Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki üst ekstremiteden engelliyim. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

ogunaa

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Her iki üst ekstremite den Engelliyim H sınıfı ehliyet için 1,5 yıl önce başvuru yaptım vermediler. bu seferde başvuru yapmazdan önce nörolojiyle görüştüm ellerimdeki kuvveti bilekten aldığım için alamazsın. Parmaklarda güç yok dedi. Peki dedim benden kötü olanlar nasıl kullanıyor veya alıyor dedim. Ben sana kullanamazsın demiyorum belki kullansan benden iyi sürersin ona bişey diyemem ama sana bu raporu veremem ben kabul etsem bile diğer doktorlar kabul etmez dedi.

Benim h raporunu almam lazım ne yapmam gerek lütfen bilgi verirmisiniz ?

Benim engel durumdan biraz daha kötü olan bir video buldum yalnız tek farkım o video daki kişi tekerlekli sandalyeye bağlı ben Kanedyen koltuk değneğiyle yürüyorum. ve videodaki kişinin elleri benim gibi tam sıkamıyor. Arabanın kapısını açışından anlarsınız video budur. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Tek elimle arabanın direksiyonu çevirebiliyorum. aparatsız.

slm sadece h sınıfı ehliyet alacaksan bu aşamada sadece ortopedi doktorundan h sınıfı ehliyet alır saporu al sana doktorun da dediği gibi heyet raporu alırsan diğer doktorlar karşı çıkabilir. ilk aşamada h sınıfı için sadece ortopedinin oluruyla heyet raporu olmadan rapor al, araç için başka zaman heyet raporu alırsın şu aşamada önemli olan h sınıfı için rapor alman

H sınıfı ehliyet raporunu özel hastaneden alabiliyor muyuz ?

H sınıfı ehliyet raporu için heyete girmeye gerek var mı ? Heyete girmeden sadece ortapedi doktorundan H sınıfı Ehliyet alabilir miyim. Çok sorun çıkarıyorlar heyette h raporu vermiyorlar diyorum ki avrupada iki kolu veya iki bacağı olmayana ehliyet veriyorlar bizim ülkede neden böyle diyorum konuşmama izin ve cevap vermiyorlar. Kanedyen Koltuk değnekleriyle yürüyorum. Gücü parmaklarımdan değilde bilekten aldığım için vermiyorum dedi. Sonuçta Güç var ve ben o ellerimin sayesinde kendim kanedyen değnekle yürüyorum. Direksiyonu tek elimle Çevirebiliyorum. Elden kullanmak için H ehliyeti alabilir ve Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu için 1,5 sene önce başvurdum vermediler. Şimdide aynı sorunu yaşamak istemiyorum çünkü reddedilince 6 ay sonra başvurabiliyorsun.

Ben ehliyet kursuna yazılırken raporumu özel bir hastaneden almıştım.H ehliyeti alabilir diye bir rapordu.H ehliyetimi aldım ama Araba almak için ayrıca heyete girmek gerekiyormuş.heyete girdiğimde sen özel tertibatlı araç alamazsın diye rapor vermediler.şu anda H ehliyetim var ama araç alamıyorum.Oturanboğa bu konuda yardımını rica ediyorum.

bayzeka peki raporu kaç yılında aldın ?

ogunaa

H sınıfı sürücü belgesi için özel hastanelerden alamassın

Sadece devlet hastaneleri verir.Heyete girmen şart tek doktorla rapor alamassın.

ogunaa seni o kadar iyi anlıyorum sana anlatamam. hislerini yıllardır yaşıyorum. Sakin ol Allah sana bana sabır versin.

Heyette konuşmama izin vermeden sürebilir misin diye sormadan direk hayır cevabını veriyorlar ne yapacağımı bilmiyorum. Madem Kullanamazsın diyorsanız %90 lık rapor verin ötv indiriminden yararlanım bir başkası beni işe götürüp getirsin dışarı çıkayım diyorum. Onada sen %90 lık değilsin diyor. Sinir oldum ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Benim özür durumumla aynı olupda rapor alan kişiler raporlarını bana yollayabilirlermi ?

Ben 2009 yılında aldım.benim rahatsızlığım kifos.normal yürüyebiliyorum.sadece bedenim biraz kısa.arabaya bindiğimde önümü göremiyorum.doktorlar normal araç kullanabilirsin diyorlar.ben de başka hastaneye müracat edeceğim bakalım ne olacak.

Avrupada daha kolay bu işler bize kolaylık sağlayacaklarına daha beter süründürüyorlar...

Ben de iki üst ekstremiti den engelliyim, malesef vermiyorlar. Resmen haksızlık, ben normal bi aracı bile rahatlıkla kullanabiliyorken, şuan ehliyet almama o eski kafalı doktorlar engel oluyorlar. En güzeli ehliyetsiz kullanacağız, polis ehliyet sorduğunda da raporu göstereceğiz, ehliyet alamazsın yazıyor deriz. Verdinizde bizmi almadık deriz. Avrupa da sürücüsüz otomobiller de var, bunlar yaygınlaşıp Türkiye ye de geldiğinde o sürücüsüz otomobilin bile sürücü koltuğuna oturamazsın der bu zihniyet.

Bunun İllaki bi çözümü vardır. Fikri tecrübesi olan kişilerden yardımlarını bekliyoruz..

Lütfen fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız....

Bu videoyu doktorlara ve heyet başkanına gösterip araç kullanabilmeniz için özel donanım ibareli rapor vermeleri yönünde ikna etmeye çalışın. Maalesef baika bir yolu yok.

Üst Alt