Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

Kısaca insanlarin seçimlerine karisilmamali nefret soylemleriyle
Kişiler kendilerine ve dünyaya gayet düzgün ve olması gerektiği gibi bakıyorlarsa maddiyatlari da varsa evlenip bebek yaparlar
Tercih meselesi
Sorumluluk alamayan kendini tanimayan sevmeyen saygısı olmayan ne evlesin ne bebek yapsin
Aldatma potansiyeli olan da bi zahmet düşünmesin evlilik

Evlilik bağlılık işidir saygı sevgi işidir

Son düzenleme:
Bir de bıkma durumu oluyosa aynı kadından kesinlikle evlenmemeli bi erkek
Aldatmaya kadar gider çünkü
Annenin bebeğin onurunu çiğneyip hakaret etmenin anlamı yok yani kadina
Ya dr la bi çözüm bulup o şekilde evlilik yapmalı ya da yoksa çözümü yapmamalı
Kadıni enayi yerine koymamali yani

Arkadaşlar adölesan fantezilerini bi kenara bırakıp hayatın gerçeklerin bakmanızı tavsiye ederim.. eğer her iki tarafın da düzenli bi geliri yoksa , evi kira ise . karın tokluğuna çalışıyorsa, yapılan evlilik bir süre sonra her iki tarafı yıpratmış ve eksilmiş bir şekilde sonlanmaya mahkumdur .
emekliyim, çalışmaya devam ediyorum ve inanın düşmemek için elimden geleni yapıyorum .. Sagopa kajmerin de dediği gibi düşersem yanarım ..
bu hayat, hele hele günümüzde ekonomik güce sahip değilseniz . eşiniz sizi terk edecektir yada siz eşinizden uzaklaşarak kopacaksınız . çünkü geçinmek için tüm enerjinizi harcayacak birbirine ayıracak ne vakit nede enerji bulacaksınız ..

@ipek., sevgi eninde sonunda bitecektir . evlilik bir bina gibidir .. sevgi bina çevresindeki bahçedir, ama binanın temeli güven, saygı ve sağlanan imkanlardan oluşur.
bahçe bakarsan yeşil kalır hele birde bina temeli sağlamsa o zaman sorun yok .
ama bahçe dışında yukarıda yazdıklarım içinden biri eksik olursa.. minik bir sarsıntıda yıkılır o bina ..

Son düzenleme:
@black bishop, İki tarafta sıkı sıkıya dinine bağlıysa sorun olmayabilir gerçekten. Kimi insanlar karnı doysa, bir kaç parça kıyafeti, sağlığı ve başını sokacak kira da olsa bir evi olsa bile şükredip halinden memnun olabiliyor. İki tarafta dinine çok bağlıysa, haline şükretmeyi biliyorsa, Dünya'yı değil ahireti ana hedefi yapmışsa bence o evlilikte Allah dilerse yürür...

@Sarman, Müslüman biri zaten ateist, deist, müşrik biriyle evlenemez. Ama kendine dindarım diyen birinin de insaflı olmasını beklerim zaten...

@zorbaadam, gerçek dindarsa ben de öyle beklerim ama dindarım diye gözüküp aslında inanmayan birisi ise ondan Allah korusun müslümanın ateist ile evlenmemesi konusuna gelince doğrusu budur ama karı koca arasında dinden daha önemli uyum konuları olabilir örneğin müslüman olup hristiyan ile evlenen de var örneğin almanya ya göç edip orada almanla evlenen türkler de var

Valla bende evlenmek istiyorum ama beni hastalığımla kabul eden çıkar mı orası ayrı :)

@İtachi, Sizin hastalık kötü değil.Bir ninja suikasti olsa sola kılıcı saplayacağından yaşama devam edersiniz.Sol kalp değişik bir olay.

