Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde sağlık hizmeti 20'lik diş çekimi yapar mı?

CORTU

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
141
Merhaba 1,5 yıl önce özel diş merkezinde kanal tedavisi yaptırdım. Tedavi yapılan dişimde sorun yok. 20 lik dişin çekilmesi gerekiyormuş. 2 gün önce dondurma yerken sag üstte 20 lik dişimden uzakta olan diş te yogun sızlama oldu. Diş hekimine anlattım 20 lik dişten kaynaklandıgını söyledi. Çekim ücreti yüksek oldugu için ne yapacagımı bilmiyorum... daha önce diş hastanesine gittigimde sürekli azarlama vb. Durumlarla karşılaştıgım için ayrıca saatlerce süren tedavilerde hareket etmeme izin vermediler aynı pozisyonda saatlerce kalamıyorum evde saglık hizmetinde diş çekiminden faydalanan varmı? Evden çıkıp hastaneye gitmek zor benim için şartları ve tedavi şekĺi nasıl? Bilgi verirmisiniz ?

@CORTU, Böyle bir şey olamaz diş çekimi için bayaa bir teşkilat lazım hele 20 lik diş çekim daha zor.

Evde sağlık hizmetini çok yaşlı, yatalak vb hastalar için veriyorlar.

Her başvuran faydalanamıyor yani.

Genelde yaptıkları muayene edip kan alıp sonuçlarına göre ilaç reçete etmek.

Ama diş hastahanesinde yetkili birilerine örneğin başhekim gibi pisikiyatrik durumunu anlatırsan yardımcı olabilirler belki.

@kara duman benim psikiyatrik sıkıntım yok nasıl böyle bişey çıkardınız anlamadım .. özel bireyler anlayışsız kaba nezaketten yoksun diş hekimleri ile karşılaşılaşıyorsa her özel bireye sizin psikiyatrik sıkıntınız var diyemez siniz... dogru bulmadım yaklaşımınızı

diş çekimi işlemlerinde kanama vs gibi ihtimaller olduğu için evde hizmet vereceklerini zannetmiyorum.

Son düzenleme:
bende aşı fobisi var ben de dişçilerde duramıyorum baygınlık geliyor. hiç diş çektirmedim kanal tedavisi çok bunaltıcı dolgu tedavilerine zar zor dayanıyorum. Allah kolaylık versin cerrahi müdaleler zor

Evde saglik hizmeti cok hafif islemlerde gerceklesiyor. Pansuman, tansiyon olcumu vb. 20'lik dis cekimi icin rontgen cekimi lazim, ara sira bakabilir tekrar rontgen cekip hekim. Oyle hafif bir islem degil yani. Hastaneye gitmeniz sart.

Büyük hastahanelerde sentasyonla yani bayıltarak diş tedavisi yapıyorlar.Engellilere öncelik var raporunuz varsa büyük hastahanelerde yapıyorlar.Tabi bayıltma vesaire kan veriyorsun bir de riski var.Sıkıntı yaratabilir.Onun dışında bayıltılarak halledebilirsiniz.

Özel diş klinigine gittim kanal tedavisini çok rahat yaptırdım diş hekimine korkularımı sıkıntılarımı vb. Anlattım röntgeni çektiginde 20 lik dişin çok iyi olmadıgını söylemişti.. şimdi 20 lik dişten uzaktaki diş etim acıyor çekim ücretini yüksek istedi. Çalışmıyorum mecburen hastaneye gitmeliyim ve bedenim uzun süreli aynı pozisyonda kalamıyorum dr. Un ara ara bacaklarımı hareket ettirmeme izin vermesi gerekiyor keşke bi çok yere özel bireylere hizmet verecek poliklinik açılsa bu arada diş düzgün çıkmış...

@CORTU, Pisikiyatrik sıkıntılı olmak utanılacak, ayıp bir bir şey mi!?
Siz nasıl özel bireyseniz onlarda özel birey esas ben pisikiyatrik engelli zannetmiş olmama böyle tepki vermenize şaşırdım.

Ben anlattıklatınızdan ve forumun çoğunun pisikiyatrik engelli olduğundan öyle anladım ben pisikiyatrik değil fiziksel engelliyim diyebilirsiniz bunda art niyet aramak garip alınganlığa gerek yok.

Sorunuza gelirsek devlet diş hekimleri çoğu yerde genelde kaba arada istisnalar var tabi ki evde olmaz diş tedavisi olsa bile aynı doktor gelecek değişen bir şey olmaz.

evde bakım elbetteki diş çekimi yapar ancak bunun için mobil diş istasyonu gereklidir
444 38 33 evde bakım çağrı merkezinden randevu alabilirsin
muhtemelen her hastahanede mobil diş hizmeti yoktur

senin ghastaneye gelebilecek yada gelemiyeccek durumda olabilmene göre yardımccı olurlar mutlaka

@kara duman hayır kesinlikle hiç bir hastalık yada engellilik utanılacak bir şey degil.. anlattıklarımda sadece evde saglık hizmetinde diş çekimi var mı sorusunu sordum engelli olmasam bura ya bu soruyu yazmazdım ve evde saglık hizmetini sormazdım ... burası engellilerin ve yakınlarının soru - cevap vb. Şeyleri yazabilecegi bir yer

@Mara evde saglık hizmetinin bunları kapsadıgını bilmiyordum teşekkür ederim cevap için

@CORTU, Sorun yok biz burda bir aileyiz arasıra olur böyle yanlış anlaşılmalar.

Dış çekimi için hiç eve gelirlermi? Evde yapılması için yaşlı yatalak olmanız gerekli.eli arası tutan biri için mantıken hiç gelinirmi?

@Mustafa _10, hocam bu zaten kişisel yorumlanmayacak bir konu
zaten dediğiniz gibi nadir bulundugunu dusundugum mobil diş istasyonu rezervesi için muhtemelen hastanın hareket edemeyişi gibi gibi şartlar aranacaktır aranmalıdır
kısa ve özzet olarak gerekli şartları karşılayan kişilere evde diş hizmeti sağlanıyor
şarları evde bakım çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz

Üst Alt