Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Abi cok saol peki bende ayrica sol kulak 57 db alti sesleri duymuyor ve 27 derece kifoz var bunlarin birlestirilme gibi bir durum soz konusumudur?

OturanBoğa
Abi cuma gunu kita anket formu ile piskiatriye ciktim, kita anketimi cok olumlu doldurmuslar. Doktara anlattim izah ettim oda kita islevsellik formu istedi heyete cikacagim galiba. Benin sorum su olacak bana once 1 ay ilac tedavisi uyguladilar sonrasinda 21 gun hava degisimi simdi heyetin bana curuk verme durumu varmidir? Yoksa tekrar mi hava degisimi olur bir fikriniz var mi

Bülent abi merhaba abi bana uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi verdiler birliiime dönüşte tekrar doktora gittim ilaç verdiler ilaçlar ciddi yan etki yaptı ayaklarda tutmama hissi yarattı tekrar revire çıkıp tekrar hastaneye sevk ettiler bu sefer asker elverişsizlik belgesi ve kıta anket formu ile hastaneye gittim doktor ankara gataya sevk etti orası çürük verir dedi eğer hava değişimi verirse dönüşte ben vereceğim dedi sence durum me olur ankarada ve doktora sıkıntılarımı anlatırken bana inanmadığını düşüniyorum sence benimle ilgilenirlermi teşekkürler şimdiden abi

OturanBoğa
Bulent abi tekrar merhaba;
Abi doktor beni heyete sevk etti (komtanin kita anket formunu askerlige elverislidir yazmasina ragmen) bu hafta buyuk ihtimalle heyete cikacagim. Ama komutan her kosulda ben bunu tekrar yazacagim dedi. Sorum su olacak komutanin gorusu heyette ne kadar etkili olur? Komutanin gorusune ragmen curuk verme ihtimalleri var midir?

Komutanın görüşleri göz ardı edilmez fakat doktor komutanın olumsuz görüşlerine rağmen kendi kanaatini de kullanabilir. Bu tamamen doktorun insiyatifine bağlıdır. Biraz da şans işi. İyi bir doktora denk geldiğinde sorununu gerçekten anlıyor ve seni sonuca götürüyor.

@canyrd @OturanBoğa
Heyete cikacagim ama idari islerden bana hicbir evrak vermediler. Hastane saglik kuruluna sordum ne evrak istiyorsunuz diye bir dilekce yeter dedi formlara baktim konuyla ilgili bir baslik bulamadim sizlerin bir fikri varmi hangi evraklari bana vermeleri gerekiyor

Ust yazi istediler birlige almaya gidiyorum dr.la konustum komutan gorusleri olumluyken cok zor dedi. Ama heyette degerlendirir dedi. Bilmiyorum ne olacak sikinti basiyor icim daraliyor rabbim insallah yardim eder

@OturanBoğa @canyrd
Bana bir daha hava degisimi verdiler kafayi yicem. Doktor diyor ki komtanlarin bu sekilde yazdikca ben sana curuk veremem diyor. Ne yapicam bilemiyorum

21+21+30 ucuncu hava degisimi bu nereye kadar boyle gidecek komtan olumlu yazdikca

Aileni devreye sokmaya çalış komutanlarınla konuşsunlar. Bu işe yarayabilir.

Bütün raporlar bende olmasına rağmen doktor heyete sokmadı?

Önceki mesajımdan devam:

Elimde olan belgeler Kıta anket formu,Hastane Raporları,Epikriz, Erenköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesin de yatırıldım 20 gün boyunca hepsini inceledi bana tek söylediği şey sen buranın askeri değilsin konya'ya git orada gir heyete dedi ve beni kıtama sevk etti. ?

Halbüki Erenköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi komutanlarımı arıyıp Kıta anket formunu istedi ama askeri heyetleri olmadığı için birşey yapıyacaklarını sadece sevk edebileceklerini söylediler Epikrizin altına da Kartal Devlet Eğitim ve araştırma hastanesinde heyete girmesi uygundur. yazıyor ama doktor bunun yerine okudu hepsini alamam ben seni dedi ve kıtama sevkimi yazdı.

Askeri şubeye gittim ya heyete girceksin yada kıtana gideceksin dediler bana bende heyete girmek istiyorum dedim tamam o zaman baş hekime git sor o halleder dediler o sokabilir mi beni heyete ?

OturanBoğa abi aldım belgeyi 15 haziran da işe de girdim valla sıkıntı yok :) sağolasın düşündüğün için tekrardan abi :)

OturanBoğa abi meraba
Abi ben kibrista a 3 aylik askerim ve bazi psikiyatri sikintilarim oldu ruhsal bunalti fln kimseyle konusmiyom asiri sinir fln var uyku hic yok gibi sorunlar mersine sevk edildim mersinde heyete girdim uyum bozuklugu tanisi koyuldu ve 1 ay hava degisimi ve ilac tedavisi verildi komtanlarim kita anket formuna yapamaz yazmislar 2. Ye gittigimde yine aynisini yazarlarsa curuk alma ihtimalim varmi abi 😕 cidden intihari bile dusunuyorum ...

