Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

@seda73838, ben beni biraz sevebileceğine inandığım kişiyi direk alicam hayatıma sokucam denicem uzun zamandır asosya şekilde üzgün devam ettim hayatıma hatta eşimle beraber dondurma dükkanı işletirim diye planlar yalıtımda birini bulamadım hastalanma dan öncelerde herşey iyiydi evlenme teklifi bile almisligim var 😅

Sosyal hayatimda fazla kız yok o yüzden geç gerçeklesicek planlar bunlarda bir şekilde hızlandırmak lazım babamlar sağken herşeyi bir an önce yoluna koymam lazım onlar varken mantıklı herseyime destek verirler.

Bir kişi evlenmek istiyorsa nasıl olursa olsun KENDİNE güveni varsa ve ekonomik açıdan rahatsa evlenebilmeli.

@seda73838,
Örnek veriyorum, beni çevremde evlendirmek istiyorlar ama ben ilaç kullandığım için buna pek yanaşmıyorum.
(İLAÇ KULLANDIĞIMI BİLSİNLER İSTEMİYORUM)
(BENİM İÇİN ÇOK ZOR BİR DURUM BU)

@sokr@t,
100 K kiradan 100K çalıştığım firmadan geliyor çok şükür 🙏

@Mustafa _10, Cumhurbaşkanın 3 emeklisi 10 milyon maaşı var heyy sen nerde yasiyon Venezuela mı 😁100K kiradan 100K maaşım var çok şükür

Bekar kalmak istiyorum 21/k

@Breh43, engelli raporunu iptal etmeyi denedin mi? 0 vermeleri lazım.

@Pickle, Hayır ne denedim nede arastirdim süresi dolmasi yetmiyor mu. Şuan böyle dusunuyorsun ilerde ailen yanında olmadığında yada aile kurmayı istediğinde göçen ben seni yada birilerini sevmeye hazır olduğunda :))

yaş olmuş 35 bu saatten sonra evlilik hayal en azından bi 100 bin sadece düğün salon fiyatı daha alacağın altını vs saymıyorum düzenli aylık 50 60 bin lik işin olacak evin olacak vs vs daha saysam bitmez bu şartlarla zor

@xertanx,

18 yaşında raporu alınca fazla farkına varamadım tabi olanların.

Yakında 10. seneyi dolduracak, daha yeni yeni düşünmeye başladım bu konuyu.

Maddi ve manevi bir problemim yok, hastalık da neredeyse kendini unutturacak kadar uzak benden.

Tüm bunları toplayınca evliliği sanırım kumar gibi görüyorum. Kazanılması durumunda gelen mutluluğun kaybedildiği takdirde gelecek yıkımdan çok daha az olacağı bir kumar.

Kendime sürekli şunu soruyorum: Bu kumara değer mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: ada
Ben öyle düşünmüyorum hastalıkta sağlıkta hayatı paylaşmak demek evlilik bunun bilincinde olmayan zaten evlesede bir halt olmaz bı iki aya boşanır

Arkadaşlar bereket ve nefis terbiyesi yoksa ne kadar kazanildiginin hicbir önemi yok... Gönül kendine benzeyen gönüle kadar. 2 yil emekli maaşı ile kiradayim. Ve bez baglayan çocuğum var. Elhamdülillah bende esimde ac gözlü değiliz. Herşeye tamah etmiyoruz. Evlendigimde bir kurus birikmiş param yoktu. Asgari ücret ile çalışıyordum. Çok şükür aptal aptal masraflardan uzak durduk. Altinmis düğün salonuymus gibi şeylerden uzak durduk. 100 kişilik bir düğün ile yuvamızı kurmuş olduk...
Bir kerelik yapacaginiz dugun icin yillarca acısını çekmek cok salakça. O yuzden böyle aptalliklari diretmeyen insanlar arayin. Gönlü zengin olmayan ile birakin evlenmeyi iki bardak cay içmek bile zehir zıkkım olur insana. Gönlünüz güzel ve zengin olsun. ALLAH c.c ta herkesin gönlüne göre versin...amin

