Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

hadi ağbi bu işi çözde kamuda engelli, işçilerin vergi indirmi alamayıp rapor oranları düşenlerede bi el at ..engelliyken engelsiz sayıldık :)

Günaydın arkadaşlar,
Ciddi anlamda yasanın geri çekileceğine dair tavan yapmış bir umudum var. Guzel ve müjdeli birgün bizim olsun.
Takip ettiyseniz şayet Zonguldak madencilerinin eylemi yazılı ve görsel basında yer almıştı. Dün bu tasarı geri çekildi.

Tamam biz basında yer almadık anacak, Taner arkadaşımızın önderliğinde ve duyarlı arkadaşlarımızın da gayretiyle kaleyi içten fethetmeye çalıştık. Bu gayretlerimizin karşılığını alırsak basına çıkmadan, güçlü dayanışmamızla ve hiçbir engelin bizi geri attırmayacağını ispatlayarak bir zorluğu daha atlatmanın haklı gururunu yaşayacağız.

Sonuç her ne şekilde olursa olsun bir buluşma yapalım ortak bir noktada. Birbirimize anlatacağımız çok anımız vardır emin olun. Olumlu olursa kutlarız, olmazsa da olması için planlarımızı yaparız.

De haydı son gün ya da günlerimiz. Nazik parmaklarımız klavyeye ya da telefonun tuşlarına gitsin.

Sağlıcakla kalın.

Dün Chp Milletvekili Engellilerin ötv sinemi kaldınız diye genel kurula dile getirdi durumu.3.bölüm maddeleri baya çetin geçecek bence özellikle 72. maddede olay bile çıkarırlar.İnşaAllah bizimle ilgili maddede geri çekilir. tanerbudak telefon görüşmelerini sıralamaya başlasan iyi olur:)))

merhaba arkadaşlar. işlerim çok yoğundu bakamadım hiç. öğlen aramalara başlayacağım bakalım. inşallah hayırlı bir haber alırız.

Güzel düşünelim güzel olsun.Hakkımızda hayırlısı

Kime ozelkalem@maliye.gov.tr
Bugün saat 13:09
Değerli büyüğüm; suistimal sonucu ötv kısıtlaması neticesinde biz engellilerin haklarında çok önemli düzeyde sorun teşgil etmektedir. Bu bağlamda yasanın geri çekilmesini ve yeni düzenleme yapılmasını arz etmekteyim. Yeni düzenleme ile yakınlık derecesi 2. dereceye kadar olanlar ile, eğer engelli kişinin yakını bulunmazsa aynı ilde veya ikametgahta oturma zorunluluğu getirilirse eğer suistimallerin önüne geçilmesi sağlanacaktır. İnanın 1.600 hacme sahip taşıtlar zaten bizlerin isteklerine zor yetiyor. 2000 cc getirilerek ve suistimalcilere ağır kısıtlamalarla biz engellilerin önünü açıp, suistimalcilere gerekli cevabı vereceğinizi umut ediyorum.

ARKADAŞLAR BENİM ÖZEL KALEME YAZDIĞIM FORMAT BU ŞEKİLDEDİR. EĞER AÇIKLAYICI BAŞKA ANLATIM, İFADE VARSA BU FORMATIMIN ÜZERİNE EKLEYEREK GÜNCELLİYİM..

hadın hep beraber toplu olarak aynı metnı yollayalım baskı yapalım hep bırlıkte toplu bır sekılde meıl yagdıralım son noktayı koyalım hakkımız elımızden gıtmesın ne olur tanerbudak bir el atarsan sende bugun bu iş olur

kazanılmış haklar kaybedilmez diye biliyorum.

yasa çıksa bile,çıktığı tarihten sonra rapor alanlar için geçerli olması gerekmiyor mu?

recai berber cumhurbaşkanına iletememiş konuyu. insan otelde uçakta söyleyemez mi sanki. duyarsız insanlar. elitaş ı aradım açmadı. whatsapp tan yazdıklarımı da okumadı. engellemiş bile olabilir artık beni bilemiyorum. adamı çok rahatsız ettim. artık ilk bayramda gönlünü alırım. başka kimseyi arayamadım.

