفُوظ): "Korunmuş levha/tahta" anlamına gelir. Evrende olmuş ve olacak her şeyin Allah'ın ilmiyle yazılı olduğu ilahi hafıza veya ana kütüphanedir.

saçlarım çok sert, duştan çıkınca dikiliyor hele saçım uzunsa çirkin oluyor, ortaokulda iken banyodan çıkınca bir abla bu ne böyle kirpi giib demişti, her banyodan çıkınca şapka takıyorum saçımı yatırmak için uff.:p

namaz cübbesi aldığım iyi oldu, namaz kılarken pantolondan rahatsız oluyordum, hoş olmuyordu böyle daha huzurlu oldu :giggle:

Allah gazilerimizden şehitlerimizden razı olsun, insanların aman aman sağlığım sıhhatim dediği şu ortamda, gezme tozma kültürünün çok olduğu şu ortamda, bizim can vücut bütünlüğümüz için bizim vatan topraklarında yaşamı yaşayabilmemiz için gazi şehit oluyorlar, biz cesaret edemedik onlar cesaret etti kendilerini öne attı... şehitlik makamları mübarek olsun, Allah dünyada ve ahirette mükafatlarını arttırsın amin amin.

Üst Alt