öncelikle evliliğin isteyip istememekle direk ilgisi yok güdüleri kısa bir süre bir tarafa bırakırsan olayın ekonomik sosyo kültürel hukuksal cinsel iletişimsel birçok boyutu var o acıdan bu daha çok hazır olup olmamakla ilgili bir konu. Mahalle baskısı yada güdüler ile çıkılan yolun insanlara nerelere getirebildiğini her akşam heberlerde yada gazetelerin 3 . sayfalarında üzüntü ile takip ediiyoruz. Konunu aslına bakarsan engelli olup olmamaklada ilgisi yok bireyin engelli yoktur lakin yukarda saydığım nedenlerden dolayı hazır hissetiyor olabilir. Yukardaki ogunluğa erişmiştir fakat ailesinde yaşadığı olumsuz deneyimlerden kimseye bağlanamıyor, güvenemiyor olabilir. Evlilik kurumuna inanmıyor olabilir. Doğasına aykırı buluyor da olabilir

@m.okanoyun,
22 bin trl ile aptal aptal maasraf yapmanıza vakit kalır mı :)
Kira,Fatura yol parası ödedikten sonra ekmek alacak para kalmaz çocuğuna bez alamazsın millet istediğin iyer içerken belki kuru ekemk bile alamazsınız. Kendinizi kandırmayın.

@m.okanoyun,
İşte aradığım durumun vücut bulmuş hali.

Ne mutlu size ki (kendi görüşüme göre) doğru olana denk gelmiş/bulabilmişsiniz. Allah dert zeval vermesin.

İmkan bulursanız kesinlikle evlenin , bazı insanların ağzına bakmayın , kaç tane engelli evli insan görüyorum millet mutlu, sonra sap gibi tek kalırsınız hayatta , hele yorumlarda asgari ücret muhabbeti yapanları hiç muhattap bile almayın, evlilikte bereket vardır , evlendikten sonra kaç tane durumu düzelen adam gördüm

son 5 yılın boşalma istatisliklerine baktınız mı :) :)

Kişinin Ekonomik Durumu İyiyse Evi Arabası Geliri İyiyse Evlenmesinde Bir Sakınca Yoktur Ama Evlenmeyi Tercih Etmiyorsa da Mantıklı Bir Karar Vermiş Olabilir Evliliği Sadece “Yalnız” Kalma Korkusuyla İçine Girmek İstenilen Bir Düzen Olarak Görülmesi Saçmalık Olur Bu Kadar Büyütmeyin Yalnız Yaşayarak Mutlu Olan Minimalist Bir Şekilde Düzeni Olup Huzurlu Yaşayan Çok İnsan Var Bir Kedi Bir Köpek de Dilleri Olmamasına Rağmen Yalnızlığına Ortak Olabiliyor Bu Hayatta

• Beğen
Reaksiyonlar: ada
Yaşım 32. Öğretmenim. İyi birisi karşıma çıkarsa evlenmeyi hemen düşünürüm

Nerede tanışacaksın da nerede evleneceksin. olmayacak duaya amin denemeye son verdim

Dostlar birbirimize hakaret vari sözler sarf etmeye gerek yok seviyeli bir şekilde gayet düzgün fikir alışverişi yapabilmeliyiz her zaman lütfen kırmadan dökmeden birlik ve beraberlik içinde güzel yorumlar yapmanızı diliyorum

@Polmiks,

Gönül zenginliği dedim. Herşeye tamah etmeye gerek yok dedim. Bulundugum ilde 20 bin TL ye de kira var. 7.5 bin TL yede. Restorantin birinde 200 tl ye de yemek var 75 tl ye de. Seçimlerini dogru yap, ALLAH c.c isyan etme ve şükret. Yetinmeyi bil. Sonra ALLAH c.c in yardımı ile her şeyin üstesinden gelebilirsin.

Hayatımda bir kere kız istemeye gittim ve kızı kapıp evlendim:)
Eşim engelli değil. Maşallah, sapa sağlam birisi. Ve son derece tutumlu.
2 evladım var. Hamdolsun Allah'a bugüne kadar sıkıntısız bir şekilde geldik.
Maddi açıdan çok şükür sıkıntı çekmedik ama bu eşimin tutumlu olmasından kaynaklanıyor.
Gereksiz harcamalar yapmadık, ayağımızı yorgana göre uzattık.
Bir kilo aldığımız bir şeyi zaman zaman yarım kilo aldık veya hiç almadık ama kimseye muhtaç olmadık şükür.
Evlenmekten korkmayın ancak erkekler mutlaka tutumlu, şükür sahibi, kanaatkâr ve gözü tok bir hanım bulmaya baksınlar. "Onda şu var, ben de isterim" diyen kızdan kesinlikle uzak dursunlar. Ağzınız laf yapsın, güzel konuşmasını bilin. Ve sakatlığınızdan ötürü asla korkmayın ve çekinmeyin. Olursa olur olmazsa olmaz kardeşim. Koca dünyada bir tane kız yok ya. Allah belki daha iyisini karşınıza çıkarır. Cesaretli olun.
Hatun kısmına gelince onlar da erkeğin parasına, puluna, yakışıklılığına, mevkisine, malına kanmasınlar, iyi konuşan, eveleyip gevelemeyen kumar ve içki ama özellikle de kumar alışkanlığı olan erkeklerden uzak dursunlar.
İnanç konusu çok önemli hatta inanan insanlar için en önemli husus budur. Bunu asla aklınızdan çıkartmayın.

