Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halüsinasyon görenler, ne görüyorsunuz?

Genelde sesler duyuyorum hastalandığım dönemlerde onun dışında halüsnülasyonlar çok az ve genelde gündelik olaylar ile ilgili oluyor halüsnülasyonlar gördüğümle konuşma falan olmuyor.

Ben şizoaffektifim. Genellikle sesler duyuyorum. Halüsinasyonu uzun zamandır görmüyorum çok şükür.

Görsel veya işitsel halüsinasyon oluyor mu ??

Paranormal activity'den halliceydi. İlaçlar sayesinde kesildiler. Şükürler olsun.

@Boşasaymayirmibirharf, uyuşturucu gördürür. Gerçi ben antidepresan ve akineton içtiğimde görmüştüm ayrı zamanlarda. İşitsel de olmuştu görsel de.

Benim işitsel sadece sessiz yerlerde oluyor birşeye odaklanırken , uğraşırken ve kalabalıkta duymuyorum ama ne dediklerini anlamıyorum anlamsız sesler duyuyorum ilaçlar yardımcı oluyorlar sağolsunlar😁

Sizce sessiz yerde sadece duymak ve sesleri anlamamak bir avantaj mı?

İşitsel halisinasyon gören arkadaşlar.

Bu sesler dışarıdan kulağınızın duyduğu gibi bir ses mi yoksa iç ses gibi düşüncelerin sese dönüşmüş halimi ?

Ve bu seslerle karşılıklı konuşup onlara cevap verip emirlerine uyma, komik şeyler söylerlerse gülme veya onlara kızma oluyormu?

@kara duman,

MP3'e kulaklık takıp müzik dinlersin ama çevrendekiler duyamaz

:unsure: Bunun gibi bir şey galiba.

Çok bilimsel olmasa da şahsi yorumum,
halüsilasyonlar yaratıcılık tarafımızı kullanmadığımızda boşaltım mekanizmasıdır.
Bir yerden hatırlıyorsunuz değil mi? Çoğu insan bunu sadeleştirir ve şöyle der;
"hobi edin beya"

@Descartes, Bildiğim kadarıyla işitsel halisinasyonların iki çeşidi var.

1: Dışarıdan kulaktan duyar gibi olan sesleri net anlaşılır veya uğultu, fısıltı gibi net anlaşılamayan sesler duymak.

2: Beyninin içinde ki düşünceler sanki birer varlıkmış gibi beyninde sesleri hissetmek bu kulaktan duyma gibi değil ama.

Doktorlar ikisinide işitsel halisinasyon katagorisine sokuyor.

Ne kadar tarif edilirse edilsin sanırım bunları yaşayan kişinin nasıl hissettiğini anlamak zor.

Bazı arkadaşlar bunların nasıl bir şey olduğunu merak ediyor hatta bende deneyimlesem nasıl bir şey diyen yorumlar okudum.

Bence bu hiç iyi bir düşünce değil çünkü bu sesler siz isteyince gelip veya gitmiyor kendileri karar veriyor gelip gidecekleri zamanı ve iyileşmeleri gerçekten zor bir belirti.

Düşünsenize gece gündüz, üzgün, sevinçli vb her zaman kafanızın içinde birileri var ve yapabileceğiniz hiç bir şey yok çok kötü bir durum olmalı.

Allah bu durumda olan bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun ve şifa versin Amin.

Son düzenleme:
@kara duman, oldukça mantıklı analizler yapmışsınız. Bazılarını daha önce hiç düşünmemiştim.

🤲 Allah (c.c) sizin yazdığınız gibi halusünasyon gören veya duyan herkese acil şifalar versin Amin Ecmain.

Yok bana güzel halüsilasyonlar
Sadece kafamı yaran şizofreni var

@Micro123, Güzel halisinasyon diye bir şey yok zaten bazen belki kısa süreli güldürüp eğlendirebilirler ama geneli emir veren, aşağılayan, yargılayan sesler olur genelde.

Asla seslerle anlaşıp onlarla diyaloga girerek onlan yenmeye çalışıp onlarla baş edilemez.

Olmaz ya hadi diyelim olumlu konuşuyor sesler, eğlendiriyor ama bal yiyen baldan usanır dünyanın en iyi konuşması, eğlencesi, diyalogu sürekli ve istenmediği zaman bile devam ederse işkence haline gelir.

Bunları sizin için yazmadım bazı farkındalığı olmayan veya az olan hasta arkadaşlar seslerle anlaşarak, isteklerini yaparak baş edebileceklerini zannediyorlar onları kendine dost ve arkadaş olarak görüyorlar insanın hayatını cehenneme çeviren dost mu olur olmaz olsun öyle dost!!

Üst Alt