Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her yıl kontrollü engelli emekliyim. Kontrol muayenemi yaptırdım ama maaşım kesildi!?

harunbey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
% 100 kalp raporuyla 2 yıl evvel vergi indiriminden her yıl kontrollü emekli olmuştum geçen yıl konrol muayenemden sonra maaşım 4 ay sonra toplu olarak verildi, yine bu yıl kontrolümü yaptırdım ve maaşım yine durduruldu, rahatsızlığım tüm ciddiyetiyle devam ediyor. acaba maaşımı daha önce nasıl alabilirim. SGK ile iletişime geçersem gıcıklık yaparlar diyede gitmiyorum, yasal haklarımı ve takip etmem gereken prosedürler hakkında bilgi verirseniz sevinirim,, ALLAH razı olsun arkadaşlar

harunbey rapor tarih bitiminize 3 ay kala
SGK gidip sevk alsanız
En azından maaş kesilmez forumda bir çok kişi böyle yapıyor
Ayrıca kalp için %100 rapor verilmiş sürekli olması gerekirdi
Genelde öyle oluyor sanırım ilk raporunuz süreli oldu için bu şekilde olmuş

sevgili umut bey,, öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bana SGK dan gönderilen yazıda yaklaşık bir ay önce kontrol için sevk almam gerektiği yazıyordu ve aynısını iki yıldır uyguladım, ama 3 ay önceden gitme hakkım olup maaşımın durdurulmasını önlemek için daha erken hamle yapabileceğimi bilmiyordum... peki şu aşamada ne yapabilirim umut bey ..? bilgi ve tecrübelerinizden istifade etmek isterim... ayrıca, heryıl kontrolden kurtulup sürekli emekli olabilmek için herhangi bir hakkım varmı.? ne yapmalıyım.? şimdiden teşekkür ederim

@harunbey evet bildiri gelmeden sgk gidip sevk alabilirsiniz

Diğer sorunuz için de raporunuzu alırken hastaneye bir dilekçe vererek rahatsızlığınız daimi olduğunu ve raporunuzun sürekli verilerek kontrol şerhinin kaldırılmasını isteyebilirsiniz

Daha geçen gün forumda bu yolla emekliliğinde süre şartı kalkmıştı

sevgili umut kardeşim özellikle bu kontrol şerhini kaldırma konusundaki vermiş olduğunuz bilbiler benim için altın değerindedir. çünki bu rahatsızlığım olmasına rağmen heryıl SGK dan sevk alıp farklı hastanelerde kontrol muayene olmaktan bıktım usandım.. lakin bu konuyu bana biraz daha açarak izah ederseniz çok sevinirim...

sevgili kardeşim ben geçen yıl kontrol muayene olduktan sonra rapor filan veren olmadı.?benim elimde 3 yıl evvel emekli olacağımda almış olduğum % 138 lik raporum var, ankaradan % 100 olarak düşürülüp emekli olmuştum... bunun üzerine diğer 2 muayenemdede bana ayrıca rapor verilmedi. tabi benimde talebim olmamıştı almak için...benim anlamak istediğim şudur. ben ilk emekli olmadan önce rapor aldığım hastanedenmi isteyeceğim, yoksa emekli olduktan sonra SGK nın sevk edip kontrol muayenemi olduğumdiğer hastaneyemi vereceğim bu dilekçeyi....?

birde bu dilekçeyi tam kontrol muayenesi olacağımdamı vereceğim,buyılki kontrol muayenemi olalı bir ay oldu şimdimi vereceğim.. yoksa farklı bir zamandamı,, yoksa yıl içerisinde istediğim zamanda verebilirmiyim..??? hastaneye vereceğim o dilekçeden sonra başka yapmam gereken bişey varmı.? SGK ya herhangi bir iletişim yapmam gerekirmi.?? bu dilekçeyi hastanenin hangi bölümüne vermem gerekir..?

