Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var, ama rapor oranım % 25. ÖTV'den yararlanabilir miyim?

erdoggan38

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar Sağ el 3,4,5. parmak yok . Ehliyet için H sınıfı ehliyet veriyorlar ancak özür oranım % 25. Rapor sonuç kısmında da özel tertibatlı araç yada otomatik vites araç kullanabilir yazıyor. Araç alımında ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim. Şimdiden çok teşekkür ederim

Fayalanabilirsiniz... %90 altında rapor sahipleri için oranın pek önemi yok. Maliyedeki memurlar sizin %25 raporunuza bakıp %90 altında olduğunuzdan dolayı bunu değerlendireceler: özel tertibatlı araç yada otomatik vitesli araç kullanabilir ibresine bakacak ve ÖTV muadiyetinden faydalanacağınıza dait kanat getirecekler.. Yeni arabanızı güle güle kazasız belasiz kullan..

Ben maliyeye gidip sormadım ancak birçok kişi özür oranım %40 ın altında olduğu için yararlanamayacağımı söylüyor. Eğer faydalanırsam da ancak aracıma özel tertibat taktırmamla mümkün olurmuş.

Çok teşekkür ederim Hocam. Vites Kolu yükseltmeye ihtiyacım yok ancak bir şekilde araca özel donanım taktırmam gerekli o kanaate vardım, aksi takdirde vergi muafiyetinden faydalanmak çok zor..

H sınıfı ehliyet ve Sağlık kurulu Raporu ve B sınıfı ehliyet..

Mrb arkadaşlar benim sağ el 3 parmağım eksik. Ehliyet almak için hastanelere, polikliniklere ve aile hekimlerine başvuru yaptığımda tüm doktarlar benim H sınıfı ehliyet alabileceğimi, B sınıfı ehliyet alabilmemin mümkün olmadığını söylediler. Ancak Özel Tertibatlı Araç girdiğim için özürlü Sağlık kurulu heyeti dün itibariyle raporumu çıkarmış ve şu cümle yazıyor : " B sınıfı ehliyet alması halinde, otomatik vitesli araç kullanabilir." Bu durumda :
1- Bana B sınıfı ehliyet verilmesini mi uygun görmüş oluyorlar.
2- Sürekli H sınıfı ehliyet haricinde başka ehliyet alamazsın diyen doktorlarmı beni oyalamış.
3- Tüm bu olan biten karşısında, tüm doktorlardan aldığım belgelerle birlikte, mahkeme açsam doktorlar lehine etkili olabilirmi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Onlar da ne yazdığını bilmiyor bence! :)

Rapordaki değerlendirilen haklar kısmında H sınıfı sürücü belgesi kutucuğu işaretli mi? İşaretli ise, H de B de alabilir olarak yorumlanabilir. Aksi halde ne dediğini kimse anlamayacak :)

Doktorlar bu sürücü belgesi konusunda baya baya bi saçmalıyor zaten. Dava konusu nasıl yapılır, bilemiyorum.

Üst Alt