Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Süleyman Soylu'yu şimdi aradım telefonu bir bayan açtı danışmanıymış. konuyu aktardım. ama ne derece ilgilenirler bilmiyorum.

bennur hanım açmıyor telefonunu

Konu nerelere geldi iyice koptum vallahi :)

Süreyya beye sürekli yazıyorum lakin mavi tık dan öteye geçemedim :(

Bu 1.6 motor sınırı kalkıyormu acaba şu an araba almak için uğraşıyorum ?(honda crv)

2000cc olursa istediğim aracı alabilirim belki :)

Arkadaslar herkese iyi gunler, bu duzenlemelerden hicbir menfaatim yok, ister sinir olsun, ister olmasin, bir vatandas olarak dogru bildiklerimi yaziyorum.

Son düzenleme:
Bak guzel kardesim, boyle olmaz, yanlis yoldasin.

Öncelikle tasarıda önerilen tutar sınırlaması çok aşağılayıcı ve kabul edilir bir yanı yok. Bence de hiç sınırlama olmamalı. Ama illa tasarıda sınırlama olacaksa ÖTV sadece sınırın üstündeki tutardan alınmalı. 90.000 TL'lik aracı alanı sıfır ÖTV, 90.001 TL'lik aracı alana tam ÖTV demek adaletsiz oluyor. Örneğin vergiler hariç bir araç 120.000 TL ise 30.000 TL'sinin ÖTV'si alınıp geri kalanının yine muaf tutulması nispeten daha makul olur.

Ayrıca a bendine tutar sınırlaması getirin ama c bendine getirmeyin demek de hak değil. Felçli vb. engelli olup kendi araç kullanamayıp, aracın yolcu koltuğuna binerken kullanmak üzere özel tertibat yaptıranlar var. Başka türlü araca binmesi eziyet olan çok engelli var.

Madem bu kadar suistimal var, o zaman ÖTV muafiyetiyle araç alanların plakalarına özel işaret konsun, araç kullanımına 1. derece yakın sınırlaması getirilsin. Büyük ölçüde suistimallerin önüne geçilir zaten. Yoksa 90.000 altında yine suistimal olacak değişen bir şey yok.

Bak guzel kardesim, boyle olmaz, yanlis yoldasin.

siz gidin doğru yoldan o zaman. biz sizin dedikelrinizi yapalım. elitaş ile süleyman soylu ile görüştüm daha önce diyorsun ara elitaş ı o zaman söyle derdini. sonra da at bana ses kaydını ama bir dinleyeyim nasıl konuşmuş elitaş sana.

mrlydn

Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Arkadaşlar bu konular bu konunun ilk sayfalarında zaten konuşulmuştu. Bizim şu anki hedefimiz kanunun teklifinin metinden çıkarılması yönünde çalışmak olmalıdır.

Bu arada birkaç gün işlerimin yoğunluğundan bakamadım konuya fakat milletvekillerinin çoğuna yazdım. Bakalım hayırlı bir sonuç alacağız Allah'ın izniyle.

mrlydn

a bendi için de c bendi için de b bendinde minibüs panelvan tarzı araçlara hiçbir sınırlama yok zaten. felçli ise daha geniş bir araç işte ona binsin. mercedes bmv de rahat edemez bu hastalar işte. ben de asla sınır kabul etmiyorum ama adamlar illa sınır koyacağız diyorlar ne yapalım. benim yapabileceğim bu kadar. baskı olmamış olsa idi 70.000 tl sınırını koyup bize geçireceklerdi. daha ne istiyorsunuz anlamıyorum ya.

amiira
evet kanunun tasarıdan çıkarılması amacımız zaten. oalcaksa da kimseyi üzmeden birşey olsun istiyoruz sadece. bunun için tutup beni suçlamalarına anlam veremiyorum. sanki başarılı olunca ödül mü verecektin de şimdi suçluyorsun anlamıyorum. ben olmasaydım kime ulaşacaktın çok merak ediyorum. elitaş ile görüştüm diyorsun yaz bana özelden elitaşın numarasını bakayım aynı numara mı? boş muhabetti bırakalım icraat yapalım. meclisteki tüm veklillere mail atalım. arayalım. yazalım. haydi millet. amacımız tasarıdan çıkartmak bu maddeyi. inşallah da çıkacak.