neolur bilgilerinizi paylaşırsanız çook duacı olurum..çünki bu konu beni oldukça tedirgin ediyor kardeşim. ALLAHa emanet olun cevabınızı bekleyeceğim inşaallah

değerli kardeşim bende kalp yetmezliğinden sürekli raporum olmasına rağmen iki yılda bir heyete giriyorum o yüzden raporun sürekli olsada seni belli aralıklarla kontrole çağırırlar.kontrol muayenelerine 3 ay evvelden git.benim heyet işim bittiği halde 20 günden fazladır sgk'ya raporları göndermediler

ssk emekli ederken kontrollu emeklilik ile emekli etmişse kontrol istenir bir kaç kontrolden sonra bazen süresiz olarak emekli olarak devam ettirebiliyor.ayrıca sürekli vergi indirimi ile süresiz emekli olunmuşsa kontrol istenmez sürekli emekli olunur

harunbey sizi çok iyi anlıyorum zaten bir kaç defa kontrole tabi olmuşsunuz belkide bu son kontrol şerhi kalkmıştır sgk gidip sorun eğer kalkmamışsa tekrar sevk edileceğiniz zaman SGK sizi göndereceği hastaneye ve SGK dilekçe yazın rahatsızlıÄ£ınızın sürekli olduğunu ve bu kontrol şerhinin kaldırılmasını arz edin hastanenin başhekimliliÄ£ine ve sağlık kuruluna verin bu dilekçeyi zaten Sana bu raporu vermezler SGK gònderiyorlar raporu allah şifa versin allaha emanet olun takıldığınız bir konu olursa yardımcı olurum

sevgili umut kardeşim,, şuana kadar vermiş olduğunuz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.. inşaallah önümüzdeki yıl ALLAH izin verirse kontrol günüme 3 ay kala sevk alıp şayet kontrol devam ederse kaldırılması için gerekli yerlere dilekçemi vereceğim,, yaklaşık bir buçuk ay önce kontrol muayenemi yaptırdıktan sonra durdurulan maaşımı nezaman tekrar ödemeye başlarlar umut kardeşim bilginiz varsa lütfen...? ALLAHa emanet olun hakkınızı helal edin

mehmet bey ben ankara vergi dairesinden gelen kağıtta her yıl kontrol şerhine göre sgk da haklı olarak heryıl kontrole yolluyor.. lutfedip bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim bu arada hastaneyi yaklaşık 2 hafta önce aradığımda benim rapor neticemi muayeneden bir hafta sonra sgk ya gönderdiklerini söylemişlerdi. yani sgk da bekliyor şuan

derviş bey, benim kontrol muayene sonuçlarım sgk ya gönderilmiş, ama sgk da bir netice oluşmadı, maaşım durduruldu yani... kısmet olursa bende bundan sonraki yıllarda yine kontrol verirlerse 3 ay önceden gideceğim inşaallah.. vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı sizede çok teşekkür ederim ALLAHa emanet olun

harunbey e devletten kontrol edin belirli zamanlıklarla ama 1,5 2 ayı bulur toplu olarak alırsınız maaşınızı
Sağlıcakla kalın.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim umut kardeşim. ALLAH razı olsun. hayırlı günler

Merhaba, Benim anlamadığım %100 kalp rahatsızlığı olan insanları da kontrol muanesine tabi mi tutuyorlar. bütün arkadaşlarıma sağlık diliyorum.

Merhaba@Umut bey.
Benimde 1 yıllık idi vergi indiriminden emeklilik sürem.
28.032018 son tekrar kontrollü heyet raporu alabilmem için bağlı bulunduğum sgk müdürlüğünemi müracaat edicem.
yoksa defterdarlık yani vergi dairesinemi müracaat edicem hastane sevki için.
1.5 ay önce nereye ve nasıl izleyecem yol?
şimdiden teşekkür ederim Rabbime emanet olun Hoşcakalın...

albatros34 2 ay önceden SGK gidip hastaneye sevk alıyorsunuz
Emekli olduktan sonra vergi dairesi ile bir işiniz kalmıyor
Bütün işlemlerinizi SGK yapıyor

vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim bülent bey..
birde ben kontrol muayenemi yaklaşık 4 ay önce yaptırmıştım maaşım geçen yıl olduğu gibi durduruldu. hastaneden sonucum sgk ya bildirilmiş sağlık hizmetinden yararlanmaya devam ediyorum ama maaşım verilmiyor. en geç nezaman neticeye bağlanır.? ve bu durum her sene böyle devam edecekmi.? maaşımaböyle ara verilmemesi için ne yapabilirim.? bu durumu şikayet edip neticealabileceğim bir mercii varmı.? lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.. ALLAHa emanet olun

