Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Bir sorum daha olucaktı ilk 2 hava değişimi veren doktor ankarada şimdi gittiğim yer tekirdağ doktor farklı olucak problem olurmu

Abi kusura bakma tekrar rahatsız ediyorum bir kaç kişiyle sohbet ettim tekirdağ Sürgün yeri çıkamazsın vs dediler biraz kaygılandım açıkçası birliğe katıldığın zaman seni çıkartmazlar vs dediler Ankara’da uğraşmamak için seni oraya sürgün etmiştir dediler ama ne diyorsun bu konu hakkında

Sürgün neden edildiniz onunla ilgili bir fikrin varmı?

Amirlerine veya emre itaatsizlik mi yaptın?

@Uyt,

hiçbir olunsuz davranışım olmadı hava değişimindeyken hava değişimi alanları ankara tutmuyolar demişlerdi o yüzden olabilirmi

@OğuzHan112

Son düzenleme:
@Uyt kardeş sen ankaranın hangi askeriyede görev yapıyodun

@OğuzHan112 selamun aleyküm ben 2 ci hava değişimi aldım 3 cüsü kesin bitiş oluyomu?

Aleykümselam
Sizinle İlgili hiç bir bilgim yok,daha önce konuştuk mu? Hatırlayamadım?

Kısa bir özet geçer misin? Çok kişiye yazıyorum doğal olarak bazen hatırlayamıyorum kime ne yazdım ne sordular vesaire.

@xxciho04,

@OğuzHan112 evet konuştuk ben 13 gün askerlik yaptım hava değişimi verdiler psikiyatri bölümünden ilk başta Z00. 4 tanı belirtilmişti şimdi ise 2 ci hava değişimine geldim bu sefer f43. 2 uyum bozukluğu tanısı ile evrakta yazıyodu bu sefer elverişli değildir raporumu verirler yoksa tekrardan devam ettirirlermi abi

Komutanların Askerlik yapamaz diye rapor tutup hastaneye sevk etmesi gerekiyor.kıta işlevsellik kıta kanaat formu.

2 kez hava değişimi almışsınız 3.de büyük olasılıkla elverişli değildir raporu verilecektir,genelde böyle olur.

@xxciho04,

Son kararı doktor veriyor, isterse kimseyi dinlemez muaf tutar.fakat bazı prosedürler var...formalite bile olsa muaf olmanız için bu evraklar önemli ve isterler sizden.

Komutanların askerlik yapamaz demesi muaf olmanız için oldukça önemli.. yönetmelik öyle der prosedürlere uymak zorundalar.

@xxciho04,

iyi günler hocam ben 1.hava değişim 20 gün ikinci hava degisimim 6 aydı bitiyor yarın birligime teslim oluyorum ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz tşk 16 c maddesine göre.6 ay hava değişimi almıştım

Korkuyorum durumum ne olur yarın birligime gidip teslim olmam gerekiyor

Abi selamın eleyküm şubeden aile hekimine ordan psikiyatriye sevk aldım bugün 1 ay daha hava değişimi aldım 3. De ne olur

@GOK6789,

Korkutacak bir durum yok..sakin olun.
Çok yüksek olasılıkla elverşli değildir raporu verilecektir.

Elverişli değildir raporu almak için birliğinden yapılan işlemler her ne olursa olsun daha önemlidir.

Birliğine gitmeni işlemlerine oradan devam etmeni öneriyorum.

@brsckm,
Şuara da size cavap yazmışım.. sivilde belli bir süre hava değişimi verilir sonra birliğine yollanırsın.. yani süreci uzatmış olursun.. sevil'den elveriş değildir raporu almak oldukça zor.

