Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Ben de yazıyorum devamlı. Sadece 1 kez yanıt aldım. Ancak bıkmadan yazıyorum. Lütfen sıkıştırmaya devam edelim. Bu yasa bu haliyle kesin çıkmayacak.

fatih1980

şaka yapıyorum ya. ama bayiler işin bir yolunu bulur merak etmeyin.sonuçta onları da etkiliyor bu durum.

ben aradım açmadı. daha sonra tekrar arayacağım.

insan27

Bu araçların yurda girerken kesilen faturalar yokmu? Dediğiniz gibi olsa %60 ve %50 ÖTV sınırındaki araçlarda bu yapılıyor olurdu.Yapılacak bir iş var demir jantlarla ithal edilir burda GMS jant takılır

yapılmadığından eminmisiniz istedikten sonra herşeyi kılıfına uydururlar merak etmeyin dediğiniz şey bile yapılabilir donanımsız alıp sonradan donanım ekletmek gibi bu biraz daha yasal olur tabi :)

Ötv tasarısı yılbaşına kadar kanunlaşırsa 70 bin lira vergisiz, 170 bin liraya kadar vergili olan araçları kapsayacak,
yeni yılla birlikte değerlenmiş oran olan 195 binliradan kdv ve ötv yi düştüğümüz de 103 binliralık araçları alacağız doğru mu
(195/1.18=165.25 kdv düşmüş hali
165.25/1.6= 103.28 ötv düşmüş hali
Bugün birkaç bayiye gittim 187 binliralık aracı yılbaşından sonra alamazsınız kurtarmıyor dediler

battal

Benim anladığım, kanunun resmi gazetede yayınlandığı tarihten itibaren fiyat sınırlaması olmayan hakkımız net 90000 tl lik araçlar ile sınırlanacak, ancak bunun istisnası sadece bu sene için 1 Ocak 2018 tarihine kadar bu sınırlandırma uygulanmayacak, yılbaşından itibaren de yeniden değerleme oranı doğrultusunda bu 90000 tl ile sınırlandırılan rakam güncellenerek araç alınabilecek.

yoksa bu fırıldak siyasetçiler 90 bini 2018 de uygulayıp güncellemeyi 2019 da mı yapacaklar bunlardan herşey beklenir

Arkadaşlar,

Her kanunda yürürlülük maddesi vardır. Biri der ki, bu kanun yayımı ile, diğeri de der ki ..... tarihinden itibaren. Kanun yapılırken bu yazar. Ya da o kanun maddesinin içine bizzat koyarlar. Tarih yazılmaz, kanun maddesine eklenmezse yayımı itibariyle uygulama başlar. O da Resmi Gazete yayınıdır.

Peki bu yasa Kdv indirimini kapsıyor mu? Otomobili kendi kullanacak olan engelli ehliyetine sahip ve ötv indirimi bulunan engelli, sınırlamanın altında bir otomobil alacaksa (Toplam fiyatı vergiler dahil 70-100 bin lira gibi) yasanın çıkmasını beklesin mi, yoksa alabiliyorsa alsın mı şimdiden? Yok eğer yasa çıktıktan sonra kdv de ödenmeyecek diye yasa çıkarsa, şimdi alması mantıklı değil gibi.

Çünkü; sınırlama tutarı belli olmadan önce (Yaklaşık 10 gün önce) "Engelliler, toplam fiyatı 150 bin liraya kadar olan araçları vergisiz alabilecek." diye bir söylem vardı.

kenfat10

bayi lerin alış fiyatındaki ötv matrahından düşük olmamak kaydı ile satış fiyatı üzerinden %10 iskonto yapma hakkı bulunmakta. yani %10 marjımız daha var. tabi bayiiler işe yanaşır ise.

kdv ile ilgili herhangi bir muafiyet bulunmuyor. eskisi gibi uygulamaya devam. o yüzden yılbaşından önce araç alacaklar acele etsin.

arkadaşlar kanun 01.01.2018 de yürürlüğe girecek ve vergisiz fiyatı 103.500 TL vergili fiyatı ise 195.408 TL lik araçlar ile sınırlandırılacak. mücadeleye devam ediyoruz.

engelli ötv

Son düzenleme:
Arkadaşlar bırakalım hesabı kitabı. Şu an mevcut olan hakkımızı korumak için mücadelemize devam edelim. Sadece suistimallerin önüne geçmek için küçuk çaplı değişiklikler yapılması yeterlidir. Aramaya ve yazmaya devam edelim lütfen...

henüz bir haber yok süreyya bey'den. dün akşam 4 defa aradım açmadı meşgule aldı. komisyondaydı sanırım.
bence de hesap kitap yapmayı bırakalım. ortaya enteresan fikirler atılıyor. var olanı koruyalım önce. onun gayreti içindeyiz. özlellikle süreyya bey ve ayşenur hanıma yazmaya devam edelim.

komisyon tutanakları tam yayınlanmadı dünkü. kaça kadar çalıştıkları orada belli olur. geç saatlere kadar komisyondaydı sanırım. maliye bakanının bütçe sunumu vardı çünkü.