OturanBoğa

abi komtanlar olumsuz yazmiyo kita anket formuyla tekrar askeri hastaneye gidecem kibrista kafayi yemek uzeriyim abi hava degisiminde 4 tane hocaya gittim 4 üde sana cin musallat olmus dedi ilac iciyom oda uyutuyo canima kiymakdan baska carem kalmadi yoksa kafayi yiyecem ...

OturanBoğa abi
1 ay uyum bozuklugundan verildi simdi tekrar katildim 1 ayda anksiyete bozuklugundan verildi hava degisimi bu is nereye kadar gider gercekden cok kotu durumdayim ben komtan 2 sindede yapamaz yazdi ama yine vermiyolar curugu 3. Uncude verme ihtimalleri nedir ?

Askerden firar etmek

Merhaba;Bülent abi
Ben 2015 yılındaaskere gitmeden öncede psikolojik ilaç tedavisi görüyordum askere acemi birl.gittim 2 kez firar ettim ve beni mahkemeye vermişler usta birliğine gittim ve orda beni hastaneye gönderdiler toplamda 1+2+3 Yani 6 ay hava değişimi sonu psikiyatri Heyet-i muaf verdi. Şimdi yıl 2018 tebligat geldi mahkemede 1 yıl hapis cezası 10 aya düşürülmüştür diye şuan kesin karar olamadığın için istinaf dilekçesi yazmam gerekiyormuş ve durumumu izah ettim raporum olduğumu söyledim zaten mahkemeye de raporun gitmesine rağmen 10 ay hapis cezası verilmiş dilekçeyi gönderdim ama sonuç ne olur.

Abi yardim et ya

Abi bana 1 ay uyum bozuklugundan
1 ayda anksiyete bozuklugundan verildi
Kibristayim cin musallati fln var dediler ilac kullaniom ama yapamiyom askeriye daha kotu ediyo benni komtanlar 2 kere doldurdu kita anket ikisindede yapamaz yazdilar ama doktor 6. Aya kadar hava degisimi verilir dio gercekden oylemi ayda bir gelip gidicek durumumda yok intihar edicem abi o noktaya geldim yardim et yaaa OturanBoğa

F432

Bülent bey ben askerde intihara kalkistim ailevi sorunlarından dolayı bana 1 ay hava değişimi verdi doktor bittti birliğine geldim 10 gün istiharat verip kıta anketi ve işlevsellik formu ile başvurması uygundur dedi ve komutanlar işlevsellik formuna askerlik yapamaz diye yazdı bugün doktorum heyete sevki uygundur yazmış durum ne olur muafiyet alabilirmiyim

Selamün aleyküm arkadaşlar ben 2009 da askerlikten firar ettim ve geçtiğimiz ay teslim oldum 10 sene firar kaldim geçen ay teslim olduktan sonra dayanamayip tekrar firar ettim KTM den ordaki yüzbaşı beni aradı neredeysen gel sana kita anket formu doldurup seni gondericem dedi neyse kita anketle hastaye gittim psikiyatri doktoru bir ay hava değişimi verdi bir ay sonra kita anket ve işlevsellik formuyla gelmesi onerilir yazdı neyse eve geldim hava degisminde iken askerlik şubesine gidip tekrar psikiyatrye sevk aldım ordaki doktor da c17 uyum bizuklugundan 15 gu hava değişimi verdi hava değişimi biyiminde birliğine katılması silahsız mühimmat siz ve gece nöbeti muafiyeti ve klinige kontrolü uygundur yazdı ayın 5inde teslim olucam sizden ricam ben gidince e olucak beni tekrar sevk ederler mi yardımcı olun Allah rızası için çok çaresizim beni tekrar sevk ederlermi

Sytkrts
Hava değişimi bitiminde birliğine katıl.doktorun verdiği raporu birlik amirine mutlaka ver.kıta işlevsellik formu ile sizi tekrar hastaneye sevk edeceklerdir.Muaf olacağınızı düşünüyorum/Geçmiş oldun...

Kaç gün içinde sevk ederler beni peki kardesim orda durmaya dayanamıyorum nefesim daraliyor

Bide bana bı numara verebilr misn yada birebir gorusebilecegimiz bı sayfa rica etsem

Sytkrts
Bana mı dediniz?
Bana bir şey soracağınız zaman etiketleme yapın.bu şekilde kime söylediğiniz anlaşılmış olur...

Kağan55
Evet size sordum bana bı yardımcı olursanız çok sevinirim

Size ulasabilecegim bı numara var mı acaba rica etsem

Sytkrts
Prensip olarak numara vermiyorum, sorularınızı forumdan sorun yardımcı olmaya çalışalım...

Sytkrts
Gidince direkt birlik amirine gidin, sizi işlevsellik formu ile hastaneye sevk edecektir...

Kağan55
Teşekkür ederim peki firarimdan dolayı mahkemede çok ceza alirmiyim bide mahkemesi var bu işin

Üst Alt