Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin raporunda hiçbir ibare yok. Araç alabilir miyiz?

burak günay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
eşimin 2003 de aldığı raporunda h ehliyeti ve ötv den yararlanabilir ibaresi yok rapor yüzde 58 h ehliyeti aldığımızda ötv den yararlanabilirmiyiz öyle söylediler h ehliyeti olan engelli ötv den yararlanabilirmiş raporun arkasındaki yazı önemli değilmiş

sol bacakta kaslarda zayıflık

h ehliyeti aldığı takdirde ötv den yaralanabilir deyilmi

Raporunda sol ayaktan engeli olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi yoksa yeni rapor almalısınız bu ibarelerin olduğu. Bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra otomatik vitesli araçlarda ÖTV-MTV'den muaf olurusunuz, bu aracı herkes kullanabilir ve eşinizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilir.

* Raporla sürücü kursu aynı ilden olmalı ve rapor tarihininin üzerinden 1 yıl geçmeden ehliyeti almalısınız...

çünkü yeni bir rapor çıkarmak yüzde 58 oranı düşerse emekli olmasını uzatıyor h ehliyeti olması yeterli demişlerdi

h ehliyeti raporu almak yeterli değilmi

h ehliyeti için alınan raporda ötv den yararlanabilirmi

Söylediğim ibareler olmalı raporda..

teşekkürler

kısmet hanım dün vergi dairesine gittim ve bana raporunuzda hiç bir şey yazmasına gerek yok h ehliyeti yeterli dediler

raporunuzda h ehliyeti veya ötv indirimi yazıların öneminin olmadığı dün vergi dairesine giderek öğrendim h ehliyeti alan arkadaşların ötv den muhaftır diye vergi dairesindeki memurun söylediği bu

burak günay;
Yumurta kapıya gelince kıvırırlar...

Aman diim, vergi dairesindeki memur iyi niyetli ya da bilmiyor olabilir, raporda ibare olması şarttır. Yukarıda Kısmet'İn yazdığı şekilde olsun rapor.

dediğim gibi 2003 de aldığı raporda hiç bir ibare yok ne ötv nede h ehliyeti raporu sürekli memurun söylediği şu ibare olması şart deyil h ehliyeti alabilir raporun yeterli dedi

Kardeşim arkadaşlar sana en doğru yolu söylemişler yok ben memura inanırım diyosan git bildiğin gibi yap ama sonra memur sana dediğinin tersini yaptığında burada ağlama bizlere ok.

anlamadığım şu raporda olsa ne yazar olmasa ne yazar h ehliyeti alırken tekrardan sağlık raporu alıyorsun birde maden doktorlar belirliyor ötv indirimini o zaman vergi dairesine ne gerek var ne saçma sapan bir uygulama bunlar vergi dairesine gidiyorsun yok ötv den yararlanamaz yazmamışlar sanene yazmış veya yazmamış doktormu belirliyor ötv yi sen vergi dairesi olarak orana bakacaksın birde h ehliyetinde yazan ibareye otamatik vites yada tertibatlı olmasına bak yeter demiii ama haksızmıyım..

Kardeşim ÖTV indirimi diye yazıya gerek yok sadece H Sınıfı ehliyet alabilir ve otomatik vites araç kullanabilir yazarsa raporunda hepsi bu kadar. Sonrasında raporun aslı ile 3 tanede aslı gibidir mühürlü raporunu al sonra noterden onaylat raporun aslını da kimseye verme sürekli kullanırsın o raporuda

ama raporunda yazmıyor 2003 tarihli yazmamışlar ve raporu sürekli biz h ehliyeti alırken sağlık raporu almıyacazmı

ben anlatamadım sanırsam bizim raporumuz var yüzde 58 2003 tarihli raporun arkasında hiç bir şey yazmıyor ve rapor sürekli ibaresi var şimdi eşim h ehliyeti aldığında hasteneden ehliyet için rapor alacakya raporda h ehliyeti alabilir ve otamatik vites kulanabilir raporu alsak sorunmu olacak onu diyorum ben

Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

ve eşimin raporuda 2003 ama h ehliyeti alır veya otamatik vitesli araç kulanır ibaresi yok biz ehliyet çıkarırken h ehliyeti alabilir otamatik vitesli araç ibaresi rapor aldığımızda yaralanıyoruzdur işallah h ehliyeti alınırken bu ibareler verilecek sanırsam deyilmi bu ibareler olduğu sürece 2003 deki raporun arkasındaki h ehliyeti otamatik vites ibaresi olmaması sorun teşkil etmez sanırım

teşekürler

"h ehliyeti alabilir ve otamatik vites kulanabilir" ibareli rapor aldığınızda hiç bir sorun olmayacak. Bilakis, böyle bir rapor almanız şart.

2003'de alınan raporunuzu unutun. O bu süreçte hiç bir anlam ifade etmiyor sizin için

ibare bendede yok

h sınıfı ehliyetim var ama ne ehliyette ne raporumda öyle bir ibare yok benim ne yapmam lazım, araba alacağım zaman hastaneye gidip sırf bunun için rapor talebinde bulunmammı lazım ? nasıl bir yol izlemeliyim?

Oğuz, sen de yukarıdaki mesajımda yazdığı gibi bir rapor alacaksın. Raporun birini emniyete götürüp "otomatik vites" ibaresini ehliyete/dosyaya işleteceksin, diğeri ile vergi avantajlı araç alacaksın

rapor geçerlilik süresi

Abi teşekkür ederim, bu raporu aldığımızda geçerlilik süresi nekadardır 1 yılmı ?

Ehliyet için 1 yıl, ÖTV için kısıtlama yok tabi raporda sürekli ibaresi olursa.

Bülent abi yani 2003 deki raporda arkasında h ehliyeti alabilir yada otamatik vitesli araç yazması önemli değil bizim hasteneden h ehliyeti alabilir otamatik vites kulanabilir raporu almamız yeterli

Evet. 2003 raporunu unut gitsin. Yeni rapor alacaksın.

biz sadece h ehliyeti ve otamatik vites araç alabilir raporu alacaz 2003 deki rapor duracak hasteneye gidecem h ehliyeti ve otamatik vites kulanabilir raporu alacam teşekkürler abiii cok teşekkürler allah ne muradın varsa versin

2003 deki raporun üstüne h ehlyeti alabilir otamatik vites kulanabilir raporu ile araç alabiliyoruz anladım ben doğru deyilmi abii

Üst Alt