Son düzenleme:
2 ay önceden SGK gidip hastaneye sevk alıyorsunuz
Emekli olduktan sonra vergi dairesi ile bir işiniz kalmıyor
Bütün işlemlerinizi SGK yapıyorumut2135...umut bey yani 1 kere emekli oldumu sürelide olsa tüm müracat işlerimiz sgk üzerindemi oluyor artık,vergi dairesine tekrar müracat etmiyormuyuz sevk sürenin dolması vs..??..teşekkürler

Tum malulen emekliler ayni sorunu yasiyormu.bende 30 kasim da verdim dilekcemi sgk ya hastaneye yonlendirdiler.7 aralikta da heyete girdim ve hastaneye teslim ettim.sgkdan haber gelecek dediler halen bekliyorum.su ana kadar ses yok.ne zaman ne sekilde gelir.bobrek nakli oldum bu arada

Canisi
Kardeşim e devletten veya,sgk evrak takibi adlı siteden durumunuzu kontrol edin,veya evraklarınızı teslim ettiğiniz sgk mdüğünün malulen emeklilik servisine tlf, ile sorun.

Baktimda sgk nin sitesinden 05 .03 .2018 de tahattutlu gonderilmek uzere islendi yaziyo ne anlama geliyo .e devletten nasil takip edecem denedim ama yapamadim

Canisi
e devletten emeklilik sorgulamaya bakabilirsin.
Ayrıca,evrak takipte taahutlu gönderilmek üzere işlendi yazıyor demişsin,şahısa gönderilmek üzere yazıyorsa sonuçlanmış demektir,sonucu evrak teslim ettiğiniz sgk'md'lüğünün malulen emeklilik servisini arayarakta öğrene bilirsiniz.

kontrol muayenesi sürecinde 4 aylık birikmiş maaşımı nezaman alabilirim

selamün aleyküm. bende kontrol muayenem için sgk dan sevk alıp gönderdikleri hastanede muayenemi yaptırmıştım, ama süreç uzadığı için benim 4 ay maaşım durdurlmuştu. ve bu ay maaşım tekrar bağlandı ve kpntrol sonrası ilk maaşımı aldım lakin süreç aralığında verilmeyen 4 aylık maaşım yatırılmamış ne yapmalıyım.? nezaman yatırırlar..? hepsini toplu vermek zorundalarmı.? ben kontrol muayenemide günü gelmeden bir buçuk ay önce sevkimi almıştım. o maaşlarımı iptal etmeleri söz konusu olabilirmi..? lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

harunbeyilk

maaşla beraber toplu olarak o birikenleri de ödemeleri gerekirdi. sigorta müdürlüğüne gidip hemen sormalısın...

bu arada yine kontrol koydular mı?

OturanBoğa

sevgili blent bey, bu benim 2. kontrol muayenemdi, ben süreç uzadı maaşım neden 4 aydır yatırılmıyor diye sgk ya ilgili memura gidinceseni bir daha kontrole göndereceğiz dediler bende şaşırdım ama ben daha 4 ay önce oldum ve neticesini almadan nasıl olur diye.

daha sonra benim evraklarımı hazırlarken ne olduysaoldu şef çağırdı ve her defasında aynı oranda rahatsızlığın devam ettiği için ben filanca yere yazı yazıyorum artık seni muayeneye göndermeyeceğim biz sana sgk olarak haber vermediğimiz sürece sen gelme dediler.ben yani artık süresiz emeklimiyim diye sordum ve artık yazımızın cevabına göre belli olacak dediler ben bir anlam veremedim.

sanırım ankaraya bilmem ne müdürlüğüne dediler ama hatırlayamadım heyecandan.. sevgili bülent bey bu sigorta müdürlüğü ikamet ettiğim ilçede olurmu.? yoksa ildemi olur... sgk yamı getmeliyim yani.?

harunbey

başvuruyu nereye yapmışsan oradan bilgi edinmen gerek. Ama aslında zaman ayırabilirsen Ankara'Ya da gidebilirsin.

acaba ikinci maaşımı beklesemde şayet o, 4 aylık birikmişi yatırmazlarsa ozaman gitsem olurmu.?

bülent bey bağlı bulunduğum il sgk müdürlüğüne şahsenmi yoksa dilekçe ilemi müracat etmeliyim. vermiş olduğunuz değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.. ALLAH razı olsun

Üst Alt