Taner Bey öncelikle çabalarınızı takdirle karşılıyorum. Allah emeğinizin karşılığı versin. Maksadım kimseyi eleştirmek değil, ama madem bu platform ve sizin gibi gönüllüler sayesinde bu kadar etkili bir şekilde ilgili makamlara ulaşılabiliyor ben de sadece kendi penceremden durumu aktarıyor görüşlerimi paylaşıyorum ki belki bir faydası olur . Ama a-c bendi ayrımında aynı görüşte değiliz. Yolculuk yaparken ön koltukta eşinizin yanına oturmakla panelvanda arkada tek başınıza oturmak aynı şey değil. Ayrıca emin olun panelvanlar e segmentindeki bir araçla aynı konforda değil. Heleki en ufak bir çukura ya da kasise girdiğinizdeki sallantı nörolojik bir hasta olarak sizi rahatsız edyorsa, her araca binmeden önce bulantı hapı almak zorundaysanız vs.

Süreyya beyi aradım telefonunu açmadı SMS attım!
WhatsApp dan yazdım!
Aramaya devam edeceğim.

Motor hacmi sınırlandırması kaldırılıyor ise bunu önemli bir kazanım olarak görmek gerekir. Piyasada çıplak fiyatı 90 bin TL'nin altında olup da vergilendirme kriterleri nedeniyle fiyatı yüksek olan araçlar var. Mazda, Subaru gibi markaların 2000 cc hacimli ve 90 bin sınırının altında modeeleri var. Ayrıca piyasaya yeni yeni giren hibrit araçların motor hacimleri de genellikle 1600 cc üzerinde fakat vergisiz fiyatları 90 bin sınırının altında.

Madde bu şekilde geçerse göreceli bir iyileştirme olarak bile değerlendirilebilir kanaatindeyim.

daimon
ben de onu söylüyorum ama anlayana :)

mrlydn
size katılıyorum. ama maalesef suistimal bu grupta oluyor daha çok. bunu önlemenin tek yolu 1.derece yakın. o yoksa 2.derece yakına kadar araç alınabilsin. ve aynı evde ilde ikamet şartı getirilsin. biz bunu diyoruz. elbetteki konfor o hastalarımız için de önemli ancak atıyorum bir kendi kendine park, geri görüş kamerası, elektrikli cam, elektrikli katlanır ayna, acil fren sistemi, far sensörü kısa/uzun gibi donanımlar bu hastalarımızın hiç bir işine yaramayacak çünkü sürücü ile ilgili donanım bunlar maalesef.

Suv modelle için bir kaç Örnek vermek gerekirse,
Totoya Auris Hybrit, Ch-R Hybrit ve Rav4 Hybrit (Yeniden değerlendirme oranı ile 2018 için)
Mazda CX-5
Subaru Forester
ssangyong Rexton, Rodius

Ayrıca VW Tiguan ın 2000 cc dizel 4x4'ü ve 1400 cc'si arasında sadece 4 bin TL bir fark var. (91 binve 87 bin)

@daimon

aynen öyle. tiguan 1.4 benzinli 108.000 tl ye alınabilirken 2.0 tdı 4x4 118.000 tl ye alınabilcek. tabi bugünkü fiyatlar ile. zam gelince durum değişecektir tabi.

Öznur Çalık ın numarası kaçtı arkadaşlar

tanerbudak

Peki 1600 cc sınırlamasının kaldırılması olasılığı nedir. Bilgiyi Mustafa ELİTAŞ'tan almıştınız sanırım.

Birde sınırlama "kendi kullanan" yada "bir yakını tarafından kullanılan" ayrımı yapılmadan kaldırılıyor değil mi?

daimon

evet elitaş tan aldım. ayrım yok her kesim için bu sınır kalkıyor. şimdi benur hn ile yazıştım paylaşacağım bana söylediklerini. bana öznur çalık ın numarası lazım bir ara paylaşılmıştı ama kaydetmemişim. lütfen biri eski mesajlardan bulup verebilir mi çok yoğunum şuan. vekil ile yazışıyorum.

