Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

resim nasıl ekleniyor ya. işyerinde günün söz bölümünde çok güzel bir söz var. 'İNSANOĞLU, UMUTSUZLUKTAN UMUT YARATANDIR.!

tanerbudak :)
Yüreğine ve emeğine sağlık kardeşim...

Insanoglu-umutsuzluktan-umut-yaratandir.-YasarKemal.jpg

Eski 24.Milletvekili Rıfat bey'e konuyu ilettim.Naci AĞBAL'ın numarasını istedim vermem dedi.İleteceğiniz birşey varsa yarın Ankara'da grup toplantısın da bulunacağım dedi.Durumu anlattım yazdım.Daha sonrasında bizlerde bilgi verirseniz sevinirim yazdım.En azından hala umudumuz var : ))

fatih1980

En başta yorum yapıp sonra da yorum yapmayanların içinde ben de varım. Bu, konuyu takip etmediğimiz veya bununla ilgili girişimlerde bulunmadığımız anlamına gelmez. Fikrimizi beyan ettik daha fazlasını bu forumda tartışmaya ve burada bu kanunu destekleyenlerle laf yarışına girmenin bir anlamı yok. Onun yerine yetkili kişilere yazmak, mail atmak daha faydalı değil mi? Şimdi o lafı size iade ediyorum.

tsunami_

inanmak görecelidir kimi inanır peşinde koşar başarır kimi ise sizin kimi inancını baştan yitirir ve hiçbirşey yapmadan izler ama biz sizin içinde inanır çabalarız ...

Eski 24.Milletvekili Rıfat bey'e konuyu ilettim.

Rıfat bey dediğiniz İzmir MV Rıfat Sait mi acaba? ben de samimiyim onunla eğer o ise.

arkadaşalr bugün kü görüşmelerim : :)
süreyya bey'e bugünkü bütçe görüşmelerinde konuyu aile ve sosyal politikalar bakanına iletmesini yazdım. okudu ama geri dönüş yok.
milletvekilleri bakanlar kim varsa sırası ile aradım. sadece CHP izmir mv(maliye eski bakanı) ile konuştum. ben çok detaylı anlattım durumu. bana verdiği cevap çok ilginçti. sizin bu söylediklerinizi komisyonda adam gibi anlatan biri çıkmadı ki dedi. elitaş ile süreyya bey ile konuştuklarımı anlattım. size bu kadar bilgi vermeleri de yanlış dedi. şimdi o kadar çok farklı talepler geliyor ki çalışma yapan insanlarda şaştı kaldı dedi. genel kurulda düzeltileceğini söyledi. kemal kılıçtaroğlu'nun medyada bu konu ile ilgili bir açıklama yapmasını talep ettim. ancak gereksiz olacağını söyledi. bu öyle bir konu değil dedi. yani hükümetin yanlış yaptığını ama şimdi düzeltmek için de işin içinden çıkamadığını anlattı bana. bize düşen şu aşamada maddenin iptali için CİMER,BİMER,mail,whatsapp yazmaya devam edelim ne olur.

@tanerbudak Taner Bey Mustafa Elitaş'tan size geri dönüş olmadı mı hiç?

maalesef. aradım açmadı. yazdım iletilmedi. nerde acaba?

şimdi manisa mv Recai Berber ile görüştüm. Plan ve Bütçe Komisyonu eski başkanı. bugün cumhurbaşkanı ile yurtdışına çıkacakalrmış. geçen hafta da konuşmuştum. konuyu çok iyi biliyor. kendisi zaten çözümün ne olduğunu açık açık söyledi. cumhurbaşkanımıza konuyu ileteceğini söyledi. whatsapp tan bilgi mesajı atmamı söyledi. naci ağbal ın numarasını istedim ben de makamından görüşüyorum dedi. müsteşarı ara konuş o ilgileniyor dedi. cumhurbaşkanı sanırım balkanlara gidiyor. rıfat sait te onunla birlikte gider diye düşünüyorum. haydi arkadaşlar. recai bey biz dönene kadar madde geçer mi bu hafta dedi. 3.bölümde bizim madde dedim. haftaya kalır o zaman dedi.