öğlen molasına bile çıkamadım arkadaşlar. şimdi biraz sakinledi işim. bakalım birilerini arayacağım tekrardan. haberleşiriz. mail atmaya devam edelim ne olur. ben de şimdi girip atıyorum maillerimi

genel kurul başladı takip eden varsa bilgi versin bize kaçıncı maddeye geldikleri konusunda sık sık haber verin ne olur

kazanılmış haklar kaybedilmez diye biliyorum. yasa çıksa bile,çıktığı tarihten sonra rapor alanlar için geçerli olması gerekmiyor mu?

olay rapor tarihi değil. araç alım tarihinden geçerli olduğu için 01.01.2018 den sonra araç alımlarında getirilecek sınırlama

bennur hn aradım açmadı. ahmet bey i aradım konuştuk. takip ediyorum mesajlarınızı da alıyorum merak etmeyin dedi. çalışmalar devam ediyor dedi. mustafa köse bey i aradım bir bilgi edinememiş çünkü sormamış. ayrıca dün Bayburt tan yazan arkadaş bana naci ağbal ın numarasını verdi. mesaj attım önce. dönüş olmaz ise arayacağım. inşallah kendi hattıdır danışmana ait falan ise asla konuşturmazlar bakan bey ile. genel kurul da hükümeti temsilen kim var şuan takip eden var mı acaba.

gündem dışı konuları önce konuşuyorlar. daha sonra kanun maddelerine geçiliyor. takip ederseniz sevinirim. bir de bakan bey naci ağbal orda mı değil mi onu takip edin lütfen.

O kadar insanın geleceğini etkileyen hayatını kısıtlayan sadece 100 kişi. ayıp ya. önemli kanunlar görüşülüyor kimse yok. gerçi olsa ne oalcak koyun psikolojisi ile el kaldırıyorlar sonuçta. ahmet bey ve bennur hn da orda olsa mecbur evet demek zorunda kalacaklar. yazık günah ya.

1600cc ve 70.000 limiti için olması gereken
- eger arabada lift yada ozel ekipman varsa sınırın zaten olmaması gerekir
- yurtdışından arac getirme yası 3 den fazla olmalı eger ozel tertibat ve lift varsa

Naci ağbal ı aradım. numara ona ait ama danışmanı hakan bey bakıyormuş telefona. dedim gece yatarkende sizde mi duruyor telefon. evet dedi. neyse detaylı olarak konuyu aktardım. kanun maddesinin geri çekilmesini gerekçeleri ile anlattım. lütfen not alın dedim söylediklerimi. ilgilendi sağolsun arkadaş. bakan beye iletiyorum arayanları ve konuları dedi. akşam tekrar ararım görüştün mü diye.

tanerbudak

Taner bey merhaba bende orta dereceli koah hastasıyım iki adım yol yürüyemiyorum tek bir hastaliktan vücudumun yüzde 40 ini kaybetmişim zaten bizim gibi hastalara neden bu hak tanınmıyor bu konu ile ilgili bir bilginiz varsa ve aydınlatırsanız sevinirim

reyhan21

O konuda hiçbir bilgim yok. bu hak maalesef ortopedik engellilere tanınmış. sebebini bilemeyeceğim.

tanerbudak

Benim gibi düşünen engelli arkadaşlarım yokmu acaba bazı hastalıklarında kapsama alınması gerekmezmi

reyhan21

senin gibi düşünen çok engelli arkadaşımız var. hak mıdır değil midir onu ben bilemem tabi. devlet böyle demiş geçmiş. bize söz düşmüyor maalesef.

Araçta şayet ek bir ekipman varsa bu tasarıya alınmadığını yazmıştı Süreyya bey bana. Lift ve extra donanım bu kapsama giriyordur diye düşünüyorum.

kimyager0529

ötv kanunun 7. maddesinin b bendi kapsamında olan araç alımlarına sınır getirilmiyor. bu tür araçlar ;

b) 87.03 G.T.I.P. numarasında yer alan (motor silindir hacmi 2.800 cm3'ü aşanlar, bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler, sürücü dâhil 8 kişiye kadar oturma yeri olan binek otomobilleri, yarış arabaları, arazi taşıtları hariç), yük taşımasında kullanılıp azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan ve yolcu taşıma kapasitesi istiap haddinin % 50'sinin altında olanlar ile sürücü dâhil 9 kişilik oturma yeri olanların engellilik durumlarının araçları bizzat kullanamayacak ve sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanmalarını gerektirecek nitelikte olduğunu ilgili mevzuat çerçevesinde alınan engelli sağlık kurulu raporuyla tevsik eden ve engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olup tekerlekli sandalye veya sedye ile binilmesine ve seyahat edilmesine uygun tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,

bunlardır.

ya işe bakın adamın numarasını buluyoruz arıyoruz. 2 metre ötesindeki danışman konuşturmuyor bizi bakan ile. müsait bir anını yakalamak çok zor bakanın. danışmanda dedi çok zor diye. bend e yatarken de sizde mi duruyor telefon dedim evet dedi zaten. o çocuklarında işi zor hak veriyorum.

Genel kurul takipteyim.sayı artmış.maddelere hala geçilmemiş.

Üst Alt