Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Öyle okudum kusura bakmayın..bu aralar biraz sıkıntılarım var,çok dalgınım🙁

Komutanların olumsuz rapor turlarsa çok büyük olasılık*elverişli değildir"raporu verilecektir.

@burakc12,

Hiç bir problem değil abi hepimiz insanız sonucta son bir sorum daha bugün teslim olmam gerekiyordu kendimi cok kötü hissettigim icin yola çıkamadım yarın teslim olucam 1 günden problem olur mu

@OğuzHan112

Oğuzhan Bey ben bu vatan için 15 ay askerlik yaptım. Şimdi askerlik 6 aya düştü. 6 ay çok uzun süre değil. Askerlik 6 aya düştüğü halde günümüzde gençlerin çoğu askerlik yapmak istemiyor. Gençlerin çoğu askerlikten kaçmak istiyor. Gençlerin çoğu askerlikten çürük raporu almak istiyor. Bu gençlerimizin hali ne olacak Oğuzhan Bey ?

Ben de 18 ay yaptım🫡

Her şeyin farkındayım.. hastaya zeval yok..hasta olan bir insana zorla askerlik zeten yaptırmıyorlar.. buna kimsenin de hakkı yok.

Suistimaller çok var doğrudur.. maalesef bu suistimaller yüzünden gerçek hasta olan insanlarda muaf olana kadar bayağı zorluk çekiyor.

Gençlik nereye gidiyor.. sözün bittiği yere gidiyor gibi.

@bayayhan,

@OğuzHan112 abi ben ayın 2 sinde uyum bozukluğundan muaf oldum şimdi durum belgesi sorgulamada 29.11.24 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur diyo bi sorun mu var ne demek bu abi

Daha öncede söyedim.. sistemsel bir şey,belli bir süre sonra düzelir.

Bir sıkıntı yok..rahat ol.

@caner terim,

@OğuzHan112 abim 2.nci hava değişimim bitmek üzere askeri birliğim değişti oraya gidince durumu anlatsam sevk istesem muaf olabilir miyim yardımcı olur musun ALLAH RIZASI İÇİN mutsuzum huzursuzum hicbisey yapmak istemiyorum kalbim, göğsüm ağrımaya başladı artık stresten

@himmet cosar,
Birliğin neden değişti?

Tabiki..hastaysan sevk isteyebilirsin,2 kez hava değişimi almışsın.. muhtemel 3.de muaf olursunuz.

Hayırlı akşamlar bu gün itibariyle psikiyatriden f43.2 uyum bozukluğundan çürük aldım. Merak ettiğim soru şu bu benim hayatıma engel olacak bir şey değil dimi.
@OğuzHan112

@shaarq1, Raporda Neler Yazıyordu Bende Cuma Günü Kuruldan Rapor Alacam Nasıl İlerliyor Sonuçlar Yardımcı Olur musun Özelden Mesaj Yazacagım Size

İş bulmak konusunda biraz sıkıntı çekersin onun dışında herhangi bir problem yok.

He bir de askerliğini yapmayana kız vermiyorlarmış.. işin esprisi tabii ki 😊

@shaarq1,

@OğuzHan112 @OturanBoğa
Hayırlı günler dilerim. Ben salı günü heyete çıkacağım doktor f43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu 2 hava değişimi sonrası. Girecek olduğum heyet tüm branşları kapsıyor sanırım. Dahiliye göz kulak psikiyatri vs... işleyiş tam olarak nasıl oluyor heyette biliyorsanız şayet detaylı bir bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum. Bir de tekrardan kıta anket götürmeme gerek var mı

Doktor sizi heyete mi sevk etti?

Ön muayene de karar verilir.. heyette girince ön muayenede verilen karar onaylanır.

Heyete sevk olduysan tekrar kıta kanaat formuna gerek yok.

@EfeT123,

Sadece psikiyatriden değil tüm branşlardan sokacaklar beni heyete(kardiyoloji,genel cerrahi,dahiliye,nöroloji,psikiyatri vs....) hepsine sokacaklar. Tam olarak nasıl işleyiş onu öğrenmek istemiştim.
@OğuzHan112

Abi benim 2.nci hava değişimi bitmek üzere gidince heyetemi gircem yoksa doktor mu sevk edecek anlamadım yardımcı olurmusunuz Allah rızası için

Abi 2. Hava değişiminden sonra tekrar hava değişimi verilebilir mi diye bir soru yöneltiyor sun.

Ben de diyorum ki,evet verilebiliyor..örnekleri var.

Senin üzerinden genelleme yapmadım.

Özellikle sana verilir yada verilmez gibi bir şey söylemiyorum.

Genelde 2 kez hava değişimi verilir, 3.de muaf tutulur.

Sana kastım yok, neden olsun 🙂

3 veya 4 kez hava değişimi alan da oluyor.. şimdi bunları yazmayalım mı ?

Siz muaf olacaksınız..bunu kaç kez söyledim.

Olası aksilikleri varsayımları göz önünde bulundurup kesin konuşmaktan imtina ediyorum.

Moralini bozacak bir durum yok.. Askerliğe elverişli değildir raporu alıp ailene döneceksin hepsi bu kadar.

@himmet cosar,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
Abi ben çürük aldım ön raporu gönderdiler bu noktadan sonra daha dönmez deme msb onaylayackmış galiba ordan askerliğe elverişli çıkarmı

Peki süreç nasıl olur 1 2 gün içerisinde biter mi? Çok fazla kafama takmaya başladım 2 gündür stresten ölücem. Bilginiz varsa anlatabilir misiniz? Branşlardaki doktorlara gireceğim evet, sonrasında ne olacak peki cevaplarsanız sevinirim. @OğuzHan112

Uyum bozukluğu psikiyatri alanına giriyor.
Sizi psikiyatri gördümü? Psikoloji dışında başka hastalığın mı var?

Perşembe günü heyete sevk etti..salı günü heyet randevu verdi yazmışsın?

Heyete kim sevk etti seni?

@EfeT123,

Üst Alt