NOT: Özellikle erkeklere ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI'nın MARİFETNAME isimli eserini okumalarını şiddetle öneririm. Çok kalın olan bu kitapta 20-25 sayfalık bir kısımda hatun kişinin uzuvlarına göre (el-kol-ayak-burun-dudak-göz vs vs) bir karakter tahlili yapılıyor ki aklınız şaşar. Hem gülersiniz hem de "Hadi ya?" dersiniz hem de "hakikaten de doğru be" dersiniz. Kesinlikle okuyun. Ondan sonra kız aramaya başlayın.

@alifatih1958,
👌 Evlilik konusunda güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz.

Sizin aile saadetiniz de daim olsun inş.

Son düzenleme:
@Descartes, @aydünyavaz,
Evli olanların da, evli olmayıp ailesi ile birlikte veya yalnız yaşayan tüm arkadaşların da mutlu olmasını dilerim.
Evlilik güzel şey insan evinde huzur buluyor ancak eş seçimi çok önemli. Erkek veya bayan fark etmez, yanlış bir eş ile berbat bir evlilik yaptığınızda cehennem hayatı ile daha dünyada tanışmış oluyorsunuz. O nedenle geçici olan maddiyat, makam, mevki yerine daha gerçekçi ve ömür boyu sürecek hasletlere öncelik tanımak gerek.
Allah herkese hayırlı kısmetler nasip etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın.
Önerdiğim kitabın ilgili kısımlarını erkekler mutlaka okusunlar. Kitabın kalınlığı (bir tuğladan daha kalın) gözünüsü korkutmasın. Muhtemelen internette bulabilirsiniz, bedavadan indirip belirttiğim kısımlarını okuyun, yararını göreceksiniz.
Selametle

isterim tabi ama bir çok engel var önümde hayat şartları doğru insan rahatsızlık bunlar önemli

Mesele dogru insani bulmak değil! Mesele dogru insan olmak... Boşuna dememişler tencere yuvarlanir kapağını bulur diye. Baskalarinin kişiliğini karakterini arastirmaktan kendimizinkini unutuyoruz. Ihmal ediyoruz. Sonuc itibari ile biz birini sevsek o bizim kisiligimizi karakterimizi sevmiyor. Bu konuda da sonuna hakli. O kadar uğraşmış nefsini kendini terbiye etmis biri neden kişiliksiz karaktersiz biri ile bir yuva kurmak istesin ki?

26 yaşındayım 1 sevgilim dahi olmadı psikozum çok hafif ve %0 engelli raporu vermiyorlar . sadece atak yaşadım 1 kez ilaçları en düşük dozda kullanıyorum ve iyiyim ama çok naif kibar utangaç olduğum için kızlarla tanışamıyorum ya da hep çok yakındaki kızlara yürüyorum bu da utanç verici oluyor onlar da görüldü atıp veya arkadaş kalmamızın daha doğru olacağını söylüyorlar dediğiniz gibi nerede bulucaz da evlenicez ben de bu konuda çok muzdaripim 70 80 yaşında insanlar bile buluyorken benim pek ümidim kalmadı artık kovalamayı bırakacağım ama en azından 1 tane bile sevgilim olmadı demek istemiyorum ayrılsak bile 1 tane oldu demeyi istiyorum ileride..

hayır bence mesele doğru insan olmak yada doğru insanı bulmak değil. iki kişi evlenir ikiside karakterli düzgün insandır ama evliliği yapamazlar birşekilde olmaz yani. bunun en öneli nedenlerinden biri insanların birbirlerinin sınırlarına saygı göstermemesi ve belli bir aşamanın ardından herkesin birbirinin sıınırını ihlal etmesi sobuç olarak saygı denen kavramın kalmaması saygını kalmadığı yerde ise sevginin başlangıçtaki gücünü koruması ise oldukca güç.

Üst Alt