Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiçbir şeyden zevk alamamak!?

dgcnn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
83
Merhaba değerli abilerim ve kardeşlerim. Sizlere çözemediğim ve yıllardır beni mahveden bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Majör depresyon yaşadıktan sonra hiçbir şeyden keyif alamıyorum. Ayrıca bu bipolar rahatsızlığı yüzünden bir yere gidince duygu karmaşası yaşıyorum. En azından onunla baş edebiliyorum ama bir türlü tatmin duygusunu hissedemiyorum. Hiçbir şey cidden zevk vermiyor. Günlerce duvara bomboş bakıyorum. Hissettiğim hiçbir şey yok. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Ciddi anlamda ailem anlamıyor ve sürekli kriz geçiriyorum. Lütfen yardım edin. Cidden bu durumu aşamıyorum.

Keyif ve zevk almaya calismaktan vazgeçtim. Çünkü herseyin bir sonu var malesef. Huzur bulmaya odaklan. Birak insanlar neler yaparsa yapsın. Onlarin yaptığını yaparak zevk almaya çalışma. Zevk aldığını zannettiğin bir cok kisi başkasını taklitten öteye gidemiyor ve sahte kahkahalar atarken icleri kan ağlıyor...
Baska bir tavsiye bedensel yorgunluğunu arttır. Ne kadar cok yorulursan yediğinden ictiginden tat almaya başlarsın. Belimden ve bacagimdan engelliyim. sirf hem kaslarım gelişsin hemde kafam dağılsın diye insaata girdim çalışıyorum. Eskiden batan yatagim daha yumusak, tatsiz gelen cay daha güzel. Isteksiz yedigim yemek daha lezzetli olmaya başladı.

@m.okanoyun,

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Hayattan zevk almayı takmıyorum. Tüm gün düz duvara bakıyorum ve uykumun gelmesini bekliyorum. Hatta uykudan hiç kalkmamayı istiyorum. Beni tek zorlayan ailem, onları suçlayamam. Bana bir şişeyi çöpe atmak bile angarya geliyor. Dışarı çıkmak biriyle konuşmak falan bile istemiyorum, mecbur çalışmak için motivasyon lazım. Biliyorum sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. O saydığınız hayattaki insanlar bile umrumda değil. Evde herşeyim bilgisayarım konsolum var ve onları açmıyorum. Çünkü istemiyorum. Yani nasıl bir belaysa aileme eziyet. Onlar olmasa bile evde aç susuz kalırım ve yine umursamam. Sanırım biz öldük ama bedenimiz yaşıyor.

@ozmuşlu,

Bedenimiz yaşıyor biz değil. Aldılar söktüler ruhumdan beni.

Imkaniniz varsa gidin bir fakiri yada çocukları sevindirin. Yada bir yasliya bedensel durumunuz imkaninca yardim edin. göreceksiniz ki yaşamak nasilda guzel gelecek. 40 yasina geldim ve gördüğüm su ki iyilik yapanlar huzurlu su hayatta. Cunku kalbin gidasi iyilik yapmaktır. Ama basa kakarsan ve bunla övünmeye kalkarsan o gida zehirler insani

Tamamen ölmüş sayilmazsin degil mi? Bak ne güzel buraya derdini yazmıssın ve birbirimizi İncitmeden rencide etmeden güzel guzel konuşuyoruz. Ölüler konuşamaz. Yardım isteyemez. Cikmayan candan umut kesilmez. Dilerim ki huzur ve mutluluğu bulmanda yardimci olabiliriz hep birlikte

Depresyon dediğiniz şey bu zaten. Tedavi oluyor ilaçlarınızı kullanıyor musunuz ?

@m.okanoyun,
Kötü birşey dediysem özür dilerim. Zaten amaç derdime derman bulmak. Sağolun siz olmasanız yardım edenimiz olmayacak.

@HuYSuz79,
Günlük 150 mg anafranil 400 mg lamictal içiyorum. Bipolar hastasıyım. Kullanıyorum, bu anhedoni mi diyorlar artık 3 seneden beri peşimi bırakmadı. Yani derdim bundan kurtulmak. Ailemi üzmemek. Benim derdim tek bu.

@ozmuşlu,
Hocam insanları takmanız bile size eziyet. Bana inanın aileden başka kimseniz yok. Elin oğullarını takmak anlamsız. Hepimizin amacı bunun dermanını bulmak. 3 defa intihar etmeye çalıştım demek ki Allah yaşamamı istiyor. Umudunuzu kaybetmeyin sevdikleriniz için birşey yapın. Ben yapamadığım için sıkıntıdayım.

@dgcnn, Xeplionu vurulduktan sonra 3 hafta kadar bu dediklerinin aynısını yaşıyorum. o yüzden hiç bir şeyden zevk alamamayı ilaçların yan etkisine bağlıyorum ben. normalde oyun oynamaktan keyif alıyorum ama 3 hafta hiç bir oyunda 5 dk dan fazla duramıyorum son hafta biraz canlı hissediyorum derken hooop diğer iğneye sıra geliyor.
bunun haricinde depresyon belirtisi de olabilir. bu ikisi de bana göre mantıklı. çok geçmiş olsun

@dgcnn,

Yok Estağfurullah. Şunu kabullenmek gerek ki vucut gelistirmek yada atletik olmak icin cok sıkı spor yapmak ve kanter icinde kalmak lazım.
Cok bilgili olmak icin beyni yormak ve çalıştırmak lazım.
Ayni sekilde kalpte huzur olmasi icinde biraz kalbi beslemek ihtiyacı olan şeylerle mesgul etmek gerekir diye düşünüyorum...
Ozmuslu gibi bir donem bende intihar düşünceleri icindeydim. Sonra bir ayet denk geldi Instagram da. " Kalpler ALLAH c.c i anmak ile huzur bulur" diye. Denedim bende işe yaradı. Bu demek değil ki hayat benim için dört dörtlük. Bazen ailesel bazen işyerinde muhakkak ki can sikan şeyler oluyor. Ama sadece sıkıyor ve gelip geçiyor.