@NewDay Hocam kötüsüne iyisine bakmıyorlarki kız tarafı direk askerlik yaptı mı diye soruyor hayır diyorsun hastalıktan yapamadı. Sonra hastalığı soruyor vs. konu kapanıyo zaten :)

Bu arada olay sadece kalbin sağda olması değil, bu hastalık gerçekten zor çeken bilir, bizim vücutta siller yok nefes alınca tüm hava akciğere gidiyor pis-temiz hava ayrımı yapamıyor vücut sillerimiz olmadığı için. Ama normal insanlarda normal nefes aldın diyelim, pis havayı sil tutuyor akciğere gitmesini engelliyor, bizde o yok işte, o yüzden akciğer hep balgam üretiyo, daha fazlası da var elbette ama benim bildiğim en azından böyle

Biz 20 ay askerlik yaptıktan ne oldu.sejitte verdik gezide verdik.kellede aldık.sonucta hep yalnız kaldik

Bu devirde tek geçerli şey para.sevgi aşk saygı hepsi yalan.yeterki paran olsun

@İtachi, askerlik yapıp yapmadığını neden soruyor ki insanlar? Askerlik yapanları errrrkek olarak mı görüyorlar acaba? :) Askerlik yapmayanlar eksik mi oluyor?

@Mara genel sorulur ya böyle işte nereli, işi ne, askerliğini yaptı mı vs. klasik sorulardan. askerlik muaf denilince neden muaf diye soruyolar, hastalık deyince bitiyor zaten gerisi gelmiyo :) bence de eksik değil vatana hizmet için illa askerlik şart değil günlük hayattaki davranışlarıyla bile vatana hizmet edebilir bir insan

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@İtachi, Askerlik sakaldan belli oluyor.Jilet vurdunuz mu siz??Bir de sizin bu dezavantajın ilaçla tedavisi var mı veya yeme içme bir şekilde akciğeri temizlemek için bir şey mevcut mu?

ya abi psikolojik yönden ciddi rahatsizlik varsa birak kiz vermeyi işte vermiyorlar ben girecektim normalde işe belediyede dediler fiziksel engelli olsa olurda psikolojik olmaz millet öyle bir yanlis anliyorki psikolojim olunca sanki psikopatmis hemen vurup kırıp zarar verecek saniyorlar

@ahmet0099, Ortopedik engelli çok tutuyor.Dediğiniz gibi 5 6 yerden elendim ben.Geçen bir bipolarla iş görüşmesine girdik.Bir dışlama var.Üç kişiyiz ben bipolar birde ortopedik engelli.O da emekli olmuş para yetmiyormuş.

@ahmet0099, bir de sanki hastalanmak bizim kabahatimizmiş gibi. Suçlu oluyoruz. Yine çıkar engellileri ayrıştırıyorsun diyenler ama alakası yok, bedensel engelliler öyle öcü gibi görülmüyor.

@NewDay, aynen hocam malesef öyle durum psikiatriye bir kere gittin mi direkt deli damgası vuranlar bile var

@Mara, evet cifte standart gibi engelliyi bile seciyorlar

@NewDay yok jilet vurmadım hiç, antibiyotik kullanırsam öksürük kesilir full ama ölene kadar antibiyotik kullanılmaz ki. Sağlıklı beslen, bol su iç dedi doktorlar ama bu bir nebze azaltıyor, ciğer tamamen temizlenemiyor maalesef

@ahmet0099, çok yakın bir zaman önce belediye de bir işe başvurdum. işe alım konusunda yetkili abi "senin gibi engeli belli olmayanları, ruhsal olmayanları istiyoruz." tarzında konuştu...

@İtachi, C vitamini işe yarıyormuş akciğer için.Demir emilimini arttırıyor c vitamini.Demir eksikliğinden hayvansal gıda fazla tüketiliyor...Jilet hiç vurma ben vurdum favoriler düzelsin diye bu sefer suratıma vurdular.Çizik delik var.Küçük küçük bunlar ama jilet vurduktan sonra oldu.

@NewDay Bir ara macun yiyodum bakalım tekrar başlarım belki, yok hocam jilet vurmak zaten dinimize göre de uygun değil ben genelde kısaltıyom 3 e vuruyom en fazla, sıfır sinek kaydı hiç yapmadım berbere özellikle uyarırım

@zorbaadam, Tevrat'ta şöyle yazıyor mesela, eminim İslam'da da benzeri vardır.

"Sağıra lanet etmeyecek, körün önüne engel koymayacaksın. Tanrın'dan korkacaksın. RAB benim."

Konu çok dağılmasın ama illaki Tevrat, Kuran okumaya da gerek yok. Kişi ateist bile olabilir. Bu bizi ilgilendirmez. Allah vicdan denen bir şey yaratmış ama bazılarında o yok galiba.

Üst Alt