Merkezi Yönetim Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu tasarılarıyla Sayıştay tezkerelerinin geneli üzerindeki görüşmeler 30 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacaktır.
Birleşimi kapatıyorum.
Ve grup sözcülerimizi Sayın Bakanımızla beraber bir kahve içmek için benim odaya davet ediyorum. Ayrıca, Başkanlık Divanı, Başkan Vekilimiz ve Sözcümüzü de benim odaya bekliyorum.
Kapanma Saati: 17.00

bakan ile birlikte çay içtiler ise gündeme getirilmiş olabilir bu konu.

Birleşimi kapatıyorum.
Ve grup sözcülerimizi Sayın Bakanımızla beraber bir kahve içmek için
benim odaya davet ediyorum. Ayrıca, Başkanlık Divanı, Başkan Vekilimiz ve
Sözcümüzü de benim odaya bekliyorum.
Kapanma Saati: 17.00
Odada dile getirmiştir umarım.

inşallah bakalım. yazdım süreyya bey e bakalım cevap verecek mi. olmazsa öğlen ararım.

Bende yazdım whatsapdan.Umarım bizimle ilgili görüşme gerçekleştirip olumlu bir sonuca varmışlardır.

Elindeki hakkı teslim etmiş hesap kitap işine giriyor millet ..

Yok %40 şöyle olsun yok %90 kdv böyle olsun :mad:

Mıçtı Cafer bez getir kurumadan tez getir şınanay yavrum şınanay....

Son düzenleme:
beyler teslim olmuş gibisiniz bizim derdimiz elimizdeki hakkı gereksiz boş sebeblerle elimizde boş gerecelerle almaya çalışmalarını engellemek değilmi yawww

adamlar bulmuşlar kendilerine komik bir gerekce bizi kısıtlıyor bizlerde hesap kitap yapıyoruz

mesele ne arabası alabilirim değil hakkım gidiyor beNim hakkım benim hakkım alanıda yapanlara helal etmem

burda engelli olup yıllarca çektiğiniz acıyı düşünün

ben düşündükce çıldırıyorum bu bizim hakkımız 3--5 kendini bilmez suistimal edenleri düşünüyorum onların ellerim yakasındada zaten allah belalarını versin hepsinin

BİZ MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ KATILMAK İSTEYEN BUYURSUN

YOK BENİM HAKKIMA NE DÜŞERSE BEN RAZIYIM BEN KURTARDIM GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL DİYEN ARKADAŞLAR BU GÜN ÖTV YE KISITLAMA YARIN BAŞKA BİR HAKKIMIZA KISITLAMA DEMEK SESİZ KALDIKCA BUNLARIN DEVAMI GELİR

bunları düşünene kadar elimizdeki olan hakkı kaybetmeyelim, düşünene kadar mesajlarımızı iptali yönünde anlatalım.. çeşitli fikirler üretip bu fikirleri de bakanlara milletvekillerine aktarıp iyi bişey yaptığımızı sanarak kafa bulandırıyoruz sadece. amacımız sadelik adamlar zaten geçerli yasayı bilmiyorlar başka çeşitler sunarak iyice işleri zorlaştırıyoruz.. Lütfen Dikkat!!

Bu hesap kitap yapanları şiddetle kınıyorum...!!!
Arkadaş engellinin hakkı kısıtlanıyor sen acaba beni nasıl ne kadar etkileyecek onun derdine düşmüşsün .
Yok şimdimi alsam olmadı yılbaşından sonramı alsam!
Akıllı olun ya !!
Sonuna kadar bu tuhaf yasanın geçmemesi için ne gerekiyorsa onu yapalım.
Ben yukarıda komisyon başkanı hemşerime yazdım,bu yasa çıkarsa ak parti üyeliğimden istifa edeceğim diye!

Süreyya bey whatsap da çevrim içi gözüküyor.Yazan arkadaşlardan en az birine bir şey yazarsa burada paylaşalım.

Üst Alt