Merhaba ben sivilde uyum bozukluğu yüzden lisede kaç defa okul değiştirdim okul bıraktım üniversitesi kazanıp gitmedi farklı bir şehire gidip hiç 1 aydan fazla kalmadı.bu yıl asker gitim 3 hafta içinde 2bölük değiştirdim en son sinirden duvarı vurup kolum kırdım Komtan beni psikiyatri randevum aldı ben Oray gönderdi kıta rapor la berabere orda 15 gün hava değişim verdi komutan 15 olmaz git 1 olması söyle gitik değiştirmedi Komtanım çürük alamı istiyor doktora ilk başta 15 veriyoruz dedi gönderdi Komtanda memleketimde tedevi devam etmemi istedi ne yapacağım bilmiyorum dönmek istemiyorum hiç iyi değilim

Hava değişimi sonrası birliğine dönüyorsun.. tekrar hastaneye sevk alıyorsun,hava değişimi tekrar edebilir sonrasında elverişli değildir raporu verilecektir🙋

@Ulaş777,

@OğuzHan112,

Abi Komtan bana memleketimde hasteneye gitmemi söyledi ilça aldım bir faydası olmadı şubeden psikiyatrist sevk aldım çünkü orda ki doktorum evrak yanlış Yazdı hasteneye 2 defa gidip geldik ondan memlekette 2 ci hava
değişim verir mi yolum uzun oldu için komtan gidip gelmemi istemiyor 2 de bir

Memleketinde hava değişimi alırsınız.. muafiyet için birliğinden devam etmen senin için faydalı.

Komutanın gidip gelmeni istemiyorsa kıta işlevsellik ve kıta kanaat formu doldurup eline verdimi? Bence vermemiştir,öyle olmuyor işte,muaf olman için kıta işlevsellik ve kıta kanaat formu isterler senden.

@Ulaş777,

Abi burdan hava değişim veririm verdikten sonra da birliğime gitimde direk muaf olurmuyum sence

Oarsına kesin net bir şey diyemem..hava değişimi olsun sıhhi izin vs birliğinden alman elverişli değildir raporu için daha faydalıdır.

@Ulaş777,

Abi sana daha oncede yazmistim 1 ay hava degisimi aldim kibristan kirklareline gonderdiler 1 ay hava degisimi bitti subeden sevk alip tekrar psikiyatriye gittim 10 gun daha hava degisimi verdi birlige dondugumde elverissiz raporunu alma ihtimalim nedir 2 hava degisimi almis oldum abi @OğuzHan112

@OğuzHan112,
Abi ben kıbrısta askerım gerçekten aşırı bunaldım ddm görüşmeye gittim sıkıntılarımı anlattım haftaya gıne gel dedi sence psikayatriye sevk verirmi psikayatri hava değişimi vermezse izne çıkıp sivilden mi alayım kafam çok karışık bölük komutanı yardımcı olmuyor

Ben şuan kıbrısta askerim geçen hafta bölük komutanıyla görüştüm psikayatriye gitmek istediğimi söyledim oda kızdı ama rdm ye gönderdi gine rdm komutanı anlayışlı karşıladı haftaya kadar kendini gözlemle intihara kalkışma gıne gel dedi
Sizce işlemler nasıl olur
Gerçekten ne yemek yiyebiliyorum ne uyku uyuyabiliyorum çok kötü durumdayım rdm komutanı psikayatriye sevk vermezse izne çıkıp şubeden sevk alabilir miyim kafayı yiyecem yardımcı olurmusunuz

@nurik16,

Hastaysanız zoraki kasıtlı olarak size tavır alacaklarını zannetmiyorum.

İllaki hastaneye sevk edeceklerdir.. komutanlarınla iyi geçinmeye çalış.

Hastaneye sevkin olursa muhtemelen adada görev yapamaz raporu verilip hava değişimi ile Türkiye'ye yollanırsın,

@seyitharzemsah97,
Asker sivilde hava değişimi almak bazen dikkate alınmıyor.

O yüzden özellikle her defasında işlemlerinizi birliğinizden devam edin diyorum... Kesin olarak evet olursunuz diyemiyorum.. hastaneye sev alır gidersiniz doktor değerlendirir.

@Uyt,
Siz şu an hava değişiminde misiniz? Kaçıncı hava değişimi?

Üst Alt