Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyete sahip işitme engelliyim. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

sado721

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum şu:
ben ehliyeti almaya giderken sertifikam B idi. Fakat trafikteki memur kulağımdaki işitme cihazını görünce hastaneye sevk etti heyet raporu için. Raporda gözlüklü ve işitme olarak aracın sağ ve sol arka camlarına işaret yapıştırılıp, yeterince dikiz aynasıyla donatılmış araçlarda H sınıfı sürücü olur yazıyor. Peki benim indirimli araç alma şansım var mı ? internette %90 altı özürlü olup Hsınıfı ehliyeti olanlar da faydalanır yazıyor. Yorumlarınızı bekliyorum...

fakat bu adreste böyle bir açıklama geçiyor:AliTezel.com - HABERTRK-H Snf ehliyeti olan vergisiz ara alabilir--Teekkrler ahin il--Emeklilikte son 7 yla baklr
***H sınıfı ehliyeti olanlara da var
Özür oranı yüzde 90’dan az olanların durumu ise farklıdır. Elinde H sınıfı (özürlü) sürücü belgesi olanlar ise yurt içinden alacakları sıfır kilometre araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisinden (MTV) muaftırlar. Ancak araçların özellikleri mevzuatta yazdığı gibi 1600 cc geçmemek kaydıyla binek tipi otomobil olabilir. Bilindiği üzere araç satımlarında ÖTV ve KDV oranı aracın fiyatının yaklaşık yüzde 36’sı kadardır. Siz araç aldığınızda sizden vergi almayacaklar. Ancak bu aracı mutlaka sizin kullanmanız gerekir, başkası kullanırsa veya 5 yıl dolmadan satarsanız alınmayan KDV ve ÖTV sizden tahsil edilir.

Alamazsınız. Bu konuda bir tereddütünüz olmasın.

yanlış bilgilendirmeyelim kdv ödenmemesi gıbı bır durum soz konusu degıl sıfır aracta sadece otve ındırımı var oda h sınıfı ehlıyet ve ortopetik ozurluler ıcın

Üst Alt