@Ben_Claudius,

Çok teşekkür ederim. Depresif haldeyken hipomani de aynı durum var. Sadece hipomani de çılgın şeyler yapıyorum, onda da zevk alma gibi bir hissim yok. Dediğiniz gibi ilaçlardan da kaynaklanabilir. İlacı bir hafta almayınca delirmek üzereydim inanılmaz bir stres basıyor. Ama sanki birşeyler yapmak gibi his çok az da geliyor. Güzel noktaya değindiniz.

kullanılan ilaçlar duygularımızı da donuklaştırıyor doktora anlatıyorsun bunu sorun olarak görmüyorlar. onlarda haklı adam atak geçirmesin de isterse hiç bir şey hissetmesin diye düşünüyorlar heralde. ama insanız be

@m.okanoyun,

Kesinlikle doğruyu aramak gerekir. Bir küçük umut bizlere bile iyi gelir. Dediğim gibi tek sıkıntım bir şeyler hissetmek ve Allahtan umudu kesmemek. Benim tek beklentim bu, can sıkan şeyler illa olacaktır dediğiniz gibi bunlar geçici.

@Ben_Claudius,

Bir de kendin çabala diyorlar. Ah onlar napsın ki? Seni hayatta tutmaya çalışıyorlar ama böyle yaşamakta can sıkıcı. Keşke bunu atlatabilsek te hayırlı evlat olabilsem..

Anlattığınız durum belli oranda ilaç tedavisini ve yanında süreklilik arzede psikoterapi desteğini gerektirir. ilaçların türü ve dozu zaman için kontrolü altında olduğunuz hekim tarafından gösterdiğiniz tepkillere göre değişebilir.

@ozmuşlu,

Aman hocam umursadigin şeylere bak akrabayı filan boşver önemli olan sensin onlar senin hayatını yaşamıyor sen yaşıyorsun düşman başına bir babam var işsizim diye neler diyor hadi onu bırak şaka yapsak bir arkadaş gibi konussak bağırma moduna geçiyor anlaşamıyoruz onun yuzunden depresyon ilaçları kullanıyorum herkesin derdi var bu dünyada herkes bir sıkıntı yaşıyor ben intihar etmeyi isterdim ama cesaret edemedim intihar etsekte çözüm değil hocam geride sevdiklerimizi bırakamayiz onlar üzülecek buna hakkimiz yok lütfen intihar etmeyin üç beş kuruş insanlar için hele ki sinsi akrabalar için değmez İnan ki hayatın tadını çıkarın oyun oynayın gezin dolaşın.

@Ben_Claudius,
Abi maalesef şu da var. Ben (adımdan da anlayabikeceğin üzere) bu semptomdan muzdaribim. Maalesef herkesinki ilaçlardan kaynaklanmıyor. Mesela ben hiç ilaç kullanmasam da böyleyim, ayrıca bunu çözmek için denemediğim ilaç kalmadı.

Defisit şizofrenisi hastaları böyle

@dgcnn,
Ben de 7 yıldır bu durumdayım, ismi anhedoni. Bende duygusal küntlük de var ve şayet ilaca bağlı bir yan etki değilse çözüme nerdeyse imkansiz

@anhedoni,
Geçmiş olsun eğer ilacın yan etkisi değilse ben yandım. Bu şekilde ömür geçmez. Siz yine 7 yıl dayanmışsınız. Beter birşey bu.

@spastik,
Psikoterapiye de gidiyorum, teşekkür ederim yardım ettiğiniz için. Bilmiyorum nasıl atlacağım ama sanki hiçbir şey işe yaramıyor gibi

@dgcnn,

Kesinlikle uzman yardımı almalısın
bi zamanlar bende öyleydim beni elektroşok tedavisi gamma knife ve zaman düzeltti bu raddeye getirdi inşallah bi gün ilaçları da bırakabilirim zor ama Allah isterse mümkün.. sende uzman yardımı al inşallah iyi gelir🤲bide bolca felak ve nas surelerini oku zikir dua Allah iyi geliyor insana.. elhamdülillah

@Niloya,
yaşarken yanmışım ben cehennem nedir ki be gülüm ????

@Hayataisyan,
valla benim annem de babam da aynısı hergün evladına ıstırap yaşatan anne babaya lanet olsun yazıklar olsun batsın bu dünya .... sıkıntıdan stresten geceleri yatamıyorum. epilepsi hastasıyım sabah kadar nöbet geçirip duruyoum... şansıma bahtıma lanet olsun...

@ozmuşlu,

Coğrafya kaderdir muşlu kardeşim Amerika'da filan olsak bir oda ev kiralardik krallar gibi kimseye minnet etmeden yaşardık ne ana ne babaya minnet ederdik bizim arkadas amerikaya gitti krallar gibi yaşıyor orada kolayda bir iş bulmus deme keyfine oda kiralamış çok ucuzmuş oda kiralamak orada Türkiye de ise iş bul bulduktan sonra ev kirala ev kiralasan maaşın yarısı ev kirasina gitti oda kiralama var mı varsa paranin yarısı da gitti oda kiralamaya sarı sitede kiralık daireler filan var ama çöplük ev gibiymis onu geçtim iş bulamazsın Türkiye'de torpilin en çok döndüğü ülke bize bunları yaşatana bende hakkımı helal etmiyorum özellikle torpil yapıp önümüzü kapatanlara.

Üst Alt