Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Glifor ve Benzodiazepin kullananlar deneyimlerini yazabilirler mi?

yyakup

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
32
Merhaba arkadaşlar, eskiden sağlıklı olduğum günlerde geceleyin kalkıp atıştırmazdım, ilaçlara başladıktan sonra hatta 1 ay bırakmıştım o ara bile gece yemeye devam ettim, muhtemelen psikolojik ilaçlar vücudun kimyasını değiştiriyor etkiliyor , bundan dolayı gece yeme ihtiyacı doğuyor, bugün doktora bunu anlattığımda glifor verdi bana , şeker hastalarına verilen bir ilaç , aslında bu ilacı daha önce de içmiştim , ama faydası yok diye bırakmıştım, şekeri olduğundan dolayı içen bir yakınım var bu ilacı, zaten ilk 1 ay etkisi olmadı bana dedi, yani hemen etki etmez dedi, kendisinin iştahını kesti ciddi manada, yapay zekadan sordum 2 ila 4 hafta arası ciddi manada etkisini gösteriyormuş,

Bir diğer ilaç da ativan yazdı, bu ilaç benzodiazepin grubundan bir ilaç, atak yaşadığım zamanlar için uyku vs getirsin yatıştırsın diye, çünkü ataklarda uyuduğum zaman geçiyor atak, uyumazsam sürüp gidiyor.

Siz bu ilaçları kullandınız mı? Tecrübeleriniz nedir.

Clonex var kullandığım.Son yılda dozu yükseldi.Günde bir öğün fazladan yiyorum.6 ayda 5 kilo fazladan aldım.Çok fazla uyku yapıyor.Sabah dozunun bir kısmını akşam alıyorum.Bir düzene girmiş değil.Kahvaltı yapıp ilacı içiyorum öğlen yiyorum normal öğlen yemeği ikindiye denk geliyor.Kahvaltıdan önce içsem uyku yapıyor uyuyorum.İlaçların böyle bir rezilliği var.Aylarca ilacı kullanıp verim aldıktan sonra dozunu azaltabilirler.Tok tutacak karbonhidrat ağırlıklı beslenme falan kurtarmıyor.Açıktırıcı uyutucu bir şey içiyorsun kana karışıyor vücud tepki veriyor.

Glifor(metformin) tip 2 diyabet hastaları için sıkca recete ediliyor,HbA1c bakılmadan ezbere yazılmaz, muhtemelen tahlil istenmiştir.

Ativan kaygı bozukluklarının tümünde, diğer psikotik grupların da aynı uykusuzluk durumlarında kısa süreli reçete edilir düzenli kullanılması önerilmez.

@yyakup,

@OğuzHan112, sağolun hocam, ativanı hergün kullanılıyor diye üzerinde yazdı eczahane ama ben atak geçirdiğimde içeceğim sadece

@NewDay, maalesef hocam, psikotikler iştah açıyor, bana gece yediğimden yazdı ama, iştaha da faydası olacaktır.

Son düzenleme:
Öyle yapın, ativan bağımlılık oluşturan bir ilaç olduğu için çok zorlanmadıkça almayın, Zaten yazan hekim de buna benzer bunun gibi bilgilendirme yapacaktır veya yapmıştır

@yyakup,

Üst Alt