Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

Yani insan engelli diye evlenmeye mutlu yuva kurmaya hakkı yok mu diyorsunuz? Oldukça saçma bir düşünce.. bu benim çok zoruma gidiyordu halen öyle ama artık umursamıyorum eskisi kadar böyle düşünen insanları

Ben hiç bir zaman o şekilde düşünmedim.tek şunu bilirim.beni seven sayan değer veren.ayni şekilde bende onu sevip satacağım anlatacağım biri olsun.turkiyenin her yerinde sevdiğim kişiyle yaşamak isterim.ve onunla bir ömür boyu mutlu etmek ve mutlu olmak isterim

Önceden engelliler buluşması olurdu. O zaman İzmir'de engelliler buluşması düzenlendi bir çift ile tanıştık.erkek fiziksel engeliydi bayan engelli yoktu.evlenmjsler hatta sevimli bir kız çocukları vardı.ustelik bayan kahireliydi çokta mutlu bir evlilikleri vardı.o zaman onlara gıpta ile bakıp sevinmistim

Evlenmek dert , evlenmemek dert
evlenerek hayatının hatasını da yapanlar var
evlenip mutlu olan da
Hayırlısı neyse o olsun
Evliliğin fazla üstüne gitmiyorum olmuyorsa zorlamanın anlamı yok

İnsanlar şu konuda çok büyük bir yanılgı yaşıyor: Evlenince mutlu olmuyorsunuz. Ne yazık ki engellilerde bu düşünce çok fazla, evlenemedikleri zaman da hayata küsebiliyorlar. Evlilik hayatı toz pembe değil, engelli olunca da ayrı bir külfet taşıyor içerisinde. "Engelliyim diye mutlu olmaya hakkım yok mu?" diyoruz ama evlilik=mutluluk anlamına gelmiyor. Romantik düşüncelerden sıyrılmak lazım.

• Beğen
Reaksiyonlar: None
@Mara, evliliğe böyle bakılma nedeni bizim kültürümüzdeki "aile" olgusuna büyüm önem verilmesi. (yani önceden öyleydi)

Evlilikte hayır vardır, çocuk bereketiyle gelir vb. onlarca deyiş.

En son; abi bırak adayı, şuan aday çıksa benim madden kendimi hazırlamam en az 2 seneyi bulur dedim yine mistik deyişlerden olan "kervan yolda düzülür yiğenim" ile karşılaştım.

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
Üst Alt