Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herkesin bana baktığını benim hakkında konuştuğunu düşünüyorum!?

@Descartes,
"bağlantıları da psikiyatrler kursun."
Sözü sizin de psikiyatrist olabileceğiniz. Burda hasta rolü yapan bir doktor olabileceğiniz hezeyanı oluşturdu bende.

Şüphecilik +

@osmangazi,
Evet . Gerçekleri açıklama zamanım geldi. Ben aslında Psikiyatr doktoruyum. Burada psikoz, bipolar ve şizofreni gibi uzmanlık alanım olan hastalıklarla alakalı veri toplamak için geziniyorum. Sendeki hezeyan değil, gerçekleri farketmişsin.

:p Yok be kardeşim ; ne alakası var ? 25 senedir antipsikotik kullanan kendi halinde bir adamım.

@Descartes,

😀 bir de işi içine güven eksikliği girince sen doğruyu söylesen de inanmama durumu olabiliyor. Diyosun ki hayır doktor değil kendi halinde bir adamım. Buna değil ilk yazdığına inanma durumu olabiliyor.

Düşünceler işaret eder biliyorsun. Senin doktor olma ihtimalinden sonra aklıma daha önce bir doktorun yazısı geldi direk;
"Bir hasta ter içinde içeri girer. Sıkıntılarını anlatır. Doktor amca ne olacak bu prostat biz doktorlarda da var der. Amca terini siler sende prostat olduğunu anlayacak bende de beyin var der."

@osmangazi, Hezeyan düşünceleri katı inanılmış yanlış düşünceler değilmi?

Sizin ki herkesin aklına ara sıra gelen geçip giden düşünceler gibi bu hezeyan olarak adlandırılamaz bence

@kara duman,
Şüphecilik desek daha doğru olur. Anlık düşüncelere tam inanma oluyor sonra inancın etkisi geçiyor. Mesela @Descartes bir mesajına siz @kara duman ve @neron+ da smile koymussunuz. siz de mi acaba doktorsunuz düşüncesi geldi aradan zaman geçti, uyudum kalktım, sizin doktor olduğunuz düşüncesi kayboldu. Kaldığı yerden devam etmiyor.

@osmangazi, :ROFLMAO: Kendimi bildim bileli hezeyan yaşıyorum

Ama ömrümde ilk defa başka birisinin (senin) hezeyanına konu oluyorum. Bu , çok enteresan bir deneyim oldu.

Son düzenleme:
@osmangazi, Mesajına gülücük emolojisi koyduk diye alınmadın değil mi alındıysan özür dilerim.
çok ilginç bir düşünceydi aşağılama amaçlı koymadım aklına öyle bir şey gelmesin.

@kara duman, hezeyan gerçekten ağır bir durum. Önemli bir görevim olması hezeyanı aylarca sürdü.
Arkadaşın durumu ara sıra yoklayan hafif belirtiler gibi.

Referans hezeyani yaşayan psikoz hastaları var mı? Bu aralar hep hezeyanim var.Buna karşılık ne gibi önlemler alıyorsunuz.

çok hatırlamamakla beraber mani döneminde kendimi ünlü sanıyordum,herkes beni tanıyormuş gibi hareket ediyordum. Karşıdan karşıya geçerken bile ışığın duracağını bana araçların yol vereceklerini sanıyordum aynalara bakamıyor olup çok yüzümü parlatıyor gibi hissediyordum hep konuşmak isteği taksileri çok kullanıyordum taksicilerle her türlü konuda konuşuyordum vsvss ki ben bipolarım ilaç kullanın bu hezeyanları yaşamamak için düzenli ilaç başka çaremiz yok

17 yaşında şizofreni tedavisine başladım Şimdi 43'e yaklaştım. Referans hezeyanları hala devam ediyor. Sanırım mezara kadar da böyle gidecek.

Ama tabi ki bu kadar uzun bir tedavi tecrübesinden sonra hezeyan yaşasam da tolore edebiliyorum.

Gündelik yaşantımı veya davranışlarımı fazla etkilemiyor. Sizdeki durumlar nasıl ?

@mehmet985, mani döneminde bende kendimi ünlü önemli biri sanıyorum ama 2017 den beri atak geçirmiyorum acaba gerçekten bipolar mıyım emin olamıyorum takıntılıyım sadece o kadar geçmiş olmuş bitmiş olaylara kafayı takıyorum başka da bir sıkıntım yok .

Bende de şöyle oluyor 6 yıldır sanrılar yok ama her 3 yılda bir ses artışı oluyor ama sanrı olmuyor peki bu ses artışı atak mıdır değil midir?

@sokr@t,

ben de bir kez bu kadar aşırı hipomani atağı geçirdim, bir daha olmadım o kadar ama alkol falan alınca yine bi saçmalar olmuyor değil :) muhtemelen bipolarsındır doktor öyle diyor bize :)

@mehmet985,
Geçmişi kafaya takma olayı vardı bende başkada bir sıkıntım yoktu yıllarca okb +depresif bozukluk dediler 2014 te ilk atağımı geçirdim bipolar dediler toplamda üç defa atak geçirdim ama 2017 den beri atak falan geçirmiyorum o yüzden şüpheliyim bipolar mıyım diye .:unsure:

@sokr@t,

ya umarım değilsindir ama bikere geçirdiğin zaman yine geçirebiliyorsun diyorlar bakalım göreceğiz..bende buara stabilim ama saçma düşünceler aklıma geliyor yinede :)

Ne gibi saçma düşünceler geliyor aklına neyle ilgili düşünceler ?

@sokr@t,

özellikle içtiğim zamanlarda 2 3 kadeh viskiden sonra kendini önemli sanma,bir aşırı özgüven yüklenmesii beni herkes tanıyor algısı ben önemliyim modu :) herkesle çabuk samimiyet kurma parayı çokça harcama bu yüzden kredi kartımı iptal ettim :) normal döngüde ise ilk sigaramda hemen bir kötü bisey olabilir kaygısı aşırı kaygıya düsme kalp çarpıntısı anksiyete gibi bişi yaşıyorum bu yüzden sigarayı azalttım..doktor kaygı için birşey veremiyor trankobuskas dısında çünkü antidepresan verirsem maniye sürükleyebilir diyor 2 adet depakin 500 mg içiyorum + 2,5 mg rexapin okadar..2021 temmuzda uçuşu yaşadım aslında eğlenceliydi ama zararı çok oldu tabi maddi manevi.

Depresif ve takıntılı bir ruh hali içindeyim ben daha çok ama yalnızlıktan ve sıkıntıdan oluyor birazda sadece hastalıktan değil .

@sokr@t,

öyle bakınca hepimiz yalnızız bro ama napalım işte hayat böyle hepimizin sınavı ayrı ayrı :) sıkıntıyı ben kafamı oyalayarak çözmeye çalışıyorum mesela gereksiz arkadaşlarımın dertlerini kendim derdimmiş gibi dinliyorum kafa algı değişiyor aman yaa özeti benimde b..ktan bosverr :)

Ben genelde hayvanları ve bitkileri duyabilen melek oluyorum.2 ay önce maniktim, kendimi bilge melek sanıyordum.ayrica takip ve kötü birşey yapacaklar korkusu vardı.karsi binada beni izleyen casus vardı.falan filan ben hep film çekiyorum sanki 😂

@The Phantom, Kesinlikle var kelimeleri seçerek kullandığımız mümkün olduğunca eleştiri getirmediğimiz halde onunla hiç alakası olmayan kardeşine yaptığımız eleştiriden bile etkilenip kötüleşiyor.

Üst Alt