recai berber e yazdım whatsapp tan. kanun maddedini sordu. komiğsyona gelen madde 78 dedim ama genel kurul da sanırım değişti madde numarası. net bilen var mı madde numarasını.

madde 73 olmuş. yazdım recai berber e. inşallah hayırlısı olur.

cumhurbaşkanı bugün rusya ya gidiyormuş.

@tanerbudak evet sizin verdiğiniz numara Rifat Bey.Musa Çam da buyurun diye yazdı bende kendisine bizim konuyu Genel Başkan Kemal bey'e iletseniz MTV,CAM filmi gibi gündeme getirse sonuç çıkar yazdım.

Ayrıca bilgilendirmeler içinde teşekkürler.

senugu

Rıfat bey i bir arayayım. zamanında beni Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yüzyüze görüştürmüştü rıfat bey sağolsun. görüşeyim bir bakalım

Gerekçe Madde 78
Komisyonun maddeler hakkındaki kararları;

Madde 78
Tasarının Çerçeve 78 inci maddesi; araç alımında engellilere yönelik uygulanacak ÖTV istisnasına yönelik matrahın, 90 bin TL'yi aşmayacak şekilde yeniden belirlenmesini, bu tutarın her yıl yeniden
değerleme oranında artırılmasını ve Bakanlar Kuruluna bu şekilde tespit edilen tutarı %50 oranına kadar artırmaya ilişkin yetki verilmesini teminen değiştirilerek Çerçeve 73 üncü madde olarak kabul edilmiştir.

21. Tasarının Özel Tüketim Vergisini ilgilendiren maddeleri hakkında değerlendirme Tasarıda 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli listelerdeki oran ve miktarlarda değişiklik yapan toplam iki madde (78 ve 81 no.lu maddeler) bulunmakta idi.

Tasarının 73'ncü maddesi; Otomobil, arazi taşıtı, SUV vb. araçlar için engellilere yönelik uygulanacak Özel Tüketim Vergisi istisnasında yeni sınırlar belirlenmesi, Tasarının 81'nci maddesi, meyveli gazozların, enerji içecekleri ve limonatalar hariç meyve suyu özelliği göstermeyen çeşitli içeceklerin ve makaronların ÖTV'ye tabi olması, ile ilgili düzenlemeleri içermektedir.

Otomobil, arazi taşıtı, SUV vb. araçlar için engellilere yönelik uygulanacak Özel Tüketim Vergisi istisnasında yeni sınırlar belirlenmesi ile ilgili düzenlemeleri içeren tasarının 78'nci maddesinin gerekçesinde; "Madde ile, 4760 sayılı özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinde değişiklik yapılmak suretiyle anılan maddenin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri kapsamında 87.03 G.T.İ.P. numarasında yer alan mallar (otomobil, arazi taşıtı, SUV ve benzeri) için uygulanacak istisna, Bakanlar Kurulunca aynı Kanunun 12 nci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendine göre özel tüketim vergisi matrahı esas alınarak fiyat grupları itibarıyla farklı oranlar belirlenmesi halinde, belirlenen en yüksek orana tabi olanların dışındaki taşıtlarla sınırlandırılmaktadır.

