Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@emirsakarya,

Doktor herhangi bir karar vermedimi ? Hava değişimi gibi?

Çocuğunun olması, eşinin zor durumda ve bakacak kimsesinin olmaması mazeret değil..önemli olan sizin "Sağlık durumunuz" ailesi zorda olan asker yakınlarına ilgili yerlere başvuru yaptıklarında gerekli sosyal desteği veriyorlar.

Gelelim suisid girişimine..bu gibi saçmalıklara hiç gerek yok..daha poliklinikten içeri girerken hasta olup olmadığınız anlaşılıyor.. hekimler kendini riske etmez merak etmeyin,bu saçmalıkları da tekrar yapmayın,hastaysanız kimse zoraki bir şey diretmez gereğini yapar.

Komutanlarla görüşüp,kıta işlevsellik formları ile tekrar hastaneye sevk alın.. Hekim sizi değerlendirir, durumunuza göre hava değişimi tekrar edebilir sonrasında elverişli değildir raporu verilebilir.

@OğuzHan112,
Psikolojik sıkıntılarım var zaten anksiyet bozuklugu ve psnik atak kapalı alan korkusu kafamdaki düşünceler bitmiyor kac kere bayıldım burda ağlama krizleri geciriyorum ama bu kışlada beni kimse anlamıyor halimi hergün ağlamaktan sabahlara kadar uyuyamıyorum

En sonunda f43. 2 Hava değişimi 2. Kez aldım 21 gün çürük verirlermi psikolojim cok bozulmustu

@OğuzHan112 abi herkes gibi durum bende de aynı ama farklılıklar var uyum bozukluğu tanısı kondu bana da f43.2 tanısı ben 1 hafta akıl hastanesinde yattım sonra 21 gün istirahat verdiler sorum şu ki benim üç hekim raporumda yakınmaların devamı halinde heyet işlemlerinin başlatılabilmesi için kıta kanaat formu ile müraacatı uygundur yazıyor bu 2.bir izin olmadan çürük alabilirim anlamına mı geliyor yoksa 2.bir istirahat daha vericeklermi

Uyum bozuklukları Genelde 2 kez hava değişimi verilir yakınmaların devamı halinde askerliğe elverişli değildir raporu verilir..

Durumunuza göre 1 kez hava değişimi verilir 2.de muaf tutulabilir. hekimin kanaatine bağlı..söylediğim gibi genelde 2 kez hava değişimi, sonrası muafiyet.
Burada komutanların olumsuz rapor tutmaları sizin faydanıza olur ve önemlidir.

@turplex,

@OğuzHan112,
Hocam ben acemi birliğindeyken yattım 1 hafta akıl hastanesinde 21 gün dediğim gibi hava değişimi verdiler ve usta birliğine katılacağımı söylediler oradaki komtanların görüşü farklı olup da bana elverişli falan diyebilirler mi acaba korkuyorum

Doktor ile konuştuğumda demişti ki 21 gün sonra geliceksin heyete yönlendiricem seni demişti ama usta birliğine göndericekler beni orada farklı doktor olmayacak mı değişir mi bu durum

Hastaysan zorla bir şey yaptırmazlar merak etme..usta birliğine gitsende aynı hastane aynı hekim olmasa bile değişmez.. tekrar bir hava değişimi verilebilir 3.de elverişli değildir raporu verilecektir.

@turplex,

Oğuzhan abi en son 30 gün ilaçlı hava değişimi almıştım hatırladınız mı beni, bu ayın 31 binde usta birliğine gidicem, tanı uyum bozukluğu, şimdi sorum var hava değişimi bitmeden hastaneye gitsem hava değişimimi uzatabilir miyim, ilacımda bitti ayrıca, smk yazmıyor kağıtta buna rağmen gidebilir miyim hastaneye yaşadığım yerde cevaplarsın çok sevinirim @OğuzHan112

Yaşadığın şehir de hava değişimi bitmeden hastaneye gidebilirsin.. ama burada değişen bir şey olmaz. İlaçlarını yazdırırsın dönersin.
Hava değişimi için hava değişimi süren bitmiş olması gerekiyor..

Yani siville uğraşmak sadece süreci uzatmış olur, hava değişimi verilse de nihayetinde birliğine yollanırsın.. işlemlerini birliğinden devam etmen senin için oldukça faydalı.

@srtkaannn,

@OğuzHan112,

Ya evet ama maddi durumum iyi değil şuanda çalışıyorum, o yüzden dedim, hava değişimi bitmeden hastaneye gidip 1-2 hafta daha hava değişimi alamazmıyım varmıdır böyle imkan

Şubeden veya garnizondan sevk alıp gidebilirsiniz.. hava değişimi verilir mi,birliğine yollanman uygun görülür mü? muayene eden hekim karar verecektir..

@srtkaannn,

@OğuzHan112 selamün aleyküm merhaba, benim ilaçlı hava değişimim bitiyor, 30 gün hava değişimi almıştım, ayın 1 inde ordayım, bana komutan dedi geldiğinde seni tekrardan hastaneye sevk edicez, hava değişimi almadan muaf olurmuyum yoksa tekrardan hava değişimi verirmi, tanı uyum bozukluğu, yada doktor hiç birşey vermeden yollar mı birliğe

Büyük ihtimal hava değişimi tekrar eder.. burada komutanlarınızın olumsuz rapor tutmaları gerekiyor, sizinle ilgili olumsuz rapor tutarlar ise hava değişimi muhtemelen tekrar eder 3 de elverişli değildir raporu verilebilir.

Hekim uygun görürse ikinci hava değişimini vermeden direkt elverişli değildir diyebilir, hava değişimi sonrası durumunuza göre hava değişimi de vermeyebilir elverişlidir diyebilir, bunlar olağan şeyler,. Ama benim kanaatimce hava değişimi tekrar eder 3 sevkiniz de elverişi değildir raporu verilecektir.

@srtkaannn,

@OğuzHan112 selamun aleyküm f43. 2 uyum bozukluğu tanısıyla 21 gün hava değişimi aldım bu 2. Oluyor açıklamada da 16c uyum bozukluğu tanısıyla tedavisi düzenlendi hava değişimi sonrası işlevssellik formu ile birlikte kontrolü uygun dur yazıyor muaf olablrmiyim kendi hastanemdemi gidiyim doktora yoksa askerdemi gidiyim cevaplarsan swviinirim abi

Bilindiği gibi bu işler çocuk oyuncağı değil.. heyet askerliğe elverişli değildir demiş, tekrar elverişli raporu almak askere gitmek imkansız.

@burakc12,

@OğuzHan112 merhaba beni hatırladınmı 30 gün hava değişimi almıştım, yarın salı günü hastaneye gidicem, bölük komutanı beni çağırdı yanına işlevsizlik formu yapmış hastaneye gidicem çürük alır mıyım yoksa hava değişimi mi verirler bölük komutanının yaptığı işlevsizlik formu muaf olmama yardımcı olurmu

Abi merhaba 3 tane hava değişim aldım 1 birliğime 2 sivilde f41.8 anksiyete bozuklukları tanıs koydu birliğine gitmem istedi bunda sonra nasıl olur doktor orda çürük verecekler dedi emin ol dedi süreç nasıl işler @OğuzHan112

Banada yardimci olun lütfen İlk hava degisimimi aldım 21 gün f43.2 uyum bozuklugu 8 yıldır psikiyatri geçmişimde vardı süreç nasıl olacak hava degisimi dönüşünde ilk dönüşüm olcak 19 gün sonra @OğuzHan112. Abi ilk dönüşte ne yapmam lazım ilk daha usta birligi bölümlere dagitilmadan Komutanlar askerlige elverişsiz yazmislardi

Üst Alt