[12:56, 2.11.2017] +90 533 234 19 80: vekilim sizi arıyorum ama sanırım müsait değilsiniz. bizi anlayan hayatı eksik yaşayan biri olarak sizden bu konuda yardım ve destek rica ediyoruz. saygılarımla
[13:02, 2.11.2017] Bennur Karaburun Akp: Sabahtan beri komisyon toplantılarına giriyorum. Üzgünüm telefona bakamıyorum. Ancak mesajınızı okuyabildim.
[13:02, 2.11.2017] Bennur Karaburun Akp: Konuyu biliyorum
[13:03, 2.11.2017] Bennur Karaburun Akp: Sosyal Politikalar Başkanımızla görüştüm.
[13:03, 2.11.2017] Bennur Karaburun Akp: Öznur Çalık'la
Engelli koordinasyon Başkanımızla görüştüm. Konya Millet Vekilimiz Hacı Ahmet Özdemir
Başbakanımıza Maliye bakanımıza hepsine ilettim
Suistimal edenler bizim gibi ihtiyaç sahiplerine haksızlık ediyorlar. Hakkımıza giriyorlar.
Çok özür dilerim isim neydi?
Elitaş'la genel kurulda çok görüştüm. Algı şu yönde çok pahalı arabalara engelliler binmesin meselesi değil, keşke lüks arabalara gerçekten de engelliler binse ama maalesef kullanıyorlar engellilerimizi...

sincekara

Plan Bütçe Komisyon Toplantısındadır.Siz aramaya yazmaya devam edin.Teşekkürler

bunların hepsini bennur hn yazdı. o da biliyor suistimal eden kesimi. ben taleplerimizi tekrar yazdım kendisine genel kurul da değişiklik yapılması konusunda desteğini rica ettim.

motor hacmi sınırlamasını kaldırırlar ise MTV ile ilgilide bir düzenleme yapmaları gerekir sanırım. 1.6 nın üzeri mtv ödüyor diye biliyorum

senugu

yok o başka komisyonda. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili

tanerbudak

Taner bey çok teşekkürler gayretiniz mükemmel.Bennur hanımda konuya gayet hakimmiş.Öznur hanımın telefonu nerede paylaşılmıştır hemen arayayım.İnşaAllah Olumlu Sonuç alırız

Bu konuda yazmıştı birisi

ben geri çekileceğine yürekten inanıyorum bu yasanın. haydi arkadaşlar.

ÖZNUR ÇALIK 0533 651 33 82 bu sanırım internette buldum. yazayım ve arayayım bakalım

yazdım ama iletilmedi mesajlarım. arayacağım daha sonra.

Ben yazdım.Yazdığım vekillerden bana cevap veren ve yazdıklarımı devamlı okuyan Milletvekil Seyit TORUN.

bu suistimali önlemek çok kolay;

1- engellinin 1. derece yakını olacak
2- engelli ile aynı evde kalacak (belirsiz aralıklarla emniyetteki çok bilmiş polisler tarafından da kontrolü sağlanacak, aykırı durum ispat edildiğinde aracın 10 katına kadar tahsil edilir ibaresi eklenecek)

bu 2 madde bu suistimalin önüne geçer hatta mevcut durumdakilerin bile elindekileri satmasına sebep olur, açık ve net çok basit 2 şey...

tsunami_

aynen böyle. bende bunları yazıyorum. ama ek olarak 1.derece yakınlarından aracı sürecek kimse bulunmuyor ise 2.derece yakını eklenmeli.

tsunami_

1.derece yakını olacak
2.Aynı ilde ikamet edecek
Suistimal kalmaz.Ha Birde sahte rapor şebekeleri çökertilecek @tanerbudak Ayşenur Bahçekapılıda whatsapdan yazdıklarımı okumuş

Ayşenur hn da konuyu biliyor. maliye bakanına ilettiğini söylemişti en son konuşmamızda. bir daha da aramadım açıkçası. 1 hafta önce konuşmuştum.

Üst Alt