Uygulama birliğim sağlamayı teminen, Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan hüküm gereği gümrük vergisi istisnasına bağlı olarak özel tüketim vergisi istisnası kapsamında yurtdışından alınabilecek taşıtlara da benzer sınırlama getirilmektedir. açıklaması yer almaktadır.

müsteşarlığı aradım. müsteşar bey ile görüşmek istediğimi ve referansımı ilettim. her zamanki gibi müsait değillermiş. arkadaşlar sizden ricam 0 312 415 10 52 yi arayıp müsteşar bey e konu ile ilgili bilgi talebinde bulunalım. imkanı olan herkes arasın lütfen.

fatih1980

bakın arkaadaşlar siz meseleyi halen anlayamadınız bu yüzden diyorum. Sayı falan alakası yok, burada devletin çıkarlarına dokunan bir şey var halkın değil. eğer ki bu çirkin olay halkın zararına değilde yararına olsaydı zaten gündeme bile getirmez direkt iptal ederlerdi.. Devlet zor durumda, meclisteki mercedes audi gibi makam araçlarına mazot lazım. O yüzden halktan kısmak farzı humayun malum milletvekilinin mercedese binmesi mühim bir olay.

Arkadaşlar merhaba;

2.dakika önce araç aldıgım bayi beni aradı,Cuma günü genelge yayınlandığını ve otomatik vitesli araç alımında 3.derece yakınlarınında kullanabilmesi için teknik rapor istendiğini bildirdi :confused:

Otomatik vites araçları herkes kullanabilir diye biliyorum..

Herhangi bir bilgisi olan varmı acaba ?

tsunami_

Komisyon görüşmelerinden bizzat Sayın Maliye Bakanı açıklamasında bu sınırlamanın devlete maddi herhangi bir getirisinin olmayacağını söylemişti.

senugu

konu sadece ithalatı kısmak başka bir amaç yok. dış ticaret fazla açık veriyor bunu azaltmaya çalışıyorlar akılları sıra.

Iyi esas engelli kişilerin hakkını kısıtlamasınlar böyle tedbirler iyidir

tanerbudak

kesinlikle haklisiniz. mesela bence de yuzde 90 için aile kısıtlaması gelse iyi olur. ama iş böle karışır ve su bulandırılırsa sonuc daha kötü hak kaybı olur.

talep net ve berrak olmalı, bu duzenleme kalksın ıstıyoruz.

nickneymi

siz çok eleştirdiniz beni ama bunların hepsi taktikti. size anlatamayacağım şeyler vardı. azı istedik aldık. şimdi çoğu isteme zamanı.

tanerbudak sizi tebrik ediyorum uğraşlarınızdan dolayı
bende gerekli yerlere yazdım
bizden hayalimizi almak istiyorlar
ayrıca tsunami sizin rapor oranınız araç almaya yetmiyor sanırım
bizi kıskanıyor gibisiniz

Aslında engelli haklarının yeniden gözden geçirilmesi lazım bende engelliyim a.spondilit hastasıyım benimde engelli olarak araca ihtiyacım var ama alamıyorum toplu tasimadada zorlanıyorum

tanerbudak

eleştirme anlamında degıl, özverinizi takdir ettim.
benim anlatmak istediğim cok luks arac kısıtı mı yoksa yakınların binememesi mi ikileminde ikincinin genele daha zararlı olabileceğini de belirtmek istedim.

ÖTV indirimini kötüye kullananlar...

Arkadaşlar son günlerde face te ve forumlarda yaşlı dedeleri nineleri adına son model pahalı lüx jeep tarzı araç alıp resimlerini paylaşan tipler görüyorum....Araçlarıyla hava atıyorlar.

olay ihtiyaçtan çıkıp lüxe ve kötü niyete dönüyor hızla...Adam dedeme alacağım diye gidip Mercedes alıyor,kendi kullanıyor..

Ve bu durumdan araca gerçekten ihtiyacı olan bizler zarar görüyoruz aslında.

Hükümet te bu durumun farkına vardı ve kısıtlamalar getiriyor.

Yaşlı için lux araç alınıyor ama yaşlı kişinin belki ayda bir kullanacağı aracı başkaları kullanıyor.

Bence bu durumdaki kişilere ötv indirimi yapılmamalı,ilgili yaşlı,yatalak kişinin maaşına ulaşım yardımı adı altında bir miktar ek ödeme yapılmalı....

Üst Alt