Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Muhtemelen hava değişimi tekrar eder 3.de elverişli değildir raporu alır dönersiniz.

Prosedürler var, maalesef..

@Babaaa12345,

Oğuzhan abi cumartesi birliğe teslim oldum örnek veriyorum ne olacak pazartesi hemen RDM çıkarttılar mı hastaneye yollarlar mı yeni birlik olucak adadan muaf almıştım Çankırı’ya verdiler doktor ilaç düzenlemesi mi yapar veya hava değişimi mi verir direk şeninde dediğin gibi olumsuz düşmüş komutanlarım seni biraz burada gözlemleyelim mi derler acaba @OğuzHan112

Beyler selamünaleyküm gerçekten kafam çok karışık düşüncelerim her an değişiyor kendi kendine ben Kıbrıs’ta bir ay hava değişimi aldım oyun bozukluğu nedeniyle adadan muaf aldım yeni bir ligim Çankırı olarak verildi şimdi benim bitiyor hava değişim birliğe girip teslim olduğunda komutanla görüşüp RDM den hastaneye gitsem hastane ikinci hava değişimi verir mi yoksa ilaçların dozunu mu attırır gerçekten kafam çok karışık ya da Rdm hastane sevk eder mi @OğuzHan112

Son düzenleme:
Yeni birliğine katılış yaptığında 1-2 gün süremez kıta işlevsellik formları ile hastaneye sevk edilirsiniz,hava değişimin 1 kez daha tekrar edebilir,3.de elverişli değildir raporu verilecektir.

Sistem böyle işliyor.

Peki abi bu Kıbrıs’taki komutanların anket formu doldurdu ya işlevsellik doldurdu ya abi bunları olumsuz sen dedin doldurmuşlar peki bunlar Çankırı’ya gitti mi yani @OğuzHan112

Gitmez,hekim not düşerse diğer hekim sistemden görebilir.
Hava değişimin, Kıbrıs'tan Türkiye'ye gönderilmen vs bunları komutanların bilir.

Yeni birliğine git,işlemlerine oradan devam et,öylemi böylemi kafaya takma bunları.

@Babaaa12345,

Kıta hastanesine kontrolü uygundur yazıyor abi bir de raporumda bu akşam 11’de yola çıkacağım cumartesi sabahı teslim olacağım kendi kendime panik yapıyorum sürekli en kötü senaryoyu düşünüyorum @OğuzHan112

@OğuzHan112, abi bu kamu alımlarında arşiv araştırması diyor ya askerlikteki suicid girişimleri falan sıkıntı olur mu ona bakarlar mi ?

@OğuzHan112 selamın aleyküm abi 2 kere 30 gün hava değişimi sonrası dün birligime teslim oldum komutanlarim pazartesi günü işlevsellik formu ile hastaneye sevk ettirdiler pazartesi günü heyete mi sevk olucam 2.hava değişimi öncesi aynı hastanede başka psikiyatri doktoru ilaç yazmıştı yine o doktor denk gelirse ilaç mı yazar heyete sevk edermi hava değişimi aldığım doktora mi gitmem lazım çünkü hastanede askeri doktorlar belli aralıklarla değişiyor teşekkür ederim hayırlı ramazanlar

Hekimin değişmesi önemli değil.
Ön muayenede hekim heyete sevk ederse heyete girersin,Büyük ihtimalle öyle olacak,komutanların askerlik yapamaz diyorsa hekimin kararı da bu yönde olacaktır.

Yeni askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@ömerrr17,

@OğuzHan112 komutanlarım işlevselliğe olumlu yapmadılar zaten rdm komutanimda ben yazicam ne gerekiyorsa dedi doktorum bidaha geldiğinde heyete sevk edicez dedi ama şimdi gittiğimde başka doktor olunca sıkıntı oluyor bazen dinlemiyorlar birde girer girmez doktora o kapalı zarfı verip beklemeliyim direk konuşmaya mi girmeliyim ilaç yZan doktor zarfın içine bile bakmamisti ben anlattım hava değişimi aldim falan diye ilaç yazdı gönderdi başka doktor olunca sıkıntı olur diye korkuyorum açıkçası çünkü işlevsellik ile gidicegim bu sefer 2 hava değişimi sonrası

Kapalı zarfı ver akışına bırak,endişelisiniz anlıyorum, önceki işlemleriniz sistemde hekim tarafından görülüyor..soru sorasa cevaplarsınız.

Önceki hekim tekrar geldiğinde heyete sevk edeceğim demiş,bu değişmez heyete gidersin muafiyet alır çıkarsın.

@ömerrr17,

@OğuzHan112 sağolasın abi evet endişeliyim askerlikle ilgili bir sorunum komutanlar da memnun benden ama ailemde annem ve abim bipolar abiminki daha ağır tip bir abim de intihardan vefat etti babada yok annemle abim beraber kalıyor ister istemez korku panik yaşıyorum onlara bişey olucak abime anneme diye ilaç da kullanıyorum ama fayda etmiyor bende askerlikten bir sıkıntı çekmiyorum ama o stres beni çok yıpratıyor

Anladım, kolay olmayan zor bir durum.
Umarım herşey yoluna girer,ailenle ve seninle ilgili güzel dileklerimi iletiyorum/Geçmiş olsun.

@ömerrr17,

@OğuzHan112 çok sağolun inşallah iyi olur gelişmeleri aktarırım

bugün doktora gittik doktor komutanim ve benimle bire bir konustuktan sonra heyete sevk etti sevk kağıdında işte istenilen belgeler kod olarak da b17 f1 yazıyordu ne anlama geliyor abi yardimcu olurmusun Perşembe günü heyete giricem

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt