Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@dgcnn,

Yani deli hastanesine yatırabilirlermi demek istiyosn abi anlamadım

Abi zaten ruh ve hastalıklara sevk aldım psikatri ama anlamadım birşey

Abi nasıl bi yol izlemem lazım şimdi birliğime katılıp ordamı heyete çıksam yoksa heyet beni araştırma hastanesine sevk etti ya bu test için çürük alırsam ehliyette sıkıntı cıkarmı

Acil bi yol gösterirmisinizz benim için hamgisi iyi olur

@emirsakarya,

Yok durumu şöyle açıklayım; eğer ki hastane emin olmazsa o tür hastaneye gönderebilir. Ben senin direkt uğraştıracaklarını sanmıyorum. Ruh sağlığı hastanesine yatırma olmaz. (Deli hastanesi demeyin) Sadece oradan ek onay isteyebilirler. Yani demek istediğim bunlarla seni uğraştırabilirler. Sen bunlara hazır olman için söylüyorum.

@emirsakarya,
O Test uygulamasını ilk defa görüyorum ama ben babama sağlık raporu alırken o anketi sallayan bir kişiyi direkt bakırköy ruh sağlığına gönderdiler. Bu anlattığım durum istanbul için geçerli. Kötü yapmanız tabii ki işlemleri kolaylaştıracaktır.

@emirsakarya,
Şöyle söyleyeyim babama engelli raporu almak için psikiyateide bekliyorduk be orada psikiyatriye giden askerler vardır. Birine doktor seni sevk edeceğiz dedi. O çocukta sallamıştı. Ben revirdeyken genelde test saçmalığı yoktu. Direk kıta emri verilince giriyorlardı. Dediğim gibi bu değişkenler tamamen hastaneye bağlı.

Arkadaşlar merhaba 47 günlük askerim, bende ileri derecede kekemelik var, ve uyum bozukluğu var, bartında görev yapmaktayım, beni Bartından bursaya hastaneye sevk ettiler, ordan psikyariye gittim, psikayetiri bana tek hekim rapor verdi, F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu, ve sonra birliğime sevk etti, raporda kıta anket formu ile birliğine en yakın hastaneye kontrolü uygundur yazıyor, yarın sanırım hastaneye gidicem komutanla, sizce muaf olur muyum bilgisi olan varmı rica ediyorum lütfen

@dgcnn,
Arkadaşlar merhaba 47 günlük askerim, bende ileri derecede kekemelik var, ve uyum bozukluğu var, bartında görev yapmaktayım, beni Bartından bursaya hastaneye sevk ettiler, ordan psikyariye gittim, psikayetiri bana tek hekim rapor verdi, F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu, ve sonra birliğime sevk etti, raporda kıta anket formu ile birliğine en yakın hastaneye kontrolü uygundur yazıyor, yarın sanırım hastaneye gidicem komutanla, sizce muaf olur muyum bilgisi olan varmı rica ediyorum lütfen

@OğuzHan112,

@OğuzHan112,

Tesekur ederim inşalalh hava değişimi yada çürük alırım çünkü kendimi hiç iyi hissetmiyorum, kesin verirler demi ikizinden birisini yarın

Biri lütfen cevap verebilir mi ben konya da askerim komutanların isteği üzerine 2 günlük izine çıktım ve ankarada bi şubeden hastane sevk alarak gata sa psikiyatri bölümüne gittim doktor 21 gün hava değişimi verdi uyum bozukluğu tanısı koydu hava değişimim bitmeye yakınken tekrardan şubeden hastane sevk alıp gataya gözükebilir miyim komutanlarım kıta anket formumda olumsuz görüş bildirdiler konyaya hiç gelme ordan sevk al biz yine olumsuz görüş bildiririz diyorlar bende gitmek istemiyorum zaten sizce durum ne olur tekrar hava değişimi alabilir miyim nolursunuz bi yardımcı olun

Peki komutanların sizi Konya'da neden hastaneye sevk etme di? Kıta işlevsellik formunu 2 günlük izine çıkarken mi verdiler?

Hava değişimi bitimine yakın sevk alıp tekrar hastaneye gidebilirsiniz? İlk hava değişiminizde birliğine katılması gibi bir not düşülmüş mü?

Genel olarak elverişli değildir raporu almak için birliğinizden devam etmeniz istenir.. fakat komutanların tekrar kıta anket formu doldurup yollarsa elverişli değildir raporu almanızda bir mani yok.. kanaatimce 2. hastane sevkinizde hava değişimi tekrar edecektir,

@batuhantaskın06,

Abi konya da ki hastaneler kıta anket formuma asla bakmadan dinlemeden ezbere ilaç yazdığı için memleketime ankaraya yollandım orda kıta anket formumu şubeden alarak gittim 21 günlük smk sız hava değişimi aldı ama doktor sevk ve kıta anketin olduğu sürece gelebilirsin dedi komutanlarım da konyaya hiç gelme biz yine dolduralım yine şubeden al git diyor ve bende gerçekten gitmek istemiyorum hava değişim kağıdım da bittiğinde birliğinde takip edilmeli aynı sorunları devam ediosa hastanehe sevk edilmeli gibi yazılar var ama doktor hava kendisi sevk ve kıta anketle gelebilirsin dedi ne yapıcağımı bilmiyorum korkuyorum konyaya gitmekten çünkü orda doktor asla yüzüme bakmkıycak @OğuzHan112

Anladım pekii.

O zaman hava değişimi bitimine yakın komutanların askeri işlevsellik formlarını yollasınlar, şubeden sevk alıp aynı hekime(hastaneye) gidin.

Hava değişimi tekrar edebilir,3.de elverişli değildir raporu verilecektir.. birliğine gönderilme ihtimaliniz de var.. bunlar olağan şeyler.

@batuhantaskın06,

Abi uyum bozukluğu için haftaya aynı hekime gitsem şubeden işlevsellik kağıtlarım ile komutanlar da olunsuz dolrucağını söylüyo tanı da uyum bozukluğu olumsuz doldurulduğunda tekrardan hava değişimi alma şansım var mı
@OğuzHan112

@dgcnn,

Bugün gidemedim komutanım dediki salı yada perşembe günleri gideriz nedeni ise, sağlık kurulu o günlerde açık oluyormuş, belki hava değişimi yada muaf verirlerse eve gideyim diye, ama bana diyor kekemelik için muaf vermezler boşuna ümitlenme umudumu kırıyor ne yapcam ya

@OğuzHan112,
Abi yardımcı olur musun bugün gidemedik hastaneye uzman çavuş dediki salı yada perşembe günü gidicez sağlık kurumu açık olduğu için o günler, bana diyor kekemelik için ümitlenme belki doktor çürük yada hava değişimi vermem geri hizmete atar diyor, umudumu kırıyor, oysa ileri derecede kekemelik var

İleri dece kekemelik (disfemi)demişsin? İleri derce disfemi üzerinden yorum yapıyorum.. ileri derecede disfemi askerliğe elverişli değildir.

@srtkaannn,

@OğuzHan112,
Ama komutanım bana diyorki kekemelik için seni muaf etmez psikiyatri doktoru, ben izne çıktım 1 hafta önce, bursada yaşıyorum, bursaya gidince askerlik şubesinden hastaneye sevk aldım, ordan psikyariye gidip çürük almak istediğimi söyledim bu durumum yüzünden, bana tek hekim raporu verdi , ve F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu, kıta anket formu ile birliğine en yakın hastanede kontrolü uygundur yazdı sevk etti, şuan bartındayım birliğimde yarın yada perşembe günü gitcem psikyariye ne olur acaba ya of

Disfemi ileri derece diyorum? İleri derce..ileri derece yazmışsınız? Buna sizmi karar verdiniz hekim mi? İleri derece disfemi diye tanı varmı?

Disfemi'yi geçtim uyum bozukluğu tanı koyulmuş,hava değişimi verilip ilerleyen süreçte elverişli değildir raporu verilecektir.

Bazı şeyler direkt pat diye olmuyor maalesef.

@srtkaannn,

@OğuzHan112, hayır abi bitmedi haftaya cuma bitiyor komutanlarım şubeden sevk al kıta anket formunu da biz yollarız diyor olumsuz doldurcağını da söyledi doktor yüz yüzeyken sevk ve anket formumla gelirsem bakacağınj söyledi ama hava değişim kağıdım da dediğim gibi birliğe katılabilir sorun drvam ederse hastaneye sevk edilmeli diyor sorunlarım da devam edio o yüzden komutanlar da şubeden halledelim hiç gelme diyor

@OğuzHan112,
Psikiyatride kekeleyerek konuştuğum için beni fazla anlamada, ben dedim askerde kendimi iyi hissetmiyorum, sürekli stres oluyorum, insanların içine girmek istemiyorum dedim , uyum bozukluğu tanısı koyup, beni birliğime yakın psikyariye sevk etti sadece

Anladım..kıta işlevsellik formlarını yollasınlar,sevk alıp tekrar gidin bakalım.. Hekim uğraştırmak istemiyorsa elverişli değildir raporu verebilir.

Söylediğim gibi hava değişimi tekrar edebilir, birliğine gönderip işlemlerine oradan devam etmen istenebilir..bunları bilmeni isterim sadece.. iyi akşamlar.

@batuhantaskın06,

@srtkaannn,
Anladım.
Hava değişimleri sonrası elverişli değildir raporu verilecektir..

F43.2 uyum bozukluğu Ben. Hava değişime geldim ve son gün askerlik subesinden hastaneye sevk aldım kıta anket formum askerde kaldı o sebeple heyet başka hastaneye sevk etti ve oda kıta anket formuyla kıtasında hastaneye uygundur yazdı karar verilmedi şimdi nasıl çürük alacam ben ya kafayı yicem ilk aldıgım askerden hava değişimi raporunda kıta anket formunda askerliğe elverişli değildir yazıyor bu hava değişimi raporumda yazıyor ama kıta anket formum kayıp nolacak şimdi lütfen bir yol gösterin

Kollarıma ve boynuma zarar verdiğim için hava değişime yollamışlardı yani

@OğuzHan112

Kollarınına ve boynuna neden zarar veriyorsun? Kesici aletlerle kendine zarar verenlerde yasaklı madde kullanımı sık görülüyor? Sizi de bu durum var mı?

Birliğine katılıp kıta işlevsellik formu ile komutanların seni hastaneye sevk edecek.
Sivildeyken uğraşma boşa zaman kaybı olur..
@emirsakarya,

@OğuzHan112,

Abi bugün olay oldu sinir krizi geçirdim duvarları yumrukladım, bölük komutanım adli sicil açılmasın diye hastaneye götürmedi, dediki cumaya kadar sabret ben askerliğe elverissizdir yazicam senin için kıta anket formuna cuma günü psikiyatriye gidersin dedi, direkt muaf olmama yardımcı olur mu bu bölük komutanının askerliğe elverissizdir yazması

@OğuzHan112,

Bugun birliğime sevk edilcektim sonra 1 saat beklettiler askerlik şubesindeki müdür sonra yeni giddceğim birliğimdeki komutanı aramıs dediki bu cocugu oraya göndercem bu cocugun sağlık sorunları var kıta anket formunu doldurursunuz dedi hastaneye sevk edersiniz dedi sonra bekle dedi bekledim sonra geldi dediki yarın yine hastaneye sağlık kuruluna gidecen dedi tekrar karar vercekler tekrar değerlendirilcen dedi yarın bende hastaneye gidicem sağlık kuruluna neden beni birliğime sevk etmedilerki tekrar değerlendirmem için sağlık kuruluna git dedi cevaplarmısın @OğuzHan112

Hayır uyuşturucu bulgum yok

Üst Alt