Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiçbir şeyden zevk alamamak!?

Hayattan çok keyif alıyorum diyemem ama eskiye oranla daha iyiyim. İşime gidip çalışarak kafa dağıtıyorum. İnsanlarla iletişim kurunca zihnim biraz rahatlıyor. Hafta sonlarını da arkadaşlarla buluşarak vs değerlendiriyorum. Bugüne de şükür olsun...

10 yıldır Bipolar Bozukluk rahatsızlığım var. Ben de kolay kolay hiçbir şeyden zevk alamıyorum, tatmin duygusunu nadir yaşıyorum ama zorla da olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum, savaşıyorum, mücadeleyi elden bırakmıyorum. Şu da var, az da olsa zevk ve tatmini, bir şeyleri zorla da yaptıktan sonra hissetmeye başlıyorum. Yani bir şeyleri zorla da olsa yapmamız lazım bizim, zevk ve tatmin duygusunu az da olsa hissedebilmek için. Bu tür rahatsızlıklarda bu iş böyle yürüyor.

Bir de yanlışım varsa eğer düzeltin değerli arkadaşlar, bizim bu hiçbir şeyden kolay kolay zevk alamama, tatmin olamama hali hormonlarla doğrudan ilişkili özellikle "Dopamin" hormonuyla. Bipolar Bozukluk rahatsızlığı olan arkadaşlar için söylüyorum, bizde dopamin tavan olunca malum "Mani" dönemine giriyoruz, çok ekstrem durumlarda atak geçiriyoruz. Onun için dopamin baskılayıcı ilaçlar kullanıyoruz, dopamin baskılanınca da, zevk ve tatmin hisleri de baskılanıyor haliyle. O yüzden dopamini doğal yoldan artıran besinler tüketmeye çalışıyorum kendi adıma ve bir şeyleri zorla da olsa yapmaya çabalıyorum. Bir şeyleri zorla da olsa yapınca her zaman olmasa da zevk ve tatmin hissi arkasından geliyor.

Son olarak eğer inançlı bir insansanız -ki ben bundan yıllar önce hiç de inançlı bir insan değildim- şanslısınız. Namaz kıldığınız zaman dopamin, serotonin, endorfin ve oksitosin salgılanır vücudunuzda. Bu da mutluluk ve tatmin hislerini yaşamanızı sağlayan hemen hemen bütün hormonları namaz esnasında salgılıyorsunuz demek. İbadet etmek çok güçlü bir motivasyon ve huzur kaynağı. İbadetten başka spor yapabiliyorsanız mutlaka yapın. Zorlayarak da olsa yapın. Bu size hem özgüven, hem özsaygı, hem mutluluk hem de tatmin sağlar. Tavsiyelerimden bir diğeri okuyun; ne olursa, kendinize yatırım yapın. Ben saydığım bu üç şey üzerine bina ettim diyebilirim motivasyonumu. Bunlar dışında seyahat etmek, hobi edinmek, sevdiğiniz insanlarla zaman geçirmek vs. bunları zorla da olsa yapın, devamı gelir, yaşam kaliteniz müthiş artar.

Tüm arkadaşlarıma sağlıklı günler diliyorum.

Son düzenleme:
@Hayataisyan,

al benden de o kadar .. vallahi geçenlerde yurt dışına nasıl irtica edilir. en çok hangi ülke irtica kabuk ediyor bunları araştırdım. mesela kafamda norveç var gitmek istesem oraya giderim ama sıkıntı şu dil bilmiyoruz bu yaştan sonra nasıl öğreniriz nasıl ederiz yoksa çok şükür elimizde gül gibi mesleğimiz var ..

@ozmuşlu, elinde yeşil pasaport var mı ? Norveç'e vizeyi nasıl ayarlayacaksın? Yabancı dilin olmadan oturum izni almayı nasıl başaracaksın ? Erkek kardeşim İrlanda'da yaşıyor. Ondan duyup öğrendiklerime dayanarak sana soruyorum.

@Descartes,

hayır yoktur ama adama demezler yeşil pasaport olsa zaten vizesiz çoğu ülkeye gidiyon ?? oturum ayrı bir konu babam da yeşil pasaport var mesela almanyaya vizesiz gitti çoğu ülkeye gitti ama oturum işi nasıl olur bilemem..

@dgcnn,

Teşekkür ederim. Öyle bos bos baktığını hissettiğin anda yaz bana belki bir nebze faydam dokunursa ne mutlu bana

hiç bir şeyden zevk alamayan bipolar nasıl olabilir?
mani döneminde de mi zevk alamıyorsun?
o halde bipolar değilsin

İlaçlar dopamin hormonunu etkiliyordur , ayrıca namaz dua yoksa bir insanın rızık nimeti nasıl artacak kaderinde ne varsa o geçer eline

@BayKukla,
Mani döneminde ille zevk alma gibi durum yok ki. Defalarca doktorlara ben de sordum. Zevk almıyorum ama yapıyorum Kumar oynuyorum zevk almıyorum, öyle 100-200 lira değil, arabayı alıyorum hızlı kullanıyorum sokak aralarında yine tatmin etmiyor. Durduk yere mevzu çıkartıp tekme tokat dalıyorum. Yaptığım şeyler beni tatmin etmiyor yani diğerlerini buraya yazmak istemiyorum. Yani defalarca sordum defalarca farklı doktorlara gittim bana bunu dediler. Demek ki sen haklıymışsın.

@m.okanoyun,
Teşekkür ederim, var olun. Sizin gibi insanların olması beni daha da mutlu ediyor. Var olun.

@dgcnn,
Guzel kardeşim anladığım kadariyla kendine kızgınsın. Kendine ister istemez de zarar vermek istiyorsun zevk alamadığın icin. Senin yaptığına benzer şeyler yapardım eskiden. Simdi ise hic ihtiyacım olmamasına rağmen inşaatta çalışarak kendimi baya bir zorluyorum. Ama o kadar iyi geldi ki anlatamam. Aksam ezani saatleri biraz daha kisalsin oruca da baslayacam. Bizi bu hale getiren hayat degil nefsimiz malesef. Bedenini yormaya ve bolca ter atmayı denemek ister misin? Hatta zamanin varsa eger bisikletforum.com a gir orada yaşadığın sehirde bisiklet kullanan gruplar göreceksin. Onlarla birlikte uzun bisiklet turu yapmanida tavsiye ederim

batsın bu dünya beee bıktım vallahi bıktım özellikle akrabalardan 1.derece yakınlardan bıktım valla herşeyden herkesten ümidimi kestim biz hala neden yaşıyoruz ki ?? yaşamak için kendime 1 tek sebep bulamıyorum....
neye elimi atsam olmadı lanet olsun beee...

Akşamları bir nebze keyif alıyorum gibi sanki hayattan

Üst Alt