10 yıldır Bipolar Bozukluk rahatsızlığım var. Ben de kolay kolay hiçbir şeyden zevk alamıyorum, tatmin duygusunu nadir yaşıyorum ama zorla da olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum, savaşıyorum, mücadeleyi elden bırakmıyorum. Şu da var, az da olsa zevk ve tatmini, bir şeyleri zorla da yaptıktan sonra hissetmeye başlıyorum. Yani bir şeyleri zorla da olsa yapmamız lazım bizim, zevk ve tatmin duygusunu az da olsa hissedebilmek için. Bu tür rahatsızlıklarda bu iş böyle yürüyor.
Bir de yanlışım varsa eğer düzeltin değerli arkadaşlar, bizim bu hiçbir şeyden kolay kolay zevk alamama, tatmin olamama hali hormonlarla doğrudan ilişkili özellikle "Dopamin" hormonuyla. Bipolar Bozukluk rahatsızlığı olan arkadaşlar için söylüyorum, bizde dopamin tavan olunca malum "Mani" dönemine giriyoruz, çok ekstrem durumlarda atak geçiriyoruz. Onun için dopamin baskılayıcı ilaçlar kullanıyoruz, dopamin baskılanınca da, zevk ve tatmin hisleri de baskılanıyor haliyle. O yüzden dopamini doğal yoldan artıran besinler tüketmeye çalışıyorum kendi adıma ve bir şeyleri zorla da olsa yapmaya çabalıyorum. Bir şeyleri zorla da olsa yapınca her zaman olmasa da zevk ve tatmin hissi arkasından geliyor.
Son olarak eğer inançlı bir insansanız -ki ben bundan yıllar önce hiç de inançlı bir insan değildim- şanslısınız. Namaz kıldığınız zaman dopamin, serotonin, endorfin ve oksitosin salgılanır vücudunuzda. Bu da mutluluk ve tatmin hislerini yaşamanızı sağlayan hemen hemen bütün hormonları namaz esnasında salgılıyorsunuz demek. İbadet etmek çok güçlü bir motivasyon ve huzur kaynağı. İbadetten başka spor yapabiliyorsanız mutlaka yapın. Zorlayarak da olsa yapın. Bu size hem özgüven, hem özsaygı, hem mutluluk hem de tatmin sağlar. Tavsiyelerimden bir diğeri okuyun; ne olursa, kendinize yatırım yapın. Ben saydığım bu üç şey üzerine bina ettim diyebilirim motivasyonumu. Bunlar dışında seyahat etmek, hobi edinmek, sevdiğiniz insanlarla zaman geçirmek vs. bunları zorla da olsa yapın, devamı gelir, yaşam kaliteniz müthiş artar.
Tüm arkadaşlarıma sağlıklı günler diliyorum.