Hayatımda bir kere kız istemeye gittim ve kızı kapıp evlendim

Eşim engelli değil. Maşallah, sapa sağlam birisi. Ve son derece tutumlu.
2 evladım var. Hamdolsun Allah'a bugüne kadar sıkıntısız bir şekilde geldik.
Maddi açıdan çok şükür sıkıntı çekmedik ama bu eşimin tutumlu olmasından kaynaklanıyor.
Gereksiz harcamalar yapmadık, ayağımızı yorgana göre uzattık.
Bir kilo aldığımız bir şeyi zaman zaman yarım kilo aldık veya hiç almadık ama kimseye muhtaç olmadık şükür.
Evlenmekten korkmayın ancak erkekler mutlaka
tutumlu, şükür sahibi, kanaatkâr ve gözü tok bir hanım bulmaya baksınlar. "Onda şu var, ben de isterim" diyen kızdan kesinlikle uzak dursunlar. Ağzınız laf yapsın, güzel konuşmasını bilin. Ve sakatlığınızdan ötürü asla korkmayın ve çekinmeyin. Olursa olur olmazsa olmaz kardeşim. Koca dünyada bir tane kız yok ya. Allah belki daha iyisini karşınıza çıkarır. Cesaretli olun.
Hatun kısmına gelince onlar da erkeğin parasına, puluna, yakışıklılığına, mevkisine, malına kanmasınlar, iyi konuşan, eveleyip gevelemeyen kumar ve içki ama özellikle de kumar alışkanlığı olan erkeklerden uzak dursunlar.
İnanç konusu çok önemli hatta inanan insanlar için en önemli husus budur. Bunu asla aklınızdan çıkartmayın.
NOT: Özellikle erkeklere ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI'nın MARİFETNAME isimli eserini okumalarını şiddetle öneririm. Çok kalın olan bu kitapta 20-25 sayfalık bir kısımda hatun kişinin uzuvlarına göre (el-kol-ayak-burun-dudak-göz vs vs) bir karakter tahlili yapılıyor ki aklınız şaşar. Hem gülersiniz hem de "Hadi ya?" dersiniz hem de "hakikaten de doğru be" dersiniz. Kesinlikle okuyun. Ondan sonra kız aramaya başlayın.