Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herkesin bana baktığını benim hakkında konuştuğunu düşünüyorum!?

@The Phantom, atipik psikoz raporum var. hezeyanlarımın büyük kısmı paranoya imiş.
kişilik bozukluğu tanım yok hocam

@Ben_Claudius,
Anlattıkların paranoid kişilik bozukluğuna benziyor ondan sordum hocam. Atipik Psikoz u bilmiyorum. Bende de f28 tanısı koydu doktor.

@The Phantom, geçmiş olsun hocam Allah cümlemize şifa verir umarım. ama paranoya ile ilgili dediğin doğru. hayatımın önemli bir kısmını şüphe ve korku içinde geçiriyorum

@Ben_Claudius,
Bende de oluyor evde tek kalamıyorum birileri pesimde eve girip öldürecek diye korkuyorum. Geçmiş olsun. Ben 15ten beri dönem dönem bu sıkıntıları yaşadım şimdi 30um 5 senedir ilaç kullanıyorum hep yarım bıraktım kullanmayı.

@The Phantom, geçmiş olsun hocam. sizin dediğiniz gibi düşüncelerim var ama evde iken güvende hissediyorum. ilaçlarınızı aksatmayın lütfen, ağır geliyorsa doktorunuza söyleyin bir hal çaresine bakar yan etkileri daha az olan ilaçları yazabilir

@Ben_Claudius,
Hocam ben evde de yaşıyorum. Ailem icerde konuşuyor benim hakkımda konuşuyorlar arkamdan iş çeviriyorlar diyorum. Sokakta alası oluyor. Bazen sizin dediğiniz gibi sosyal medyada bir cümle. Doğa olayları falan da benim için oluyor diye düşünüyorum.

ilaçların bir işe yaramıyor mu? doktorun ne diyor? istersen özelden mesaj at oradan devam edelim. konuyu sabote etmemek için diyorum

@The Phantom, Süphecilik, takip edilme gibi şeyler yok hiç olmadı çok şükür.
Ama bazen alınganlık ve her zaman eleştiye tahammülsüzlük var.

@kara duman,
Geçmiş olsun. Tanilar yilllar içinde değişebiliyor her doktor farklı bakıyor hastalara. Bende de öyleydi. Bir düzenli doktor olmali

@kara duman, ağabey , bende de benzer şekilde tanı değişimleri oldu

17 yaşındayken ilk "şizofreni" dediler. Ondan sonra halusünasyon yok diye atipik psikoz şeklinde değişti.

Son düzenleme:
@The Phantom, Bu tanıları koyan ve değiştiren ilk tanı hariç hep aynı doktor uzun yıllardır aynı hastahaneye ve doktora gidiyoruz.

@Descartes Bu tanıların belirtileri çok benzediği için ve zamanla değişebildiği icin aynı doktor olsa bile tanı değişebiliyor isime takılmamak lazım önemli olan doğru tedaviyi bulabilmek.

Son düzenleme:
@kara duman, ağabey (y) çok mühim bir konuya vurgu yapmışsınız. Önemli olan hastalığın ismi değil. İyileşitirecek doğru tedaviyi bulabilmek. Ve devamındaki süreçte de stabil ve remisyonda bir psikolojiye ulaşabilmek

@Descartes,
Hocam sen baya bilgilisin bu konuda içgörün de tam. Ben doğa olaylarını benim için oluyor sanıyordum özel önemli birisiyim gibi. Sanki çekiciliğim var da çevremdeki her kız beni arzuluyor aile bireyleri bile bazen bu yüzden çevremdeki erkekler bana zarar vermek istiyor gibi geliyordu misal amcam misal kuzenim. Evli bekar genç yaşlı fark etmiyodu. Absürd bir şey. Bu erotomani ve büyüklük sanrısı mı? Referans sanrısı da olabilir

@Operadaki Hayalet, eyvallah. Sizin yazdığınız kadar bilgili değilim ama kendimi tanima konusunda içgörüm yüksek sayılabilir. Sizdeki biraz "grandiyöz" kavramını çağrıştırıyor. Çevrendeki hemcinslerinin sana zarar vereceği düşüncesi de "perseküsyon" olabilir. Aynen , yazdığın gibi "referans sanrisi" gibi de görünüyor. Ama cümlelerinizden ,çok kötü durumda değilsiniz gibi çıkarım yaptim.

@Descartes
İçgörüm var şu an 1 sene öncesine göre iyiyim. Ben aile bireylerinin bile bana zarar vermek istediğini düşünüyordum bi ara. Şu aralar daha iyiyim.

Kendimi baskı altında hissediyorum
Rahat değilim
Yanlışımı arıyorlar gibi
Herkesin dikkati üzerimde bana bakıyor gibi geliyor

DÜn geceden beri bòyleyim
Az ònce otobusten indim
Bütün yolcuların gözü bende rahatsîz oldum

@Micro123,
Bunu nasıl yenebilirsin. Sende o insanlara tek tek bakman gerekir o an herkese bak hiç çekinme. Ben öyle yendim sendeki bu durumu kardeşim.
Başka yolu yok malesef.
İlaçlarını düzenli kullan.

@Micro123,
Hakkımda konuşuyorlar herke bana gülüyor veya herkes beni takip ediyor da oluyormu.
Sosyal fobi olabilir belki psikoz da olabilir.

Bakıyorlar bir de aralarında konuşup gülüyorlar. Durakta beklerken sabahları karşıda çoğunlukla aynı kişiler bekliyor ya da işe erken giderken işçiler servis beklerken bakıp bakıp gülüyorlar elektronik sigara içtiğimi görünce.

Aynı şey bendede var 22 yaşında cp hastasıyım çocukluğunuz çok zor geçtiyse maalesef oluyor banada herkes bakıyor gülüyor hastalığımdan kaynaklı psikolojik bir hastalık ama bu durum insanı yiyip bitiriyor

Eskiden öyle gelirdi bana da ama geçti. Şimdi herkes işinde gücünde gibi geliyor

Ee taşınmışsın evlenerek millet gelince annenize ister istemez çekiştirip konuşuyordur! Ha bak şunun kızı yada oğlu vs diye! İlla psikolojik sorun olacak diye bişey yok!!! Biraz pipiriklenmişsinizdee Okadar! Şimdi bu yüzden bosyere psıkıyatra gidip damga ya gerek yok bence! Eğer diğer farklı şikayetleriniz varsa Ozaman gitmenizi bi hasta olarak uygun gördüm ! Yinede siz bilirsiniz

Son düzenleme:
Merhaba,

Öncelik ile dönüşünüz için teşekkürler. Evet haklısınız ben durumu hiç ister istemez çekiştirip konuşacakları ve bunun normal ve olası bir durum olduğu tarafından değerlendirmemiştim açıkcası. Tekrardan teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt